.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 18:18

Dakar 2018 - Η διαδρομή του αγώνα, αναλυτικό video

 

Όλα τα stages και οι ειδικές

 

Λιγότερο από ένας μήνας μένει για την εκκίνηση του πιο διάσημου αγώνα Rally του κόσμου, του περίφημου Dakar. Η 40η διοργάνωση, θα διεξαχθεί, όπως άλλωστε συμβαίνει από το 2009, στη Νότια Αμερική, με τις διαδρομές να διασχίζουν τα εδάφη της Αργεντινής, της Βολιβίας και του Περού.

Για 15 ημέρες, περισσότεροι από 500 αγωνιζόμενοι, 60 διαφορετικών εθνικοτήτων, θα διαγωνιστούν σε ιδιαίτερα σκληρές και αντίξοες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν απότομες αυξομειώσεις στο υψόμετρο και στην θερμοκρασία, πολυποίκιλη μορφολογία εδάφους και αχανείς εκτάσεις που απαιτούν άψογες γνώσεις πλοήγησης και προσανατολισμού.

Όλα αυτά, συνιστούν μια δοκιμασία η οποία πέραν της φυσικής κατάστασης, απαιτεί επίσης τεράστιο ψυχικό σθένος και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό ή άτοπο, να κάνει  κάποιος λόγο,  για το αντίστοιχο του μαραθωνίου δρόμου, σε μηχανοκίνητη εκδοχή.

Στο επίσημο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των διαδρομών του 40ου Dakar, με πολύ ωραία γραφικά και γραφήματα, που πληροφορούν για το συνολικό μήκος των ημερησίων διαδρομών, το μήκος των ειδικών, το μέγιστο υψόμετρο, καθώς και το μέσο, μέγιστο και ελάχιστο των θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατούν.

Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση και σύντομα θα ακολουθήσει ειδικό special – αφιέρωμα του Bikeit! με λεπτομερή ανάλυση της διαδρομής.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 22:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon