.
Κατηγορία Άλλοι
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:48

Πρωτάθλημα MX Ν.Ελλάδας 2017 – 1ος αγώνας Αρχ. Ολυμπία

 

Δυνατό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα

 

Φωτογραφίες: CP Productions

Στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πρωτάθλημα Motocross Ν. Ελλάδος, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον αναβάτη Στέργιο Κατσογρεσάκη που βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης. Νικητές στις κατηγορίες οι Παναγιώτης Κουζής (Expert), Χρήστος Τομαράς (ΜΧ2), Κώστας Μούρκος (ΜΧ1), Νίκος Σωτηρόπουλος(ΟΡΕΝ), Σωτήρης Φωτάκης (ΜΧ65) και Σταύρος Μαυράκης (ΜΧ85).

Expert: Κουζή παρόντος…

Με τον πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα η πρώτη θέση στη γενική αλλά και στα σκέλη είχε βρει ήδη τον νικητή της. Δεύτερος γενικής με δύο δεύτερες θέσεις ο Γιώργος Ηλιόπουλος (2-2) με τον Κυριάκο Κόττη (3-3) να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να κατακτά την 3η θέση. Την 4η θέση γενικής κατέκτησε ο Δημήτρης Μπάκας(4-4) παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον αγώνα με τοον Βαγγέλη Μουρίκα (6-5) να καταλαμβάνει την 5η θέση μπροστά από τον 6ο Σταμάτη Δημολιάνη (5-0) που τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Κατηγορία ΜΧ1: Στον Μούρκο η 1η θέση

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις πολύ καλές εκκινήσεις που πραγματοποίησε και στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Κωνσταντίνος Μούρκος ήταν και ο νικητής της κατηγορίας παίρνοντας την καρό σημαία δύο φορές. Ο Μούρκος πάλεψε για την πρωτιά Βαλάντη Λαγούδη (2-2) που στάθηκε ως άξιος αντίπαλος ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Την 3η θέση της γενικής κατέκτησε ο Σοφοκλής Μαμμωνάς (3-3) με τον Νίκο Φανουράκη (4-4) να παίρνει την 4η θέση και τον Χρήστο Κοτούλα (5-5) να κλείνει την πεντάδα.

ΜΧ2: Επιστροφή και νίκη για Χρήστο Τομαρά

Επιστροφή με νίκη και μάλιστα διπλή έκανε στην MX2 o Χρήστος Τομαράς (1-1) που δεν άφησε ουσιαστικό περιθώριο στους αντιπάλους του με την ταχύτητα που επέδειξε. Δεύτερος γενικής ο Νίκος Ξένος (2-2) έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση και 3ος ο Ρηγόπουλος (3-3). Στν 4η θέση ο Νίκος Βρεττός (4-4), ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Κυπριανός  Κατσιλέρης (6-5).

ΟΡΕΝ: Κυρίαρχος ο Σωτηρόπουλος

Στην Open ο Νίκος Σωτηρόπουλος έβαλε την σφραγίδα του και πήρε δύο άνετες νίκες χωρίς να απειληθεί από τον ανταγωνισμό. Δεύτερος γενικής τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς (3-2) με τον Σταύρο Ροσσολάτο (4-3) να κατακτά το τρίτο σκαλί του βάθρου.  Στην 4η θέση ο Νίκος Μυλωνίδης(4-6) με τον Λάμπρο Θέο (7-4) κατακτά την 5η θέση γενικής.

ΜΧ85: The… Μαυράκη Brothers!

Οι Στάυρος και Γιώργος Μαυράκης ήταν οι αναβάτες που επικράτησαν στην MX85 με δύο νίκες για τον Σταύρο και δύο δεύτερες θέσεις για τον Γιώργο, για την 1η και 2η θέση στη γενική, αντίστοιχα. Στην 3η θέση ο Αλέξανδρος Κατσαμβριάς (3-4) έπειτα από μάχες με τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία Μιχάλη Σαραντινούδη (7-3) που κατέκτησε την 4η θέση. Την πεντάδα έκλεισε ο Κωνσταντίνος Ζεπάτος (4-6).

ΜΧ65: Σωτήρης Φωτάκης στην κορυφή

Ο Φωτάκης ήταν ο αναβάτης που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από πολύ καλές εμφανίσεις και στα δύο σκέλη που του έδωσαν την 2η και την 1η θέση αντίστοιχα. Μεγάλος αντίπαλός του ο νικητής του πρώτου σκέλους Δημήτρης Γανωτής που τερμάτισε 4ος στο δεύτερο σκέλος λόγω εξόδου από την πίστα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-2) 4ος ο Γιώργος Αγιομαυρίτης (4-3) και 5ος ο Παναγιώτης Τενέντες (4-4).

Επόμενος αγώνας στις 24 Σεπτεμβρίου στο Αίγιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon