.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:09

Συνέντευξη – Valentino Rossi

“Αν χάσω από τους Bagnaia και Morbidelli θα εκνευριστώ!”

Ο σπουδαίος Ιταλός πρωταθλητής εμφανίστηκε στην Ιταλική τηλεόραση και δη στην εκπομπή “Che tempo che fa” για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, λίγο πριν φύγει για τη Τζακάρτα της Ινδονησίας όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha για το πρωτάθλημα MotoGP του 2019.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το παρόν, μα φυσικά δεν έμεινε εκεί, αφού ο Rossi μίλησε μέχρι και για τους δασκάλους του στο σχολείο:

“Φέτος θα παρουσιάσουμε τη Yamaha στην Ινδονησία και έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί εκεί θα δείξουμε τα νέα μας χρώματα. Δε μπορώ να πω πολλά, είναι μυστικό. Τα χρώματα; Η εταιρεία είναι μπλε, ο κεντρικός χορηγός μαύρος, θα έλεγε πως έχουμε μια μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από την Ίντερ [σ.σ. η ομάδα που υποστηρίζει ο Rossi].”

rossi 2018

Σχετικά με το πώς ανέπτυξε το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες:

“Το 1989 ξεκίνησα με mini bikes, τότε όταν ήμουν 15 όλα είχαν να κάνουν με το Ape, το οποίο χρησιμοποιούσα για να πάω στο σχολείο καθώς έκανε πολύ κρύο για να πηγαίνω με το σκούτερ.

“Κάποτε είπα στη δασκάλα μου πως δε με ενδιέφερε η ιστορία της Τέχνης και αυτή το πήρε στραβά. Μου είπε, ‘νομίζεις πως θα γίνεις πλούσιος καβαλώντας αυτές τις μοτοσυκλέτες;’

“Αποφάσισα να τρέξω με τον αριθμό 46 γιατί αυτός ήταν ο αριθμός του μπαμπά μου και ακουγόταν καλά.”

Ερωτώμενος για τους πρωτότυπους πανηγυρισμούς του:

“Χαίρομαι που πολλοί άνθρωποι αγάπησαν τη μοτοσυκλέτα χάρη στις επιτυχίες μου. Όταν ήμουν μικρός, εγώ και όλα τα παιδιά του fan club μου δε θέλαμε να κάνουμε έναν απλό πανηγυρισμό στο βάθρο, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, όπως τη φουσκωτή κούκλα και άλλες ανάλογες χαζομάρες. Μια φορά έφυγα τρέχοντας για την τουαλέτα.”

Για τη νίκη που του έχει μείνει στη μνήμη του:

“Η νίκη μου στην πίστα Welcom, η πρώτη μου με τη Yamaha. Εκείνη τη μοτοσυκλέτα την έχω στην κρεββατοκάμαρά μου! Το Grand Prix της Νότιας Αφρικής ήταν μια ιστορική στιγμή στην καριέρα μου, καθώς είχα φύγει από τη Honda μερικούς μήνες πριν, έχοντας κάνει τόσες πολλές νίκες και ήθελα να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο.”

rs 1024x759 150830122435 1024.brad knox pitt.cm.83015

Η σχέση του με τον Brad Pitt:

“Είναι οπαδός των μοτοσυκλετών κι έρχεται συχνά στους αγώνες, Του είπα πως θα ήθελα να είμαι σαν κι αυτόν, για πολλούς λόγους που θα προτιμούσα να μην αναφέρω.”

Ο Rossi φέτος θα έχει δύο νέους αντιπάλους από την Ιταλία:

“Φέτος θα έχουμε τον Bagnaia και τον Morbidelli στα MotoGP και, αν τερματίσουν μπροστά μου, θα εκνευριστώ (γελά). Οδηγάμε παρέα στο Ράντσο μου και με όλους τους άλλους φίλους, δίνουμε μάχες και μοιραζόμαστε ωραίες στιγμές. Το να τους βοηθώ και να τους διδάσκω με κάνει κι εμένα να μένω νεότερος και παράλληλα σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο στο να βελτιωθούμε. Νοιώθω πολύ κοντά τους και μοιραζόμαστε το πάθος μας για τη μοτοσυκλέτα.”

motogp 2018

Σχετικά με το επίπεδο των αγώνων:

“Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που καβαλάμε έχει αλλάξει και η αιτία εντοπίζεται στην τεχνολογία και συγκεκριμένα στα ηλεκτρονικά. Μπορείς να πλαγιάσεις περισσότερο τώρα και βλέπουμε πολλούς αναβάτες να κρέμονται κυριολεκτικά από τη μοτοσυκλέτα.”

Στο στούντιο εμφανίστηκε η μοτοσυκλέτα που ο Rossi καβάλησε στο Goodwood Festival of Speed, καθώς μιλά για τις δικές του αγωνιστικές:

“Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει ιστορικά γραφικά με καταβολές από τη δεκαετία του 1970. Εγώ κρατώ στο σπίτι μου όλες τις μοτοσυκλέτες της Yamaha με τις οποίες πήρα τίτλους. Τις χρησιμοποιώ για να πηγαίνω από ένα δωμάτιο στο άλλο, λ.χ. από την κρεββατοκάμαρα στο μπάνιο (γελάει). Πριν από κάθε αγώνα περνώ περίπου 40 λεπτά δίπλα στη μοτοσυκλέτα μου, της μιλώ, σχεδόν σα να είχαμε βγει ραντεβού.”

Πηγή: GPOne

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Rossi στο Rai 1 στα παρακάτω δύο βίντεο (στα Ιταλικά):

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon