.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 14:47

TEST BIKEIT! μακράς διάρκειας – Suzuki GSX 250R ABS

 

Στο γκαράζ του BIKEIT!, “για πάντα”!

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Ένα ολοκαίνουριο Suzuki GSX 250R ABS, το οποίο μας παραχωρήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία “ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο γκαράζ του BIKEIT!, ως μοτοσυκλέτα δοκιμής μακράς διάρκειας!

Η παραλαβή του κατάμαυρου GSX 250R έγινε από τα κεντρικά της ελληνικής αντιπροσωπείας με κάθε επισημότητα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί (αριστερά ο κ. Λεωνίδας Πολίτης της Suzuki, δεξιά ο γράφων).

suzuki gsx250r long term bikeit 2

Το GSX 250R το παραλάβαμε ολοκαίνουριο, με μηδέν (0) χιλιόμετρα με την οσμή της “καινουργίλας” να κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της, ειδικά από τη στιγμή που πήρε μπροστά ο ήσυχος εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας και άρχισαν να ζεσταίνονται μέταλλα και πλαστικά.

suzuki gsx250r long term bikeit 3

Η χρηστική μοτοσυκλέτα της Suzuki με την χαρακτηριστική supersport σχεδίαση και την σπορτίφ θέση οδήγησης θα παραμείνει κοντά μας για τουλάχιστον τρεις μήνες, έχοντας παράλληλα το πράσινο φως από τους ανθρώπους της Suzuki να το κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Στο διάστημα που θα μείνει κοντά μας το GSX 250R ABS, θα κινηθούμε καθημερινά μαζί του στους δρόμους της πόλης, ενώ θα κάνουμε μικρές και μεγάλες βόλτες στη σέλα του και έξω από αυτή, και ποιος ξέρει τι άλλο...

Παράλληλα θα γνωρίσουμε από πρώτο χέρι το κόστος χρήσης της εν λόγω μοτοσυκλέτας (κατανάλωση βενζίνης σε όλες τις συνθήκες αλλά και κόστος service) και θα ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα από τη χρήση της σε βάθος χρόνου.

Αυτή τη στιγμή το GSX 250R ABS βρίσκεται σε ευλαβική διαδικασία στρωσίματος έχοντας κάνει μόλις 110 χλμ. στις δύο πρώτες ημέρες που βρίσκεται στα χέρια μας.

Τα φρένα “πάτησαν” και τα ελαστικά της iRC έχουν αρχίσει να “καθαρίζουν”. Οι πρώτες θετικές εντυπώσεις αφορούν τον κινητήρα με την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία, το μαλακό και σαφέστατο κιβώτιο ταχυτήτων και την μανέτα του συμπλέκτη που χρειάζεται μηδαμινή δύναμη στη χρήση της.

Η θέση οδήγησης, με τα χαμηλά τοποθετημένα κλιπόν (αν και βρίσκονται πάνω από την πλάκα) είναι ευρύχωρη ακόμη και για αναβάτες ύψους 1,85 μ., με την μοτοσυκλέτα να δίνει αίσθηση στους ελιγμούς από “βαρύ” 125άρι και όχι μοτοσυκλέτα της κατηγορίας της.

Μικρό πρόβλημα μόνο στο μποτιλιάρισμα, οι καθρέπτες με τα μακριά στελέχη: προσφέρουν πολύ καλό οπτικό πεδίο μεν, καλό όμως είναι να τους κλείνετε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, γιατί το πολύ στενό και αέρινο GSX 250R ABS δεν δυσκολεύεται καθόλου να κινηθεί γρήγορα.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς θα ακολουθούν μικρές εβδομαδιαίες αναφορές για τη συμβίωσή μας με τη μοτοσυκλέτα της Suzuki!

Την δοκιμή του GSX 250R ABS μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Περισσότερα στοιχεία και επιπλέον φωτογραφίες για το GSX 250R ABS μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε εδώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Suzuki GSX-R1000R 2017 Long Term Test: Με το Suzuki GSX-250R στη Ζάκυνθο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon