.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 22:13

Test - BMW K 1600 GT 2022

Εξακύλινδρη ορχήστρα

Αν υπήρχε μία λίστα από μοτοσυκλέτες που μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό σου, τότε σίγουρα θα περιελάμβανε μία εξακύλινδρη BMW K 1600GT. Πέντε χρόνια μετά, βρίσκομαι στην σέλα της ανανεωμένης έκδοσης και νιώθω ξανά τα ίδια συναισθήματα!

Του Τάκη Μανιάτη, Συνεργάστηκε ο Δημήτρης Κατσούλας

Ροπή καραβιού

Αναμφίβολα υπάρχει ένα εργοστάσιο το οποίο έχει τεράστια εμπειρία στους εξακύλινδρους κινητήρες αυτοκινήτων: Η BMW, με τις ιστορικές M, που έχουν χαρίσει τόνους ελαστικού σε μορφή ''υπογραφής'' στους δρόμους. Το τμήμα αυτοκινήτου της BMW συνεργάζεται στενά με αυτό της Motorrad εκεί στη Γερμανία, με την K 1600GT να είναι η πρώτη τους προσπάθεια το 2017, συνεχίζοντας την ιστορία του αρτικόλεξου K, που πέρασε από τα τετρακύλινδρα 1200 και 1300cc, στα εξακύλινδρα 1649cc.

Η K 1600GT είναι η μοναδική μοτοσυκλέτα στην αγορά που χρησιμοποιεί τέτοιας διάταξης κινητήρα με απόδοση 160 ίππων και 18,4 χιλιόγραμμα ροπής, τα οποία πλέον έχουν αυξηθεί κατά 0,5kg και έρχονται χαμηλότερα, στις 6.750σ.α.λ. Οι προδιαγραφές Euro5 εδώ βοήθησαν ώστε η θηριώδης ροπής να εμφανίζεται σε πιο ωφέλιμη περιοχή στροφών, ενώ η ιπποδύναμη βγήκε αλώβητη από τους αυστηρότερους περιορισμούς ρύπων.

20220924_152229-web.jpgΑυτό που δεν επηρεάστηκε καθόλου, και ευτυχώς θα λέγαμε, είναι η φιλαρμονική ορχήστρα που ηχεί στ' αυτιά σου κάθε φορά που βάζεις σε λειτουργία αυτό το αρμονικό εξακύλινδρο σύνολο. Μία ραπτομηχανή η οποία γαργαλάει τ' αυτιά σου στο ρελαντί, και σε κάθε γύρισμα του δεξιού γκριπ, στέλνει το στροφόμετρο απότομα ψηλά.

Η K 1600GT δεν είναι απλά εκπληκτική στον ήχο, άλλο αν μπορείς να την ακούς σταματημένη και να γυρνάς συχνά - πυκνά το δεξί γκριπ για να αλλάζεις νότες. Αποτελεί μία ξεχωριστή οδηγική εμπειρία η οποία ενισχύεται από το τρόπαιο να μπορείς να την ελέγξεις, που είναι το πρώτο που σκέφτεσαι όταν βρεθείς στη σέλα της. Κι όμως, είναι πανεύκολη στην οδήγηση, παρά το ότι είναι μεγάλη σε όγκο, σε μήκος, σε πλάτος, και καταφέρνει να συνδυάσει την καθημερινότητα, για όσους θέλουν να την χρησιμοποιούν στην πόλη, όντας τελικά πολύ ευχάριστη.

A15A7079-web.jpgΤα έχει όλα

Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει τα κυβικά, τα άλογα, τη ροπή, τα κιλά, το μήκος, το μεταξόνιο. Είναι huge σε όλα, με τα 343 κιλά της με γεμάτο το ρεζερβουάρ των22 λίτρων να μην επηρεάζουν ωστόσο την οδήγησή της. Με τα 2,5 μέτρα μήκος, το μεταξόνιο των 1640 χιλιοστών, θα έλεγε κανείς ότι είναι δύσκολη να οδηγηθεί και ουσιαστικά είναι κατάλληλη μόνο για τουρισμό και ανοιχτούς δρόμους. Κι όμως, μπορείς να την οδηγείς καθημερινά με άνεση, και να ελίσσεσαι ανάμεσα από αυτοκίνητα, όπου χωράει το 1 μέτρο πλάτους. Ακόμη και με τις βαλίτσες, το πλάτος παραμένει ίδιο, και η μοτοσυκλέτα δεν ενοχλεί περισσότερο, και όταν οι τροχοί κυλίσουν και η K 1600GT αποκτήσει ισορροπία, το βάρος εξαφανίζεται.

Ο κινητήρας έχει μία κλίση προς τα εμπρός, με τους κυλίνδρους να ξαπλώνουν προς τον μπροστινό τροχό, και αυτό έχει γίνει προκειμένου να συμβάλλουν με το βάρος τους στην φόρτιση του μπροστινού τροχού. Το στιβαρό πλαίσιο τύπου γέφυρα σε συνδυασμό με τις νέες ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Dynamic ESA Pro, με Duolever μπροστινό σύστημα με αμορτισέρ και μονόμπρατσο Paralever με αμορτισέρ πίσω, να συμβάλλουν στην σταθερότητα της μοτοσυκλέτας.A15A7105-web.jpg

Οι αναρτήσεις αυτορυθμίζονται όσον αφορά στις αποσβέσεις και στις προφορτίσεις των ελατηρίων, διατηρώντας μόνιμα ένα φίλτρο ανάμεσα στους επιβαίνοντες και στην άσφαλτο, δημιουργώντας ένα μαγικό χαλί που διατηρεί πάντα την άνεση σε επιθυμητά επίπεδα.

Όλα ρυθμίζουν αυτόματα πάνω της, ενώ έχει και τρία προγράμματα οδήγησης Rain, Road και Dynamic που αλλάζουν την απόδοση του κινητήρα, αλλά και οι αναρτήσεις αυτορυθμίζουν τις αποσβέσεις και τις προφορτίσεις των ελατηρίων ανάλογα, φροντίζοντας για την άνεση και την ασφάλεια.

Το σύστημα ρύθμισης ροπής αδράνειας (MSR) εξομαλύνει την απόδοση του κινητήρα, καταλήγοντας να οδηγείς τελικά μία πανεύκολη μοτοσυκλέτα που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις καραβιές ροπής της εξακύλινδρης 1600, οι οποίες όμως είναι διαθέσιμες παντού και πάντα. Ένα κορυφαίο πακέτο ασφάλειας, με Traction Control και ABS με cornering χαρακτηριστικά, προσθέτουν ασφάλεια στο άνοιγμα του γκαζιού ή στο φρενάρισμα μέσα στην στροφή.

A15A6880-web.jpgΚορυφαία sport touring

Κι έτσι, καταλήγεις να κυνηγιέσαι σε επαρχιακές οδούς με μικρότερες μοτοσυκλέτες, σε σημεία που δύσκολα θα πίστευες ότι αυτή η μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να ''χωρέσει''. Πλαγιάζει με άνεση, απαιτώντας όμως γραμμές, παραμένει σταθερή, αδιαφορεί για την ποιότητα του οδοστρώματος, και φέρεται σαν μία κανονική sport touring. Και σε ξεγελά!

Μία ολοκληρωμένη sport τουριστική μοτοσυκλέτα η οποία σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύεις με άνεση σε ότι ταχύτητες επιθυμείς, με ένα σημαντικό "πρόβλημα": Στα 160χ.α.ω. νομίζεις ότι είσαι σταματημένος και θες να κατέβεις από την μοτοσυκλέτα! Η σταθερότητα, ηρεμία, χαλαρότητα, ασφάλεια, με την οποία ταξιδεύει σε τέτοιες ταχύτητες, σου δίνουν τη δυνατότητα να "καταπίνεις" χιλιόμετρα γρήγορα και ξεκούραστα, προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες. Είναι τόσο εύκολη και ξεκούραστη, με αποτέλεσμα να ταξιδεύεις χαλαρά με 180χ.α.ω. με 5.000 σ.α.λ., με "κόκκινο" στις 8.500σ.α.λ. Με την ζελατίνα σηκωμένη μέχρι την μέση, μπορείς να βλέπεις από μέσα της, λόγω της σχεδίασης και του κοψίματος που έχει. Όμως, λόγο του ότι τελικά η ζελατίνα είναι μεγάλη και κάθετη, δημιουργεί υποπίεση αν την σηκώσεις πάνω από τη μέση, με αποτέλεσμα να σε ρουφάει προς το μέρος της, ή να επηρεάζει την σταθερότητα της μοτοσυκλέτας ελαφραίνοντας το πίσω τμήμα.

A15A7094-web.jpg

Έτσι επηρεάζεται και ο συνεπιβάτης, ο οποίος δέχεται την πίεση του αέρα που τον χτυπάει στο κράνος, αφού κάθεται πιο ψηλά από τον αναβάτη. Για να ταξιδέψεις γρήγορα, σε ταχύτητες που αντέχει άνετα ο κινητήρας και το πλαίσιο / αναρτήσεις, πάνω από τα 200χ.α.ω., θα πρέπει τελικά να έχεις την ζελατίνα χαμηλά και να τρως αέρα. Η μοτοσυκλέτα είναι βαριά και στιβαρή, οι αναρτήσεις την κρατούν στην πορεία της άνετα, το σύνολο λειτουργεί εκπληκτικά, και μόνο μία after market ζελατίνα απαιτείται για να ολοκληρωθεί σε τουρισμό υψηλών ταχυτήτων, μιας και το σύνολο το δικαιολογεί, και είναι κρίμα να μην το απολαμβάνεις.

A15A6938-web.jpg

Δρομέας μεγάλων αποστάσεων

Το fering είναι τεράστιο για να σε προστατεύει σε πόδια και κορμό, με αρκετό πλάτος για να τα βάζει με τις καιρικές συνθήκες και να μένεις αλώβητος. Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα σηκώνεται 15,6 εκατοστά και κινείται προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα να οριοθετεί την περιοχή και να χτυπά σαν γροθιά τον αέρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποκλείσει κάθε ριπή αέρα μέχρι τα 160χ.α.ω., ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις πεντακάθαρα και την μουσική σου από το ηχοσύστημα με τα ηχεία της Harman Cardon. Η ευκολία με την K 1600GT όμως, είναι το ταξίδι.

Μόλις βρεθείς στη σέλα, λες, ''πετάγομαι μέχρι το βόρειο ακρωτήρι να πιω ένα καφέ''... και το μεσημέρι θα είμαι πίσω! Είναι τόσο άνετη. Πατάς άνετα στο έδαφος, πιάνεις εύκολα το τιμόνι, έχεις εξαιρετική προστασία από τον αέρα έως κάποια χιλιόμετρα, διαθέτεις ανέσεις αυτοκινήτου και με το Cruise Control ταξιδεύεις με 140-160χ.α.ω. ξεκούραστα για να καλύπτεις τις αποστάσεις και να απολαμβάνεις την διαδρομή σου στην νέα τεράστια οθόνη TFT 10,25 ιντσών, την μεγαλύτερη που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά. Μόνο το CE 04, το ηλεκτρικό scooter της BMW διαθέτει τέτοια, η οποία είναι μία σύνδεση με την αυτοκινητοβιομηχανία και προβάλλει με άνεση ότι θα ήθελε ο αναβάτης.

20220926_104447-web.jpgΔεν είναι touch screen όμως και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την κλασική ''ροδέλα'' στο αριστερό διακόπτη, απ' όπου πλοηγείσαι άνετα μέσα στο menu. Εμφανίζει σε πρώτο πλάνο το στροφόμετρο και το Trip Computer στην δεξιά πλευρά, αν το επιθυμεί ο αναβάτης. Από εκεί, μπορείς να πας στο Radio ή στο MyVehicle ώστε να δεις όλες τις παραμέτρους που διαθέτει για ενημέρωση, σχετικά με θερμοκρασίες, πίεση ελαστικών, καταναλώσεις, μπορείς επίσης να ελέγξεις το σύστημα Navigation που θα πρέπει να έχεις προεγκαταστήσει στο κινητό σου μέσω της εφαρμογής της BMW, να σετάρεις τους χάρτες που έχεις εγκαταστήσει, και να εμφανίζεις την διαδρομή σε όλη την οθόνη ή σε μέρος της. Οπότε, δεν χρειάζεσαι έξτρα GPS.

Συνδέσεις και ηλεκτρονικά

Τοποθετείς το κινητό σου στην ειδικά σχεδιασμένη στεγανή και αεριζόμενη θήκη στο άνω τμήμα του fering, το κουμπώνεις στην θύρα type C για φόρτιση, και μετά αποκτάς πρόσβαση μέσω του αριστερού χειριστηρίου, εμφανίζοντας κάθε παράμετρο στην οθόνη.

Μπορείς να συνδέσεις και να ακούσεις τις μουσικές σου μέσω Bluetooth από το κράνος αν διαθέτεις σύστημα ενδοεπικοινωνίας και από την ροδέλα στο αριστερό γκριπ να ενεργοποιείς τα θερμαινόμενα γκριπ ή τις θερμαινόμενες σέλες. Οι πλαϊνές βαλίτσες που διαθέτει συνδέονται με τα χειριστήρια και κλειδώνουν ή ξεκλειδώνουν ηλεκτρονικά, και αφαιρούνται ώστε να τις πάρεις μαζί στο δωμάτιό σου.

Η νέα κεντρική μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης συνδέει κάθε τι ηλεκτρονικό στον νέο πίνακα οργάνων, ενώ η K 1600GT διαθέτει και ένα πολύ σημαντικό βοήθημα στον standard εξοπλισμό, που είναι η όπισθεν. Πατώντας το R που την ενεργοποιεί στον αριστερό διακόπτη, βλέπεις την ένδειξη R στην οθόνη, και πατώντας την μίζα σταθερά, δίνεις μία σταθερή ταχύτητα σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο σε μετακινεί προς τα πίσω χωρίς να χρειάζεται να σπρώχνεις. Μεγάλη βοήθεια στην καθημερινότητα ή σε περιπτώσεις όπου η μοτοσυκλέτα βρίσκεται παρκαρισμένη / εγκλωβισμένη, φορτωμένη με δύο επιβαίνοντες!

A15A6853-web.jpgΌμως η K 1600GT δεν περιορίζεται σε καμία πόλη, και σε καμία χώρα. Όταν μιλάμε για ταξίδι, δεν μιλάμε για ταχύτητες άνω των 200χ.α.ω. μιας και υπάρχουν άλλες μοτοσυκλέτες προορισμένες για τέτοια χρήση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις άνεση, προστασία από τον αέρα, ποιότητα κύλισης, ανέσεις αυτοκινήτου, και μία κατανάλωση καυσίμου κοντά στα 8,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα - περισσότερη από τα ανακοινώσιμα της BMW. Εμείς φυσικά κοιτάξαμε να απολαύσουμε οδήγηση σε κάθε συνθήκη, αδιαφορώντας για κατανάλωση, αφού ταξιδέψαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, οδηγήσαμε sport, την απολαύσαμε, κάτι το οποίο χρωστούσαμε στην μοτοσυκλέτα, μιας και αποτελεί μάλλον ένα άπιαστο όνειρο που δεν απολαμβάνουμε συχνά.

Στρίβοντας και απολαμβάνοντας

Ταξιδέψαμε πολύ γρήγορα σε ανοιχτές ευθείες, στρίψαμε με ταχύτητες superbike σε ανοιχτές παρατεταμένες, συναντήσαμε και τα μειονεκτήματα μίας μακριάς και μεγάλης μοτοσυκλέτας που θέλει την προσπάθειά της για να μπει στη στροφή, αφού οδηγώντας την, φτάνεις στην στροφή με 150χ.α.ω. στο κοντέρ χωρίς να το έχεις καταλάβει! Μία μοτοσυκλέτα η οποία σε ξεγελάει γιατί ταξιδεύει πάρα πολύ γρήγορα σε σημείο να νομίζεις ότι πας με 80 αλλά πάντα στο κοντέρ θα έχεις +80, με κορυφαία αίσθηση και ποιότητα κύλισης.

Και σε κάτι τέτοια σημεία, αντιλαμβάνεσαι την δύναμη των φρένων και την στιβαρότητα της μοτοσυκλέτας και των αυτορυθμιζόμενων αναρτήσεων, που σε σταματούν και σε τοποθετούν με ασφάλεια στο σημείο που πρέπει για να στρίψεις σωστά.

20220925_144722-web.jpgΣτην standard μορφή, με την τιμή να ξεκινάει στα 28000euro, έχει πολλά από τα προαναφερθέντα αξεσουάρ, όμως η συγκεκριμένη έκδοση της δοκιμής φοράει το πακέτο Option 719 που εστιάζει στον λευκό χρωματισμό, στην καφέ σέλα με το καπιτονέ σχέδιο, και τις τρομερές σε σχεδίασης αλουμινένιες ζάντες, που δείχνουν πόσο έχει προσέξει η BMW τον τομέα της ομορφιάς και ποιότητας.

Εκτός από το πακέτο 719, η K 1600GT που είχαμε χρησιμοποιούσε το πακέτο Comfort και το πακέτο Touring, τα οποία περιλαμβάνουν τις θερμαινόμενες σέλες, τα θερμαινόμενα γκριπ, το Cruise Control, το ραδιόφωνο, τον συναγερμό, τις μπάρες προστασίας και τα προβολάκια ομίχλης, τον LED προβολέα Cornering για να φωτίζει σωστά στο εσωτερικό της στροφής, το σύστημα Quick Shifter για αλλαγή σχέσεων χωρίς συμπλέκτη, το σύστημα Keyless, με την μοτοσυκλέτα να ενεργοποιείται χωρίς κλειδί.

Με τελική τιμή κοντά στις 36.000euro, η K 1600GT μπαίνει στα οικονομικά μονοπάτια της Honda Goldwing 1800 που είναι αμιγώς τουριστική και πιο βαριά, συνδυάζοντας ανέσεις αυτοκινήτου με sport οδήγηση δικύκλου.

A15A6838-web.jpgΗ ναυαρχίδα

Μπορεί η BMW έχει μία μακρά ιστορία στις τουριστικές μοτοσυκλέτες με τα R 1250GS και τα R 1250RT, να είναι αυτά που συναντάμε περισσότερο στους δρόμους, όμως είναι η K 1600GT η ναυαρχίδα της βαυβαρικής φίρμας, η οποία παράγεται επίσης σε άλλες δύο παραλλαγές, στην καλοντυμένη GTL με διαφορετικό εξοπλισμό, και στην αλήτικη Grand America και B.

Την δυνατότητα να ταξιδεύεις με άνεση, να ανοίγεις το γκάζι στα 180 και να σε κολλάει πίσω στέλνοντας τον δείκτη στα 220 αμέσως, να συμπεριφέρεται σαν sport κατασκευή σε στροφές, αλλά και να παρουσιάζει παροιμιώδη ευκολία οδήγησης σε καθημερινές συνθήκες, δεν τα συναντάς σε καμία μοτοσυκλέτα του είδους.

Γι' αυτό και την απολαύσαμε στο έπακρο.

Δεν θα λέγαμε όχι όμως σε ένα εξωτερικό USB στην θέση του 12v με μικρό φις, αλλά και σε μία επόμενη έκδοση, με αυτόματο ή ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με κουμπιά για αλλαγή σχέσεων. Μέχρι τότε, θα περιμένουμε πότε θα ξαναβγεί για δοκιμή, για να απολαύσουμε λίγες στιγμές και ένα ακόμη ταξίδι μαζί της!A15A6803-web.jpg

 

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος Airoh GP 550, jacket Nordcode Senegal, παντελόνι Nordcode Senegal Μποτάκια Forma Ground DryΓάντια Five Stunt Replica Spread Gold

ΤEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Κατασκευαστής BMW Motorrad
Μοντέλο K 1600 GT
Τιμή: Από 28.400euro
Τιμή μοτοσυκλέτας δοκιμής: 36.400euro
Εγγύηση: 3 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 6K σε σειρά, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες / κύλινδρο
Χωρητικότητα (cc) 1,649
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 72 x 67.5
Συμπίεση 12.2: 1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός με ψηφιακό έλεγχο (BMS-X)
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος
Μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Άξονας
   
Πλαίσιο  
Τύπος Αλουμινένιο  τύπου γέφυρας
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 2.324 x 1.000 x 1.440/1.600 
Μεταξόνιο (mm) 1,618
Γωνία κάστερ (°) 27.8
Ίχνος  (mm) 106.4
Ύψος σέλας  (mm) 810-830
Απόσταση από έδαφος  (mm) Δ.Α.
Βάρος (kg) 343 υγρό
Ρεζερβουάρ  (lt) 26.5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά BMW Motorrad Duolever, διαδρομή 115 mm, Dynamic ESA και stabilizater
Πίσω BMW Motorrad Paralever, διαδρομή 135 mm, Dynamic ESA
   
Ελαστικά / Τροχοί  
Μπροστά 120/70-17 / 3.50 x 17"
Πίσω 190/55-17 / 6.00 x 17"
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 320 mm, δαγκάνες 4 εμβόλων, BMW Motorrad Integral ABS Pro
Πίσω Δίσκος 320 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων, BMW Motorrad Integral ABS Pro
   
Επιδόσεις εργοστασίου  
Ιπποδύναμη (hp / rpm) 158.2 / 6,750
Ροπή (kgm / rpm) 18.4 / 5,250
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 23:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon