.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 12:22

MXGP 2018 – Συνεχίζει ο Gajser με Team HRC

 

Επέκταση συμβολαίου για δύο ακόμη χρόνια

 

Στο στρατόπεδο της εργοστασιακής ομάδας της Honda (Team HRC) θα παραμείνει ο Tim Gajser (διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ), για τη νέα χρονιά του παγκόσμιου πρωταθλήματος MXGP αλλά και για το 2019. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 παραμένει, παρά τις σειρήνες αλλά και την επιθυμία που έχει να αγωνιστεί στο αμερικάνικο πρωτάθλημα AMA SX.

Η ανακοίνωση έγινε από κοινού παρουσία στελεχών της HRC και της ομάδας Gariboldi με την οποία αγωνίζεται ο Gajser και υποστηρίζεται από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

tim gajser hrc mxgp 2018

Στόχος για τον Gajser, όπως και κάθε χρονιά, η εκ νέου κατάκτηση του παγκόσμιο πρωταθλήματος. Με τη λήξη του νέου του συμβολαίου ο αστέρας του MXGP θα έχει παραμείνει στη Honda για έξι συναπτά έτη αφού αγωνίζεται για του Ιάπωνες από το 2014.

Ο Gajser έδειξε από την αρχή τις δυνατότητές του ανεβαίνοντας στο βάθρο έξι φορές την πρώτη του χρονιά, ενώ το 2015 πήρε και την πρώτη του νίκη καθοδόν για το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία MX2. Το 2016 ήταν η χρονιά του, καθώς έγινε μόλις ένας από τους τέσσερις αναβάτες στην ιστορία της Honda στον θεσμό που καταφέρνει να πάρει σερί πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στην μεγάλη κατηγορία, στην πρώτη του μάλιστα χρονιά.

Για το 2018 ο Σλοβένος θα έχει στο πλευρό του ως ομόσταυλο τον Brian Bogers και μοτοσυκλέτα το βελτιωμένο CRF450RW.

Ο Σλοβένος αναβάτης δήλωσε σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP, στην μεγάλη κατηγορία, για δύο ακόμη χρόνια. Φέτος αφήσαμε κάποια πράγματα στην μέση, θέλω να γίνω ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έχοντας το πρωτάθλημα ως προτεραιότητα. Η HRC δούλεψε σκληρά πάνω στη μοτοσυκλέτα έκαναν πολλές και καλές αλλαγές για αυτό και ανυπομονώ για την πρόκληση της επόμενης σεζόν και νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο για να παλέψουμε για τον τίτλο. Όλη η ομάδα είναι “πεινασμένη” περισσότερο από ποτέ και τα πηγαίνουμε πολύ καλά, σαν μια οικογένεια όπου όλα δουλεύουν ρολόι, οπότε έχω ό,τι χρειάζομαι και νιώθω πολύ ευτυχισμένος.»

Από την πλευρά της Honda, o διευθυντής της HRC, Tetsuhiro Kuwata, γενικός διευθυντής του τμήματος διεύθυνσης αγωνιστικών δραστηριοτήτων δήλωσε: « είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποφασίσαμε μαζί με τον Tim, την παραμονή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για δύο ακόμη σεζόν. Φυσικά, έχει ακόμη την επιθυμία να αγωνιστεί στις Η.Π.Α., αλλά για τον επόμενο καιρό κοινός μας στόχος είναι να έρθει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλι στην Honda. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του Tim με το CRF450RW είναι πάρα πολύ δυνατός και θα μας επιτρέψει να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2016 και να παλέψουμε ξανά για τον τίτλο την επόμενη χρονιά. Ο Tim έχει δουλέψει σκληρά, εμείς έχουμε δουλέψει σκληρά, και είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα ανέβουμε επίπεδο στην απόδοσή μας τη νέα σεζόν στο MXGP.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 12:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon