Κατηγορία Dragster
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 11:53

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας σε νέο ρόλο

 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!

 

Έπειτα από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο των αγώνων enduro, ο Βασίλης Σιαφαρίκας, ο δέκα φορές πρωταθλητής Ελλάδος από τα Γρεβενά, ξεκινάει μία νέα καριέρα στην πολιτική. Στόχος; Η προώθηση των μηχανοκίνητων σπορ!

Έξι δήμοι συγχωνεύονται με το σχέδιο Καλλικράτης και ο δήμος Γρεβενών διαθέτει 270 υποψηφίους για την νομαρχία. Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός μας πρωταθλητής ο οποίος μετά από τους τίτλους στους αγώνες νιώθει πως ήρθε η ώρα για το μεγαλύτερο άλμα. Αυτό που θα τον βάλει στη θέση για να βοηθήσει αυτό που αγαπάει πιο πολύ. Μιλήσαμε μαζί του για να μας πει πως νιώθει για την ευκαιρία που του δίνεται αλλά και για τα άμεσα σχέδιά του.

Bikeit!: Καταρχάς συγχαρητήρια για την κίνησή σου. Τι ακριβώς συνέβη και αποφάσισες να εισχωρήσεις στην πολιτική;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να πάει μπροστά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στα Γρεβενά. Παλεύοντας, διαπιστώσαμε πως με τους παραδοσιακούς τρόπους δεν γίνεται τίποτα. Η πολιτική έχει άλλο τρόπο σκέψης και μεγάλη επιρροή. Έτσι, σε συνεργασία με τον Νομάρχη Γρεβενών, αποφασίσαμε πως ο μόνος τρόπος για να γίνει πραγματικότητα μία τέτοια προσπάθεια θα ήταν από μέσα.

Bikeit!: Πως νιώθεις που σου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλεις στην ανάπτυξη αυτή;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Είναι κάτι που το ήθελα χρόνια και τώρα που δίνεται η ευκαιρία, νιώθω πολύ καλά. Προσπαθώντας τόσα χρόνια να τελειώσω την πίστα motocross και συναντώντας απίστευτα εμπόδια, διαπίστωσα πως μόνος τρόπος να πάει μπροστά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, είναι μέσω της πολιτικής. Εκεί, θα υπάρχει ένας μοχλός πίεσης ο οποίος θα μας δώσει τη δυνατότητα να πετύχουμε το σκοπό μας.
Το πολιτικό σύστημα λειτουργεί τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς νομίζουμε.
Γι’ αυτό νιώθω πολύ ωραία που μου δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλω στο αγαπημένο μου άθλημα.

Bikeit!: Ήταν απόφαση του νομάρχη Γρεβενών;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Έχω προσωπική γνωριμία με τον νομάρχη, και με παρακίνησε αυτός να κατέβω στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος. Η αναγνωρισιμότητά μου στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, στην Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό, μου δίνουν τη δυνατότητα να κάνω την επόμενη κίνηση.  Ήταν κάτι που αναγνώρισε ο νομάρχης.

Bikeit!: Πόσο επηρεάζει το νέο σχέδιο Καλλικράτης τα Γρεβενά ως τουριστικό προορισμό;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Τώρα με τον Καλλικράτη τα Γρεβενά γίνονται ο πιο μεγάλο δήμος σε έκταση και θα είναι ταυτόχρονα ο πιο αραιοκατοικημένος. Οπότε, σκοπεύουμε να δώσουμε ένα σημαντικό βοήθημα και να προσελκύσουμε νέο κόσμο, ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός για μηχανοκίνητα σπορ. Θα μπορούν να έρχονται οι χομπίστες να κάνουν τη βόλτα τους και να συνδυάζουν διακοπές με προπονήσεις. Όλο αυτό το project θα συνδυαστεί με τον αγροτουρισμό ώστε να μπορούν να κάνουν ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο, ορειβασία, σκι, μαζί με τα μηχανοκίνητα.

Bikeit!: Ποιο κομμάτι θα αναλάβεις;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Θα αναλάβω να γίνει νόμιμη η πίστα motocross στον Νότιο Κόμβο Εγνατίας, να τρέξω για όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί σωστά. Θα προσπαθήσω να βρω πόρους για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Σκοπεύω να ασχοληθώ και με την κατασκευή της πίστας, όσον αφορά τα πρακτικά σημεία και το σχεδιασμό. Οι μηχανικοί γνωρίζουν τα της κατασκευής, αλλά εγώ θα μπορώ να βοηθήσω σε ότι αφορά άλματα, αποστράγγιση, paddocs, σχεδίαση, τα πάντα.

Bikeit!: Ποια είναι τα σχέδια για την πίστα;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Σκοπός να γίνει μία πίστα πανελληνίου επιπέδου ώστε να φιλοξενεί αγώνες του πρωταθλήματος και να είναι διαθέσιμη ώστε να προπονούνται νέοι αναβάτες.
Επίσης προσπαθούμε να διεξαχθεί στην περιοχή αγώνας παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro μιας και το μέρος είναι εκπληκτικό και διαθέτει τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα. Τώρα με την Εγνατία, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι μόλις 150 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Η Αθήνα θα είναι μόλις 350 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή με τον νέο άξονα Ε 65 που θα ενώσει την Λαμία με τα Γρεβενά. Τώρα η απόσταση από την Λαμία είναι 220 χιλιόμετρα και θα κατέβει στα 150.

Bikeit!: Ποια είναι η σχέση σου με τον ΜΟΓ και πόσο σε βοήθησε αυτό στο επόμενο βήμα;

Βασίλης Σιαφαρίκας: Ένας λόγος για τον οποίο συμμετέχω σαν υποψήφιος σύμβουλος είναι και η παρακίνηση του προέδρου του ΜΟΓ Γιάννη Σιούλη, έτσι ώστε να δώσουμε την μέγιστη ανάπτυξη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ΜΟΓ με έχει στηρίξει από το ξεκίνημά μου και συνεχίζει ακόμη και τώρα για το καλό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Bikeit!: Τι σκοπεύεις να κάνεις σε συνεργασία με τον ΜΟΓ; 

Βασίλης Σιαφαρίκας: Θέλουμε να δυναμώσουμε το φυτώριο νέων αναβατών μιας και δουλεύουμε ήδη σε αυτό το επίπεδο. Αν εκλεγώ, θα φροντίσω ώστε να βρεθούν πόροι για να βοηθηθούν νέοι αναβάτες και να πάει μπροστά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στη δυτική Μακεδονία.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube