.
Κατηγορία Dragster
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 11:57

Συνέντευξη - Δημήτρης Χελιώτης

 

Οργανωτής enduro festival


Get ready, all free!


 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: oργάνωση-mv Racing Photo

Στο χώρο του enduro υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με αισθήματα και αγάπη για το χώρο που δουλεύουν δωρεάν για την προώθησή του. Ο Δημήτρης Χελιώτης, αγωνιζόμενος αλλά και διοργανωτής του πρώτου ολοκληρωμένου enduro festival, μας μίλησε για την ιδέα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα για να καταλήξει στο όμορφο αυτό enduro festival;

Το πρώτο festival είχε ξεκινήσει από τον Χρήστο Τασούλη, αντιπρόσωπο των Husaberg, το 2005. Τότε, στην Λίμνη Δασίου, ο Χρήστος είχε καλέσει τον Mario Rinaldi, πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, για να κάνει μαθήματα και να δείξει οδηγικά tips στους παρευρισκόμενους. Ο κόσμος το είχε δεχθεί πάρα πολύ θετικά.
Μετά, κάναμε test rides μοτοσυκλετών με το Hellinstore 018 και τον Γιάννη Αθανασόπουλο, κάτι που είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι, βλέποντας αυτά τα δύο event, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πάρτι στο οποίο να έρθουν όλες οι εταιρίες. Πιστεύαμε πως έπρεπε να ξεκολλήσει ο κόσμος από το κομπιούτερ και να απολαύσει τη φύση και να περάσει καλά.

Ποια είναι τα πιστεύω σου σχετικά με το χώρο του enduro;

Το βασικό είναι να την “βρίσκουμε”, να περνάμε καλά, και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. Εγώ ξεκίνησα δειλά - δειλά το 85 με τα trail ride και αργότερα μυήθηκα στις παρέες του enduro και όχι απόλυτα στους αγώνες. Μέσα από αυτό κατάφερα να περάσω καλά όλα αυτά τα χρόνια τρέχοντας ταυτόχρονα. Υπάρχουν σήμερα νέα παιδιά που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει enduro και τρόπος ζωής, και το βλέπουν μόνο αγωνιστικά. Ήθελα να τους δείξω την διαφορετική πλευρά και πιστεύω πως το κατάφερα.

Ποια ήταν η αίσθηση που εσύ αποκόμισες από το enduro festival;

Χάρηκα που είδα παλιούς αναβάτες με τις οικογένειές τους που ήρθαν εκεί και είδαν, άκουσαν, διασκέδασαν, έψησαν, έκαναν πλάκα και πέρασαν καλά. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από όλο αυτό το πάρτι που έγινε, και όλοι οι περαστικοί, το απόλαυσαν.

Οι εταιρίες;

Οι εταιρίες κατάφεραν με τον διάλογο να ξεπεράσουν όποιες προσωπικές κόντρες λόγω αντιπαλότητας και να καρπωθούν όλο αυτό το event. Ταυτόχρονα, κατάφεραν να δώσουν μοτοσυκλέτες για τεστ rides και χωρίς αυτές δεν θα γινόταν πραγματικότητα.

Πως ξεκίνησε αυτή η οργάνωση;

Η επαφή ξεκίνησε με τους ανθρώπους που ξέρουμε από τις εταιρίες. Από δυο τηλέφωνα ώστε να δούμε αν μπορούν να έρθουν, ψήθηκαν όλες οι εταιρίες. Μόλις δέχτηκε η πρώτη εταιρία, ακολούθησαν όλες. Όσοι είχαν αξεσουάρ επίσης, δέχτηκαν αμέσως γιατί δεν τους έχει δοθεί ευκαιρία να παρουσιάσουν δωρεάν τα προϊόντα τους.

Γιατί δωρεάν; Πως θα γινόταν δωρεάν μία τέτοια οργάνωση;

Όλα έγιναν μέσω γνωριμιών. Έγιναν οι απαραίτητες επαφές με το αθλητικό κέντρο της Ζήρειας και τα παιδιά προσφέρθηκαν να δουλέψουν δωρεάν. Προσωπικά ο Δημήτρης “Λαγός” Γεωργίου, αλλά και οι συνεργάτες του δεν ήθελαν ούτε ενοίκιο ούτε τίποτα. Βοήθησε η μοτολέσχη Ξελοκάστρου με ανθρώπινο δυναμικό (Πέτρος Κριτσώνης, Βαγγέλης Ζαχαράτος), παλούκια, εργαλεία και έτσι το καταφέραμε. Επίσης, το ΚΤΜ hellas club δεσμεύτηκε να έρθει να βοηθήσει με πέντε άτομα που βοηθούσαν στην πίστα, ενώ έβαλαν και χρήματα για την αφίσα της διοργάνωσης.
Έτσι καλύφθηκε το κόστος της διοργάνωσης, εφόσον υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που συνεισφέρουν δωρεάν. Μπορέσαμε και το κάναμε δωρεάν, και γι’ αυτό το μεταφέραμε δωρεάν στον κόσμο.

Γιατί στην Ζήρεια;

Καταρχάς έχω συναισθηματικούς δεσμούς με το μέρος γιατί κατάγομαι από εκεί. Δεύτερον, όλες οι εκδηλώσεις off road που γίνονται στην Ελλάδα, γίνονται βόρεια. Εμείς σαν Αθήνα δεν είχαμε ποτέ την δική μας εκδήλωση και έπρεπε πάντα να τρέχουμε βόρεια. Έπειτα, είμαι μέλος της λέσχης Ξυλοκάστρου από το ’85, έχω καλή σχέση με τα παιδιά, και με βοήθησαν αρκετά. Έτσι μπορέσαμε και το διοργανώσαμε δωρεάν, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να διασκεδάσει χωρίς χρήματα και στις εταιρίες να κάνουν τη δουλειά τους, δωρεάν. Αν το κάναμε κάπου βόρεια, ή κεντρικά, θα είχαμε πολλά έξοδα τα οποία θα έπρεπε να μεταφερθούν στις εταιρίες και στον κόσμο. Εδώ έχουμε βοήθεια, υποδομή για φαγητό, τουαλέτες, νερό, γιατρό και ασθενοφόρο, χώρο για πίστες και μηχανήματα για να τις φτιάξουμε, γιατρό και ασθενοφόρο. Και το βασικότερο, είναι δωρεάν.

Γιατί δεν υπήρχαν ιαπωνέζικες εταιρίες;

Αυτό ήταν ένα οργανωτικό λάθος δικό μας. Επειδή η απόφαση για την οργάνωση ελήφθη ξαφνικά, και το οργανώσαμε μέσα σε δύο εβδομάδες, δεν μπορέσαμε να τους ενημερώσουμε όλους. Οι μεγάλες εταιρίες δεν διαθέτουν υλικό για τέτοιες οργανώσεις. Οι ευρωπαϊκές που ήρθαν, έχουν τα πάντα έτοιμα, τραπέζια, τέντες, γεννήτριες, γιατί το κάνουν συχνά αυτό στους αγώνες. Οπότε ήταν κάτι εύκολο να τα πετάξουν μέσα στα φορτηγά τους και να έρθουν. Εμείς βέβαια είχαμε πρόβλημα στην επικοινωνία και το παραδεχόμαστε. Του χρόνου θα το κάνουμε τρεις μήνες νωρίτερα ώστε να ετοιμαστούν όλες οι εταιρίες.

Ένα event ανά χρονιά ή δύο; Πότε θα γίνεται τελικά;
Το enduro festival θα είναι ένα. Ο λόγος είναι ότι απλά, οι εταιρίες διοργανώνουν δικά τους event και δεν θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο. Η ημερομηνία διεξαγωγής θα είναι αμέσως μόλις εμφανίζονται τα νέα μοντέλα off road στην Ελλάδα.

Τι θα αλλάξετε του χρόνου;


Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα και το σύνθημα θα είναι get ready, all free.
Θα υπάρχει γραμματεία για να μπορεί να βρίσκει κάποιος ότι θέλει, σωστή επικοινωνία για την έλευση νέων μοντέλων, σωστό πρόγραμμα σε συνεργασία με όλες τις εταιρίες από πριν, ποδήλατα και trial επίδειξη. Θα έχουμε μία ξεχωριστή πίστα για τους αγωνιζόμενους ώστε να μην ενοχλούνται οι ερασιτέχνες. Σκοπεύουμε σε ένα βομβαρδισμό εκδηλώσεων, να μην ξέρεις τι να πρωτοκάνεις στην εκδήλωση.

Πόσος κόσμος δούλεψε γι αυτό το πράγμα,

Κυρίως ο Δημήτρης Γεωργίου με τους βοηθούς του, η Μαρία Βασιλάκη και ο Δημήτρης Χελιώτης, ο πρόεδρος του ΚΤΜ club Δημήτρης Λιβιδίκος, τα παιδιά από εκεί,  Σωτήρης, Παναγιώτης, Δημήτρης, ο Πέτρος Κριτσώνης, ο Βαγγέλης Ζαχαράτος, που ανέλαβαν τις βόλτες και παλούκωσαν την πίστα. Όσον αφορά το μάζεμα της Κυριακής, έγινε από τα παιδιά του αθλητικού κέντρου Ζήρειας και την οικογένεια Χελιώτη.

Ποιος κέρδισε τελικά από όλο αυτό;

Ο κόσμος ήταν ο τελικός νικητής, ο αποδέκτης που απόλαυσε την διοργάνωση. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, πέρασαν καλά και αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες, το κρύο και τη βροχή, διασκέδασαν και περιμένουν την επόμενη εκδήλωση. Μπορούμε να πούμε ότι είχε μεγάλη επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αθήνα και απέτρεψαν τον κόσμο από το ταξίδι. Παρά την έλλειψη καυσίμου και τα μπλόκα στην εθνική από τους φορτηγαντζήδες, γύρω στα 1500 άτομα και τις δύο ημέρες, απόλαυσαν ένα διαφορετικό διήμερο με παράλληλα events. Αν τώρα κέρδισαν οικονομικά από αυτό και κάποιες εταιρίες, μακάρι να συνέβη ώστε να βοηθηθεί ο χώρος.

 

 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon