.
Κατηγορία Dragster
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 11:00

Συνέντευξη - Chris Pfeiffer

 

Superbike και super ακροβατικά από τον Superman

 

Παρόλο που πάτησε τα 40 ο Chris Pfeiffer δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Τον Ιούνιο κατέκτησε το Γερμανικό Stunt Open και τώρα δίνει show στις Μαλδίβες και τη Σικελία, συναρπάζοντας τους λάτρεις του World Superbike στο Μιζάνο και τους φίλους του MotoGP στο Sachsenring. Στο Hockenheim δείχνει τις ικανότητες του μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος θαυμαστών της F1. Συναντήσαμε τον αναβάτη της F 800 R που πρόσφατα παρέλαβε μία S 1000 RR.

 

1. Συνεχίζεις να απολαμβάνεις τη ζωή γεμάτη δράση;


Ναι, χωρίς αμφιβολία, αφού πάντα υπάρχει μία νέα πρόκληση. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς όρια. Όπου κι αν πάω εμπνέομαι και βρίσκω νέες ιδέες για ακροβατικά, έτσι ανυπομονώ πάντα για την εξάσκηση και τις παραστάσεις. Οι δύο στόχοι μου είναι η πρόοδος και η καινοτομία που για μένα αποτελούν κίνητρο για να οδηγώ κάθε μέρα.

2. Πως είναι η ζωή τώρα που πάτησες τα 40;

Όταν είμαι επάνω στη μοτοσικλέτα νοιώθω ότι είμαι 25! Όταν γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου συνειδητοποιώ ότι είμαι πολύ τυχερός που απολαμβάνω δύο διαφορετικές πτυχές, την οικογενειακή και τη δημόσια ζωή. Δεν νοιώθω ότι είμαι 40 αλλά καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω περισσότερο γυμναστική για να παραμείνω ευλύγιστος. Μέχρι τώρα αρκούσε το ποδήλατο, όχι όμως πια!

3. Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Από διάφορα μέρη. Μ' αρέσει να βλέπω άλλους αναβάτες του freestyle και όταν κάνουν ένα κόλπο το οποίο δεν έχω σκεφτεί ο ίδιος, φεύγω για να επιστρέψω με τη δική μου παραλλαγή. Δεν μου αρέσει να αντιγράφω. Πάντα φροντίζω να βάζω τη "δική μου σφραγίδα" σε όλα μου τα ακροβατικά. Μ' αυτόν τον τρόπο εξελίσσεται το άθλημα αλλά και εμείς οι αθλητές. Συχνά εξασκούμαι μόνος μου και όταν μου έρχεται μία ιδέα τη δοκιμάζω αμέσως.

4. Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να καταφέρεις ένα κόλπο;

Μερικές φιγούρες μπορώ να τις καταφέρω μέσα σε πέντε λεπτά, για κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστώ κι έναν ολόκληρο χρόνο. Σχεδιάζω όλα τα κόλπα μου με έναν άκρως επαγγελματικό τρόπο και τα εκτελώ βήμα-βήμα, αφού δεν θέλω να πέφτω συνέχεια. Εξαιρετικά χρήσιμη για μένα είναι και η εγγραφή σε video αφού έτσι μπορώ να δω τι ακριβώς κάνω αλλά και να δημιουργήσω πραγματικά εντυπωσιακές φιγούρες.

5. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Θέλω να συνεχίζω να πιέζω στο όριο και να εξελίξω το άθλημα. Για μένα δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον οι νίκες στους διαγωνισμούς αφού έχω κατακτήσει σχεδόν όλους τους τίτλους που ήθελα. Τώρα προτιμώ να βρίσκω μοναδικές τοποθεσίες για να παρουσιάζω και να μαγνητοσκοπώ θεαματικά κόλπα. Η οδήγηση στη στέγη των κεντρικών εγκαταστάσεων της BMW ήταν συναρπαστική. Μελλοντικά θα ήθελα να κάνω περισσότερα παρόμοια πράγματα.

6. Πόσο συχνά εξασκείσαι;

Συνεχίζω να οδηγώ τη μοτοσικλέτα μου κάθε μέρα και ασκούμαι τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά. Δεν οδηγώ ποτέ όταν είμαι κουρασμένος επειδή αυτό είναι επικίνδυνο. Πάντα δοκιμάζω νέες φιγούρες και νέους συνδυασμούς. Το οδηγικό μου στιλ είναι σταθερό και μου αρέσει να συνδυάζω διάφορα ξεχωριστά κόλπα σε μία ενιαία φιγούρα. Προσπαθώ να διατηρούμαι σε καλή φόρμα, ειδικά τώρα που έχω μεγαλώσει λίγο. Πάντα θα υπάρχουν ορισμένες φιγούρες που δεν μπορώ πλέον να εκτελώ αφού δεν είμαι πια τόσο ευέλικτος όσο παλαιότερα!

7. Πως ήταν τα πρόσφατα ταξίδια στην Ινδία και τις Μαλδίβες με την Red Bull;

Ήταν συναρπαστικά, κυρίως για την αποδοχή που εισέπραξα. Οι άνθρωποι πραγματικά ενθουσιάστηκαν από τη στιγμή που ξεφορτώθηκε η μοτοσικλέτα μου, αφού εκεί υπάρχουν ελάχιστες μεγάλες μοτοσικλέτες. Με κάποιον τρόπο, όλοι είναι συνδεδεμένοι με τις μοτοσικλέτες αφού τις χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ή ως ταξί, ακόμα και για τη μεταφορά ολόκληρης της οικογένειας! Εδώ βλέπεις εκατομμύρια μοτοσικλέτες αλλά και ανθρώπους που είναι πάντα τόσο ενθουσιασμένοι. Στις παραστάσεις μου ξεκινούσα με μερικά εύκολα κόλπα για ζέσταμα όμως το πλήθος ενθουσιαζόταν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Χρειάστηκα ειδική ασφάλεια για να μπορέσω να φύγω από αυτά τα μέρη αφού το πλήθος με είχε κυριολεκτικά περικυκλώσει!

8. Προσπάθησες να κάνεις κάποιες φιγούρες με την S 1000 RR;

Παρέλαβα πρόσφατα την S 1000 RR και, για να είμαι ειλικρινής, με φοβίζει λίγο. Είναι τόσο γρήγορη! Θα τη δοκιμάσω στη λειτουργία "rain" ή θα περιορίσω τη δύναμη με κάποιο τρόπο ώστε να μπορώ να την ελέγξω ευκολότερα. Ποιος ξέρει, ίσως είναι η μελλοντική μου μοτοσικλέτα... Ίσως χρησιμοποιήσω την S 1000 RR σε ορισμένες φιγούρες αφού είναι πιο κατάλληλη λόγω του μικρότερου μεταξονίου. Οι μοτοσικλέτες που οδηγώ είναι κυρίως εργοστασιακές. Εγώ απλά προσαρμόζω ορισμένες ρυθμίσεις, τοποθετώ πρόσθετα μαρσπιέ και μοχλούς φρένων αλλά τα βασικά στοιχεία είναι ίδια με αυτά της εργοστασιακής έκδοσης.

9. Ασχολήθηκες και με άλλες μορφές οδήγησης μοτοσικλέτας;

Μεγάλωσα οδηγώντας μοτοσικλέτες trial και αυτό το έκανα για 12 χρόνια. Μετά μεταπήδησα στην κατηγορία off road και τους αγώνες enduro. Το freestyle είναι ουσιαστικά η τρίτη μου καριέρα σε δύο ρόδες! Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω σε αγώνες αλλά η οδήγηση εδώ είναι εντελώς διαφορετική . από αυτό που έχω συνηθίσει να κάνω. Είμαι αρκετά γρήγορος με τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου, αλλά δεν ξέρω αν θα ήμουν το ίδιο γρήγορος με μία αγωνιστική μοτοσικλέτα. Μ' αρέσουν πάρα πολύ τα track days κι έχω κάνει μερικά μεγάλα βήματα μπροστά με την οδήγησή μου. Αυτά τα βήματα όμως είναι εύκολα να τα κάνεις στην αρχή αφού όσο πιο γρήγορος γίνεσαι τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα.

10. Υπάρχουν κόλπα και φιγούρες που θέλεις να τελειοποιήσεις;

Ναι, για χρόνια ήθελα να εκτελέσω ένα stoppie 360° αλλά η F 800 δεν είναι κατάλληλη γι' αυτή τη φιγούρα. Αυτός είναι κι ο λόγος που ανυπομονώ να οδηγήσω την S 1000 RR επειδή πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη μοτοσικλέτα γι' αυτή τη φιγούρα. Αυτό ήταν το δυσκολότερο κόλπο για μένα και ελπίζω η S 1000 RR να είναι το κλειδί για την πετυχημένη εκτέλεσή του.

11. Εν συντομία, για ποιο πράγμα είσαι περήφανος και που θα ήθελες να βρίσκεσαι σε πέντε χρόνια;

Για την επιτυχία της έκδοσης F 800 R Chris Pfeiffer. Νοιώθω πολύ περήφανος που αυτή η μοτοσικλέτα φέρει το όνομά μου. Όσο για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα ήθελα να συνεχίσω να οδηγώ στην κορυφή!


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon