.
Κατηγορία Daytona
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 11:14

Daytona Ravida - 125 Τεχνολογία και άποψη

[Δελτίο Τύπου]

Το νέο Daytona Ravida 125 καταφέρνει να παντρέψει με ένα μοναδικό τρόπο την κλασική και αξεπέραστη αισθητική του σχεδιασμού του, με τη σύγχρονη τεχνολογία και έναν πλούσιο εξοπλισμό, δημιουργώντας ένα ελκυστικό πακέτο που δύσκολα θα αφήσει κάποιο βλέμμα να του ξεφύγει…

Η κομψότητα "ξεχειλίζει" σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας του Ravida 125, με το κοστούμι του να διαθέτει τόσο φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία, όσο και κλασικές γραμμές που παραπέμπουν σε πιο Avant Garde αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής παντού, όπως στα Full LED φωτιστικά σώματα που το περίγραμμα και τα σχήματα που δημιουργούν, απογειώνουν αισθητικά την σιλουέτα του Ravida. Τα ενσωματωμένα στην ποδιά φλας, οι λείες και στρογγυλεμένες επιφάνειες, σε συνδυασμό με το πολυγωνικό σχήμα του τιμονιού και του κεντρικού προβολέα που ακολουθεί τις γραμμές του, κάνουν μία στιλιστική αντίθεση που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, ενώ οι αεροδυναμικές λεπτομέρειες στα πίσω καπάκια ενισχύουν το φόρο τιμής στην κλασικότητα που αποτίει ο σχεδιασμός του Ravida 125.

RAVIDA_125_γ.jpg

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι πανέμορφες ζάντες 12'', σε μαύρο χρώμα και μεταλλικό φρεζαριστό φινίρισμα. Η αντίστοιχη προσοχή όμως που έχει δοθεί στο σχεδιασμό, έχει δοθεί και στον εξοπλισμό του scooter της Daytona, με το πακέτο των φρένων να αποτελείται από ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω, σε συνδυασμό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

RAVIDA_125_α.jpg

H LCD oθόνη του Ravida 125 προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με ευανάγνωστες ενδείξεις, διατηρώντας τη συνολική κομψότητα στην οπτική του αναβάτη, ενώ τη χρηστική πλευρά του χαρακτήρα του ενισχύουν τόσο ο πρακτικός γάντζος πίσω από την ποδιά για τη μεταφορά αποσκευών και το ντουλαπάκι που κλειδώνει, όσο και η θύρα φόρτισης USB, στην αριστερή πλευρά κάτω από το τιμόνι. Η πολύ κομψή και όμορφη αλουμινένια σχάρα συμπληρώνει τις μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς του Ravida, χωρίς να αφαιρεί πόντους από το ιδιαίτερο στιλ του scooter.

RAVIDA_125_β.jpg

Από τα δυνατότερα όμως σημεία του Ravida 125 είναι ο τετράχρονος, αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του, ο οποίος αποδίδει 9,5 ίππους με κατανάλωση μόλις στα 2,6L/100km. Αυτό μεταφράζεται σε μία αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων, καθιστώντας το Ravida ένα από τα πιο οικονομικά scooters της κατηγορίας του. Επιπλέον, το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα περιλαμβάνει μίζα και μανιβέλα, ενισχύοντας το χρηστικό προφίλ του.

RAVIDA_125_ε.jpg

Για την άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη, φροντίζει η μεγάλη, ενιαία, ευρύχωρη σέλα δύο επιπέδων, που ακολουθεί το ρετρό σχεδιασμό, αλλά παράλληλα προσφέρει άπλετους χώρους και στήριξη στους επιβαίνοντες, ενώ το χαμηλό της ύψος στα 760mm, θα βολέψει ένα ευρύ φάσμα αναβατών συμπεριλαμβανομένου και του γυναικείου κοινού, που σε συνδυασμό με το επίσης χαμηλό βάρος (105kg) το κάνουν ένα ιδιαίτερο εύχρηστο και φιλικό σε συμπεριφορά scooter.

Το Ravida 125 μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις*) και η τιμή του έχει καθοριστεί στα €1.895. Μπορείτε να βρείτε το Daytona Ravida 125 στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της EVOMOTO.

Δείτε τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου εδώ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Αερόψυκτος
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1/2
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI
ΙΣΧΥΣ 9.5ps
ΡΟΠΗ 9.3Nm
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα – Μανιβέλα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 2.6L / 100km
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 6.0 L
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Ταμπούρο
+CBS
ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ Τηλεσκοπικό Πιρούνι
ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ Δύο Αμορτισέρ
ΤΡΟΧΟΙ 100/80-12
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 1910 x 700 x 1100
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ 1350mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 760mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 150mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 105 kg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon