.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 13:08

Συνέντευξη – Βασίλης Μπούδρος – 24hours Rally Raid 2013

 

O νικητής του 24ωρου Rally Raid 2013!

 


Ο 24ωρος αγώνας Rally Raid για το 2013, πέρασε ήδη στην ιστορία. Ο Βασίλης Μπούδρος κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία του και την γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών και μας αφηγείται την εμπειρία του.

Bikeit.gr: Από πού ξεκίνησε ο αγώνας; Πως ήταν ο καιρός;
Βασίλης Μπούδρος: Η αρχική εκκίνηση έγινε στην πλατεία Κοντζιά, στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή το βράδυ, προκειμένου τα πληρώματα να εμφανιστούν δημόσια και να παρουσιαστούν στους θεατές. Από εκεί, κάθε αναβάτης επέστρεψε στο σπίτι του, και η κανονική εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο το πρωί, στον Αυλώνα. Υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση και ξεκινήσαμε κοντά στις 12:00 για να περάσουμε αμέσως στην πρώτη απλή διαδρομή, στον Άγιο Γεώργιο. Το πρωί ο καιρός ήταν καλός, αλλά αναμενόταν πολλή βροχή. Τελευταία στιγμή μάλιστα έγινε και μια αλλαγή στο tracker μου (το σύστημα με το οποίο η οργάνωση ελέγχει τον αναβάτη) το οποίο δεν δούλευε και δεν μπορούσα να ξεκινήσω αν δεν αλλαζόταν.

Bikeit.gr: Ακολούθησες κάποια τακτική τις πρώτες ώρες;
Βασίλης Μπούδρος: Πρώτος στον αγώνα ξεκινούσε ο Δημήτρης – Doc – Αθανασουλόπουλος, και μετά εγώ, κι έτσι, ήξερα πως αν τον έφτανα, θα είχα τουλάχιστον ένα λεπτό διαφοράς. Μέχρι το απόγευμα, όταν έπεσε ο ήλιος, οι συνθήκες ήταν καλές, ενώ από την Θήβα μέχρι το Δίστομο, είχαμε κατά τόπους βροχοπτώσεις. Αργότερα όμως, ο καιρός άλλαξε και είχαμε δυνατή επιδείνωση, με καταρρακτώδεις βροχές συνέχεια μέχρι αργά το απόγευμα. Όταν πλέον είχε νυχτώσει για τα καλά, το κρύο ήταν τσουχτερό, και στα τελευταία σαράντα χιλιόμετρα πριν το Δίστομο, συναντήσαμε λάσπη, βροχή κι ομίχλη. Τότε, μιας και οδηγούσαμε παρέα με τον Doc, μία πλοηγούσα εγώ, μία αυτός.

Bikeit.gr: Ποιος κέρδισε το πρώτο σκέλος;

Βασίλης Μπούδρος: Τερματίσαμε παρέα στο Δίστομο και κέρδισα την πρώτη ειδική διαδρομή, με βλέψεις για να κονταροχτυπηθούμε στην επόμενη ειδική, με εμένα να βρίσκομαι πλέον μπροστά στην εκκίνηση. Το βράδυ του Σαββάτου όμως, ακυρώθηκε η ειδική λόγω παγετού, οπότε ήταν ευκαιρία για ανασυγκρότηση, επισκευές και ξεκούραση.

Bikeit.gr: Πως ήταν για σένα η επόμενη μέρα;
Βασίλης Μπούδρος: Το πρωί της Κυριακής, είχαμε στις 06:00 ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα, αναφορικά με τις συνθήκες που θα επικρατούσαν. Το πρωί συνειδητοποίησα ότι δεν δούλευε το roadbook και έπρεπε να πάω χειροκίνητα όλη την ημέρα, και επίσης διαπίστωσα στην αρχή της ειδικής ότι είχα μόνο ένα φως, μιας και τα άλλα δεν δούλευαν. Ήταν ακόμη βράδυ, και χρειαζόμουν οπωσδήποτε τα φώτα, οπότε ξεκινούσα με πρόβλημα από την αρχή.

Bikeit.gr: Είχες κάποια στρατηγική στην οδήγηση;
Βασίλης Μπούδρος: Ξεκίνησα την ειδική όσο καλύτερα μπορούσα, ξέροντας ότι ο Doc με καλύτερα φώτα και καλύτερα στημένο μηχανάκι, θα με προλάβει. Όταν με έφτασε, είχαμε πλέον ισοφαρίσει το λεπτό που του είχα κερδίσει στο πρώτο σκέλος του αγώνα μέχρι το Δίστομο. Κι έτσι, ο αγώνας θα παιζόταν ουσιαστικά σήμερα.

Bikeit.gr: Πως κατάφερες να κερδίσεις;
Κάναμε όλο τον αγώνα μαζί, οδηγήσαμε παρέα μέχρι τον τερματισμό, με συνεχείς εναλλαγές στην πλοήγηση, μέχρι τον ανεφοδιασμό. Μιας και ο Doc δεν θα σταμάταγε για ανεφοδιασμό, λόγω μεγαλύτερων ρεζερβουάρ που διέθετε η μοτοσυκλέτα του, θα έπρεπε να καλύψω την διαφορά, κάτι που έγινε με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια. Στα τελευταία χιλιόμετρα παλέψαμε σώμα με σώμα, για να καλύψει ο καθένας τη διαφορά των δευτερολέπτων που ήθελε για τη νίκη. Τελικά κέρδισα με 7’’ διαφοράς και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα στο έπακρο γιατί είχα έναν άξιο αντίπαλο.

Bikeit.gr: Ποιοι σε στήριξαν στον αγώνα;
Βασίλης Μπούδρος: Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με υποστηρίζουν σε αυτή και σε κάθε μου προσπάθεια, την ΜΑΚΑΝ, την σχολή RideIt, το GRC Powerfactory, το Worksbike, την MT-Rally, και την φίλη μου Τίμη Κυριακοπούλου, που έκανε χρέη support, τρέχοντας στον δικό της αγώνα για να με βοηθάει όπου χρειαζόταν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 13:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon