.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 14:04

Tesla - Βαρύ τεχνικό πλην συγκλονιστικό βίντεο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτόνομη Οδήγηση - Video

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο 30 λεπτών, στο οποίο ο Andrej Karpathy, επικεφαλής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, αναλύει την εφαρμογή της AI στην αυτόνομη οδήγηση.

Στο βίντεο θα δείτε τον ιδιοφυή Karpathy να αναλύει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που περιλαμβάνει η απίστευτα πολυσύνθετη διαδικασία της αυτόνομης οδήγησης, και να εξηγεί τις λύσεις που χρησιμοποιεί η Tesla.

Αντίθετα με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους κατασκευαστές οχημάτων που εξελίσσουν αυτόνομα οχήματα, η Tesla δεν χρησιμοποιεί Lidar, ραντάρ που δημιουργεί ψηφιακή απεικόνιση του περιβάλλοντος με ακτίνες laser, αλλά πρωτίστως τις 8 κάμερες του οχήματος, με τη συνδρομή ραντάρ, σόναρ, αισθητήρων και λογισμικού AI με δυνατότητα εξαντλητικού και ακαριαίου multitasking.

Πέρα από το καλύτερο αποτέλεσμα που έχεις με τις κάμερες, καθώς οι πινακίδες, διαγραμμίσεις κλπ. έχουν δημιουργηθεί για να διαβάζονται με το μάτι, η Tesla έχει και απείρως μικρότερο κόστος για την τεχνολογία της, κάτι που φαίνεται και στις τελικές τιμές των οχημάτων της απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το λογισμικό της Tesla καταφέρνει να αναγνωρίσει μισοκρυμμένες πινακίδες, stop που κρατούν σχολικοί τροχονόμοι, διαγραμμίσεις του δρόμου, κινούμενα και ακίνητα οχήματα, έργα στο οδόστρωμα, πεζούς που πετάγονται απότομα στον δρόμο το βράδυ, και πολλά-πολλά ακόμα.

Τα οχήματα της εταιρείας προχωρούν ταχύτητα προς την εντελώς αυτόνομη οδήγηση, σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, και ο Karpathy είναι καθηλωτικός (ακόμα και για τους μη-τεχνικά καταρτισμένους) στην ανάλυση του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο φρενάρει το αυτοκίνητο όταν χρειαστεί (φρενάρισμα πανικού), υπακούει τον Κ.Ο.Κ., λειτουργεί ακόμα και το βράδυ ή σε βροχερό καιρό και ομίχλη, και έρχεται σε σένα όταν το καλέσεις σε κάποιο μεγάλο πάρκινγκ!

Ότι και να πούμε είναι λίγο, δείτε το βίντεο, και αν χρειαστείτε περαιτέρω βοήθεια στις τεχνικές λύσεις που πραγματεύεται, δείτε το επίσης πολύ καλό reaction video του Steven Markryan, ΕΔΩ -μην παραλείψετε να δείτε και τα σχόλια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 14:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon