.
Κατηγορία Suzuki
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 14:29

Test - Suzuki GSX-R1000R 2017

 

Ξανά ανάμεσα στις κορυφαίες Superbike του κόσμου

 

Του: Κώστα Γκαζή

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Με το νέο GSX-R1000R η Suzuki χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά της για να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα που να μπορεί να βρεθεί με το καλημέρα ξανά στην κορυφή. Κι αν κρίνουμε από τη νίκη Michael Dunlop στην κατηγορία Senior TT του IOMTT 2017, και των τίτλων του 2017 με τους Toni Elias στο Moto America, και Josh Waters στο Αυστραλέζικο Πρωτάθλημα Superbikes, το Hamamatsu έκανε αυτό που έπρεπε.

Οι πρώτες εντυπώσεις

suzuki gsxr1000r 2017 3

Η εμφάνιση του νέου GSX-R είναι σύγχρονη και αιχμηρή, δίχως όμως να φέρνει κάτι νέο στη σκηνή, ούτε να γίνεται πουθενά ακραία.

suzuki gsxr1000r 2017 28

Ακραία μεγάλο είναι μόνο το τελικό της έκδοσης παραγωγής, τελικό που φανταζόμαστε ελάχιστοι θα κρατήσουν, όμως είναι απαραίτητο για τις Euro 4, κρατώντας ρύπους και θόρυβο στα επιτρεπτά επίπεδα. Ήδη η αγορά σφύζει από εναλλακτικά τελικά επιδόσεων για το GSX-R1000R, οπότε αν το συγκεκριμένο προσβάλλει την αισθητική σας, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετές εναλλακτικές λύσεις.

suzuki gsxr1000r 2017 4

Το μάτι αιχμαλωτίζει ο μικρός σε μέγεθος προβολέας με τους αεραγωγούς στα πλάγια, προβολέας που με το μικρό του μέγεθος φανερώνει ξεκάθαρα το πολεμικό σκεφτικό της Suzuki. Δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλος, γιατί... δεν χρειάζεται να κάνει τη νύχτα μέρα, ενώ μια χαρά θα τα καταφέρει στους 24ώρους αγώνες αντοχής.

Αντίθετα με τον προβολέα, τεράστιο κομμάτι της μετωπικής επιφάνειας καταλαμβάνουν οι αεραγωγοί που βοηθούν το σύστημα Ram-Air του GSX-R1000R να ταΐσει με ΠΟΛΥ οξυγόνο τον θάλαμο καύσης, ειδικά όσο οι ταχύτητες ανεβαίνουν.

suzuki gsxr1000r 2017 7

Το νέο GS-XR1000R είναι ιδιαίτερα compact και μαζεμένο σε διαστάσεις, ενώ η συγκεκριμένη χρωματική έκδοση της μοτοσυκλέτας τους τεστ είναι όσο φωνακλάδικη θα ήθελες για να σε χαζεύουν παντού, χαρίζοντας απειλή, τσαμπουκά και ινδιανιλίκι σε κάθε εμφάνιση.

Μπλε ελεκτρίκ κοστούμι λευκό logo “Suz...” από τη μια μεριά, και “...Zuki” από την άλλη, μαζί με ένα σετ φλούο κίτρινης και λευκής λωρίδας που διατρέχουν τη μοτοσυκλέτα από εμπρός μέχρι πίσω.

Κίτρινο φλούο χρώμα έχουν και τα σιρίτια στις μαύρες ζάντες, μαύρο το ψαλίδι, μαύρος και ο κινητήρας, χρυσό το κορυφαίο Balance Free πιρούνι της Showa -η βασική έκδοση φοράει το κατά ένα σκαλί υποδεέστερο, Big Piston Fork.

suzuki gsxr1000r 2017 44

Τα όργανα είναι το μοναδικό κομμάτι που η Suzuki δεν έφερε το νέο GSX-R στα πρότυπα της κορυφής, καθώς η ψηφιακή οθόνη της μοτοσυκλέτας (μαύρο φόντο, πράσινες ενδείξεις) δεν είναι έγχρωμη TFT, οι ενδείξεις είναι πολλές, μικρές σε μέγεθος και ελαφρώς στριμωγμένες, με το τελικό αποτέλεσμα να υπολείπεται του ανταγωνισμού σε χρηστικότητα αλλά και εμφάνιση.

Η μπροστινή ανάρτηση ρυθμίζεται εύκολα, δυσκολότερα η πίσω, με το αμορτισέρ αρκετά... χωμένο και ελαφρώς δυσπρόσιτο σε εργαλεία.

Περιέργως οι τάπες αέρα στα ελαστικά δεν διαθέτουν στραβό στόμιο για εύκολη πλήρωση, λεπτομέρεια που πλέον έχει γίνει καθεστώς στις μεγάλες κατηγορίες.

suzuki gsxr1000r 2017 30

Στη μοτοσυκλέτα της δοκιμής μας τα καλάμια προεξείχαν αρκετά από την πάνω πλάκα, κάτι που είχαμε δει και σε άλλα GSX-R1000R σε δοκιμές, μια ρύθμιση που ίσως αφορά μόνο στο R, και όχι στη βασική έκδοση, και βοηθάει τη μοτοσυκλέτα να χαμηλώσει μπροστά, δίνοντας σαφή προσανατολισμό πίστας.

Έτσι η θέση οδήγησης είναι πολύ επιθετική, με τον αναβάτη να σκύβει για να πιάσει τα κλιπόν, σφίγγοντας το ρεζερβουάρ με τα πόδια -θα θέλαμε ελαφρώς καλύτερη στήριξη εκεί.

suzuki gsxr1000r 2017 38

Μία ακόμη πισταδόρικη νότα είναι η σπαρτιάτικη σέλα, αλλά και η απουσία πολλών προστατευτικών για λάσπες και νερά (δεν έχει καν hugger στον πίσω τροχό) με την... πρακτική οδήγηση στην πόλη ή σε ταξίδι να μην είναι από τα δυνατά σημεία του R. Και γιατί να ήταν άλλωστε. Μιλάμε για την πλέον εξειδικευμένη πρόταση της Suzuki στην πολεμική Superbike κατηγορία, οπότε... this is Sparta! Ή αν θέλετε... this is Hamamatsu!

Πιστεύουμε πως πραγματικά δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για την αστική μετακίνηση με το GSX-R1000R, καθώς η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά... εκτός ορίων, με αστρικές επιταχύνσεις που θυμίζουν warp speed, και απαιτούν σεβασμό, ωριμότητα και ευθύνη στη χρήση του γκαζιού.

suzuki gsxr1000r 2017 37

Παρόλα αυτά, σημειώστε πως οι καθρέπτες διπλώνουν για να χωθείς στο μποτιλιάρισμα, αν και φυσικά έτσι δεν έχεις οπτικό πεδίο προς τα πίσω.

LED είναι και οι προβολείς. Στο R LED είναι και τα φώτα θέσης, LED και το πίσω φανάρι. LED είναι και τα φλας.

Ο κινητήρας

suzuki gsxr1000r 2017 35

Οι Ιάπωνες χρησιμοποίησαν τεχνογνωσία από τον κόσμο του MotoGP για να δημιουργήσουν τη νέα Sport ναυαρχίδα τους, ενώ ο κύριος τεχνικός στο project, Shinichi Sahara προέρχεται από την κορυφαία κατηγορία αγώνων στον κόσμο. Ο στόχος κατά πως φαίνεται επετεύχθη, με τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων να αποδίδει επίσημα 202 hp / 13.200 rpm, το δυνατότερο GSX-R παραγωγής μέχρι σήμερα.

Η νέα Superbike της Suzuki έρχεται σε 2 εκδόσεις: GSX-R1000 και GSX-R1000R. Αμφότερες χρησιμοποιούν έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 999.8 κ.εκ. με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων Suzuki Racing Variable Valve Timing (SR-VVT).

suzuki gsxr1000r 2017 10

Το σύστημα SR-VVT εξελίχθηκε στην MotoGP μοτοσυκλέτα GSX-RR, και επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες, πριν ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ψηλές στροφές.

Αυτό το φυγοκεντρικό σύστημα, ρυθμίζει τη γωνία των έκκεντρων εισαγωγής και χρησιμοποιεί 12 χαλύβδινες σφαίρες και αυλάκια προκειμένου να καθυστερήσει τον χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής στις 10.000 σ.α.λ.

suzuki gsxr1000r 2017 34

Ένα νέο σύστημα ride-by-wire με κοντύτερα και φαρδύτερα μπεκ ψεκασμού, και ένα νέο σύστημα Ram-Air ενισχύουν την απόδοση, όπως κάνει και η νέα εξάτμιση.

Η τεράστια εξάτμιοση διαθέτει το σύστημα Suzuki Exhaust Tuning Alpha: σωλήνες με βαλβίδες που λειτουργούν σε άμεση εξάρτηση από την ταχύτητα και συνδέουν τους σωλήνες της εξαγωγής των κυλίνδρων 1 και 4, 2, 3. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση ιπποδύναμης ψηλά από τις 13.500 στις 14.500 σ.α.λ. και ένα άλμα της τάξης των 17 hp που φτάνουν τους 199 hp στις 13.200 σ.α.λ.

Μέσα στα άλλα, στον κινητήρα βρίσκουμε νέα πιστόνια, νέους εκκεντροφόρους, και βαλβίδες τιτανίου. Νέος είναι ο ψεκασμός με τους εγχυτήρες στο πάνω μέρος του φίλτρου αέρα, νέο και το ride-by-wire, ενώ έχουμε και βαλβίδα αερίων στην εξάτμιση για ενίσχυση των στροφών ψηλά δίχως να χάνεται η απόδοση σε χαμηλές και μεσαίες.

suzuki gsxr1000r 2017 23

Για να βελτιωθεί η ικανότητα κλίσεων της μοτοσυκλέτας το μπλοκ των κυλίνδρων έχει μετακινηθεί προς τα πίσω για 6 μοίρες σε σχέση με το παρελθόν, βελτιώνοντας την πληροφόρηση από το μπροστινό, και προσφέροντας αυξημένη σταθερότητα.

Νέος είναι και ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, νέο και το σύστημα ψύξης.

Τα ηλεκτρονικά

suzuki gsxr1000r 2017 31

Στα ηλεκτρονικά, το νέο GSX-R διαθέτει τη γνωστή μονάδα μέτρησης αδράνειας IMU που υπολογίζει την κίνηση της μοτοσυκλέτας σε έξι άξονες, Traction Control 10 επιπέδων (Δύο modes για βροχή, τέσσερα για οδήγηση σε δρόμο και τέσσερα για οδήγηση σε πίστα.), Cornering ABS (μόνο στο GXS-R1000R) και 3 rider modes.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ρυθμίσεις τα ηλεκτρονικά οπως θέλεις (όταν για παράδειγμα βγάλεις εκτός λειτουργίας το Traction Control), η μοτοσυκλέτα διατηρεί τις δικές σου ρυθμίσεις ακόμα και όταν βγάλεις και βάλεις ξανά το κλειδί στον κεντρικό διακόπτη, γεγονός θετικό καθότι έτσι δεν χρειάζεται να ρυθμίζεις ξανά και ξανά τα ηλεκτρονικά.

Αμφότερα τα GSX-R διαθέτουν σύστημα easy start (πιέζεις μία μόνο φορά τη μίζα και την αφήνεις) και low-assist (βοηθάει να μην σβήσει ο κινητήρας σε εκκίνηση με πολύ χαμηλές στροφές).

suzuki gsxr1000r 2017 40

Το GSX-R1000R διαθέτει επιπλέον και quick-shifter, που λειτουργεί τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, ενώ διαθέτει και σύστημα launch control, για ταχύτερες εκκινήσεις σε αγωνιστική χρήση.

Πλαίσιο

suzuki gsxr1000r 2017 1

Νέο είναι το αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών, 10% ελαφρύτερο από το προηγούμενο, και 20mm στενότερο στο πιο φαρδύ σημείο -κάνοντας τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο ευέλικτη. Νέο είναι και το αλουμινένιο ψαλίδι.

suzuki gsxr1000r 2017 42

Οι αναρτήσεις παραμένουν της Showa, ενώ η στάνταρ έκδοση διαθέτει Big Piston Fork και ένα ξανασχεδιασμένο πίσω αμορτισέρ. Η έκδοση R διαθέτει πιρούνι BFF (Free Balance Front) με ξεχωριστά ρεζερβουάρ λαδιού στο κάτω μέρος και πίσω αμορτισέρ BRFC Lite (Free Balance Cushion lite), αμφότερα ελαφρύτερα από τη στάνταρ έκδοση και με πιο εξελιγμένες αποσβέσεις.

suzuki gsxr1000r 2017 36

Στον τομέα της πέδησης, και οι 2 μοτοσυκλέτες φοράνε ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo μπροστά, και μεγαλύτερους δίσκους στα 320 mm.

Μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το προηγγούμενο μοντέλο είναι το μακρύτερο κατά 40 mm ψαλίδι, το στενότερο φέρινγκ κατά 16 mm αλλά και το μακρύτερο μεταξόνιο -κατά 15 mm.

Στην πίστα

suzuki gsxr1000r 2017 25

Άψογος ο ψεκασμός, άψογο και το ride-by-wire, με απειροελάχιστο τίναγμα στο άνοιγμα του γκαζιού από το τέρμα κλειστό, αλλά μιλάμε για πταίσμα ανάξιο λόγου, που αναφέρουμε απλώς και μόνο γιατί ξεφεύγει της τελειότητας για ένα “τσικ”.

Μηχανικός ο συμπλέκτης, και σχετικά βαρύς, ακριβές και θετικό το κιβώτιο.

Τα ελαστικά είναι άριστα για σπορ χρήση, ενώ επιπλέον ζεσταίνονται και γρήγορα.

suzuki gsxr1000r 2017 32

Το Traction Cotnrol ρυθμίζεται σε 10 επίπεδα, με το 10ο επίπεδο να είναι το πλέον παρεμβατικό, με το ηλεκτρονικό σύστημα να κόβει συνέχεια τη δύναμη όποτε κι αν ανοίξεις το γκάζι, θέλοντας να σε προφυλάξει από οποιαδήποτε γλίστρημα. Από την άλλη, στο επίπεδο 1 το σύστημα είναι όπως ακριβώς το θέλεις, επιτρέποντας σου να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του κινητήρα -κάνει και σούζες στο συγκεκριμένο επίπεδο-, σώζοντας τη μέρα σε γλιστερά οδοστρώματα ή στο βρεγμένο.

Το Cornering ABS ΔΕΝ βγαίνει εκτός λειτουργίας ακόμα κι αν το θέλει ο αναβάτης, και για να το απενεργοποιήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετική ECU, ή να παρέμβεις στις ασφάλειες.

Τα φρένα είναι δυνατά και προοδευτικά, δίχως δάγκωμα, με το μπροστινό να θέλει αρκετή δύναμη στη μανέτα για να αποδώσει όπως μπορεί -όμως... ΜΠΟΡΕΙ! Πραγματικοί αρωγοί στη γρήγορη οδήγηση σε δρόμο ή πίστα, παρότι δεν διαθέτουν μεταλλικά σωληνάκια.

suzuki gsxr1000r 2017 27

Το κουμπί-joystick στο αριστερό γκριπ βοηθάει τον αναβάτη να αλλάξει εύκολα Traction Control (1-10) ενώ αν πιέσεις το κουμπί παρατεταμένα, τότε μπαίνεις στο μενού του Mode κινητήρα (A, B, C).

Στην πίστα το GSX-R1000R είναι εύκολα ένα από τα υπέρτατα όπλα στη μεγάλη κατηγορία των ετών 2017-2018, ακριβές και ουδέτερο, και πολύ πάνω από τις προσωπικές δυνατότητες του δοκιμαστή.

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων δεν έγινε πουθενά τρομακτικό, ενώ στο μοναδικό σημείο που θέλει ίσως προσοχή είναι στο όριο, καθώς η γρήγορη γεωμετρία του μπορεί να το κάνει πιο απαιτητικό από ένα πιο "τεμπέλικο" μοντέλο -κάτι όμως που θα περίμενε κανείς για μοτοσυκλέτα με στόχο τις νίκες και τους τίτλους των Superbike.

suzuki gsxr1000r 2017 16

Χαλαρά τα χέρια, και το tank-slapping στην προσγείωση από σούζα δεν θα εμφανιστεί, αν είστε σφιγμένοι όμως, τότε το τιμόνι θα κουνήσει -μιλώντας πάντα για ΟΡΙΑΚΕΣ καταστάσεις.

Οι αντιδράσεις της μοτοσυκλέτας είναι ακαριαίες, δημιουργώντας ένα πραγματικό όπλο για όσους μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της.

Παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις νευρικό το νέο GSX-R1000R, το οποίο είναι σταθερό σε όλες τις συνθήκες. Άλλο απαιτητικό στο όριο, άλλο νευρικό.

Αν τώρα σε κλειστές πίστες όπως τα Μέγαρα οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα μπορεί να χτυπήσει τη νίκη, η μεγάλη ιπποδύναμη του GSX-R1000R του 2017 γέρνει σίγουρα την πλάστιγγα υπέρ του σε πιο ανοιχτές πίστες.

suzuki gsxr1000r 2017 17

Ο ρυθμός που ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα είναι σε κάθε περίπτωση καταιγιστικός, και τρόμος και ενθουσιασμός ανακατεύονται σε ένα εκρηκτικό μείγμα κάθε φορά που ανοίγεις τέρμα το γκάζι.

Ο κινητήρας παράγει απίστευτα ποσά δύναμης σε όλη την κλίμακα, από τις χαμηλές, στις μεσαίες, μέχρι και το κόκκινο των 14.500 rpm, και τελικά τον κόφτη.

Για τι ιπποδύναμη μιλάμε; Στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering μετρήσαμε το Suzuki στους 175,31 Hp, ενώ στο ίδιο δυναμόμετρο είχαμε μετρήσει το Honda CBR1000RR στους 166,84 Hp, και το Yamaha YZF-R1 στους 170,58 Hp. Μόνο το BMW S1000RR ξεπέρασε το GSX-R1000R, αποδίδοντας 182,16 Hp.

suzuki gsxr1000r 2017 24

Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα της δοκιμής έκανε έναν θόρυβο προερχόμενο όπως μας είπε η Suzuki από το Power-Valve, θόρυβο που δεν ανησύχησε όμως τους Ιάπωνες που με τη σειρά τους καθησύχασαν τόσο την ελληνική αντιπροσωπεία. Ακούγεται στις χαμηλές στροφές, όμως δεν έχει αντίκτυπο σε αξιοπιστία ή επιδόσεις.

Το shifter ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, κάνει άριστη δουλειά τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα, κόβωντας δεκατάκια σε κάθε γύρο.

Track weapon

suzuki gsxr1000r 2017 2

To νέο Suzuki GSX-R1000R είναι δίχως αμφιβολία το καλύτερο GSX-R παραγωγής ever, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι το περιμένουν. Βελτιωμένο σε γεωμετρία, δύναμη κινητήρα και με την προσθήκη ηλεκτρονικών βοηθημάτων και νέας αισθητικής, καλύπτει τόσο τους οπαδούς της γρήγορης οδήγησης όσο και τους αγωνιζόμενους, και τοποθετείται για μία ακόμη φορά στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας.

Σημειώστε πως οι αγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν και την πιο οικονομική έκδοση, καθώς το απλό GSX-R1000 έχει αποδείξει την αξία του στον αγωνιστικό στίβο του 2017 -για παράδειγμα το μοντέλο του Toni Elias με το οποίο κέρδισε το αμερικάνικο πρωτάθλημα Superbike ήταν το... απλό μοντέλο και όχι το R!

Κι όταν το απλό GSX-R1000 κοστίζει 17.995 ευρώ, με διαφορά το πιο οικονομικό Superbike της κατηγορίας, τότε στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας Value for money.  

suzuki gsxr1000r 2017 45

Όμως ακόμα και η τιμή των 19.995 ευρώ του GSX-R1000R είναι πιο οικονομική από όλο τον ανταγωνισμό, πέρα από τη βασική έκδοση GSX-R και τη βασική έκδοση Aprilia RSV4RR.

Δεν έχουμε οδηγήσει τη βασική έκδοση για να μπορούμε να σας πούμε κατά πόσο αξίζει η διαφορά των 2.000 ευρώ από την έκδοση R, όμως και οι 2 μοτοσυκλέτες παρουσιάζονται έτοιμες για νίκη και τίτλο, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου κι αν θέλει κανείς να πάρει μέρος.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας Και Μετάδοση

Τύπος: 4χρονος, 4κύλινδρος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ

Κυβισμός / Διάμετρος x Διαδρομή: 999.8cm3-76mmX55.1mm

Σύστημα Τροφοδοσίας: Injection -Ride by wire/ S-DSI/SR-VVT/IMU

Κιβώτιο Ταχυτήτων / Μετάδοση: 6 Σχέσεις-Quick Shifter-Launch Control-Tranction Control

Πλαίσιο

Τύπος πλαισίου: Δυο δοκών αλουμινίου

Εμπρός Ανάρτηση: Ανεστραμμένο πιρούνι πλήρως ρυθμιζόμενο πλήρως ρυθμιζόμενο με θάλαμο εξισορρόπησης πίεσης

Πίσω Ανάρτηση: Link type, πλήρως ρυθμιζόμενη

Εμπρός Φρένα: 2 Δίσκοι τύπου μαργαρίτας -Αξονικές 4έμβολες δαγκάνες,ABS

Πίσω Φρένα: 1 Δίσκος τύπου μαργαρίτας

Διαστάσεις Εμπρός Τροχού: 120/70 ZR 17 (58W)

Διαστάσεις Πίσω Τροχού: 190-55 ZR17 (75W)

Βάρη Και Διαστάσεις

Διαστάσεις (Μ/ Π /Υ): 2.075mm / 705mm / 1.455mm

Μεταξόνιο: 1.420 mm

Ύψος σέλας: 825 mm

Βάρος (γεμάτο): 202 kg

Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ: 16 L

Απόσταση από το έδαφος: 130 mm

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο δυναμομέτρησης

Ευχαριστούμε το PowerHouse Engineering για τη δυναμομέτρηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 14:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon