.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 14:49

Test - Aprilia RS 660 Limited Edition 2022 - Stars and Stripes

Stars and Stripes . Όχι μόνο στο όνομα, αλλά και στην εμφάνιση. Μία εμφάνιση που έρχεται να στολίσει την επετειακή Aprilia RS 660 με την οποία ο Kaleb de Keyrel θριάμβευσε στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Moto America.

Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Επιτυχίας ανάγνωσμα

Στις 21 Οκτωβρίου του 2021, ο Kaleb de Keyrel, θριαμβευτής της κατηγορίας Twin Cups του Αμερικανικού πρωταθλήματος Moto America, έχοντας κατακτήσει 10 νίκες, 9 δεύτερες θέσεις, 6 pole position και συνολικά 234 βαθμούς, 68 περισσότερους από τον δεύτερο, παίρνει εκκίνηση στην πίστα της Vallelunga για να συναγωνιστεί τους οδηγούς του Aprilia RS 660 Trophy, του ενιαίου πρωταθλήματος με Aprilia RS 660.

Ο χρωματισμός της μοτοσυκλέτας του στον αγώνα αυτόν, αποτυπώθηκε σε 1500 συνολικά μοτοσυκλέτες ειδικής έκδοσης που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες προς πώληση, πανηγυρίζοντας τον τίτλο του Αμερικανικού πρωταθλήματος για την Ιταλική εταιρεία, στην πρώτη χρονιά που συμμετείχε. Μία εξ αυτών, είναι και η μοτοσυκλέτα της δοκιμής με τον αριθμό 690/1500 να αναγράφεται σε ειδικά σχεδιασμένο αυτοκόλλητο, κολλημένο στο ρεζερβουάρ.

DSC_2622-web.jpgEίναι αδύνατο για τους παλιότερους να προσεγγίσουμε μια τέτοια μικρομεσαία σπορ Aprilia χωρίς να ταξιδέψει η μνήμη μας στις χρυσές εποχές του 1995-2002, με την αγωνιστική αρμάδα των Aprilia να μονοπωλεί τις κατηγορίες των 125 και 250 κυβικών.

Η Aprilia, έχοντας κατασκευάσει τότε τις απόλυτες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και στις δύο κατηγορίες, έδινε ακόμα και σε ιδιωτικές ομάδες τη δυνατότητα να αγοράσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη μορφή παντοδύναμων μοτοσυκλετών που διεκδικούσαν βάθρο από τα αποδυτήρια, με μόνο εμπόδιο την αστρονομική τους τιμή αλλά και τους εργοστασιακούς Rossi, Harada, Capirossi που δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης της παντοδυναμίας τους από κοινούς θνητούς.

Την ίδια εποχή, στην Ελλάδα η κατηγορία Supersport 400 αλλά και οι Racing 125 και 250 βαφόντουσαν κόκκινες με άσπρα γράμματα από οδηγούς όπως οι Παργινός, Παντελεάκης, Χριστοδούλου.

Επιστροφή στο σήμερα και η Aprilia RS 660 έχει ήδη διαγράψει μια εξαιρετική τροχιά στο σπορ από τα αποδυτήρια. Ο αριθμός 100 που αντιπροσωπεύει την ισχύ της την ακολουθεί από την εμφάνισή της, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στην κορυφή της κατηγορίας και η μοτοσυκλέτα έχει ήδη καταταχθεί στη συνείδηση όλων στην κορυφή των σπορ δικύλινδρων μοτοσυκλετών μεσαίου μεγέθους.

DSC_2678-web.jpgΜία Limited για όλους

Μια limited edition έκδοση επομένως, είναι εξαιρετικά ελκυστική για μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Δεν αγοράζεις απλά τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας, αλλά κάτι ακόμα πιο σπέσιαλ, μία από τις 1500 με το συγκεκριμένο Stars and Stripes χρωματισμό, αλλά και μερικές πολύ σημαντικές μετατροπές.

Μια πιο ευρύχωρη ζελατίνα στο φαίριγκ,για να κρυφτείς πίσω της στο κυνήγι της μικρότερης αεροδυναμικής αντίστασης αλλά και τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το quickshifter ώστε να υποστηρίξει τη μετατροπή του λεβιέ ταχυτήτων για να λειτουργεί με αγωνιστικό τρόπο (πρώτη επάνω, οι υπόλοιπες κάτω). Το ανέβασμα ταχύτητας τότε στην έξοδο μιας αριστερής στροφής, δεν προϋποθέτει να χωράει η μπότα κάτω από το λεβιέ, εφόσον η ταχύτητα «ανεβαίνει» πατώντας κάτω.

Ελάχιστο ή μηδενικό πρόβλημα στο δρόμο, αλλά μείζον θέμα σε trackdays, ειδικά όταν κυνηγιέσαι με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες και δε θέλεις να χαρίσεις ούτε δέκατο στο κυνήγι του χρόνου.

Το καπάκι για μετατροπή σε μονόσελο που επίσης προσφέρεται, βοηθά ακόμα περισσότερο στη μείωση του βάρους και του racer image που αναδύει η μοτοσυκλέτα.

Είναι όμως η RS 660 Limited Edition μια λογική επιλογή, ή ένα καλοφινιρισμένο παιχνίδι; Έχει νόημα μόνο στις πίστες ή αποτελεί σωστή επιλογή για τους δρόμους όπου ζούμε καθημερινά; Μπορεί εν τέλει κάποιος να ζήσει μαζί της ή χρειάζεται και δεύτερη για να καλύψει τις, πολλές φορές, αντικρουόμενες ανάγκες του;

DSC_2632-web.jpgΖήσαμε μαζί με την υπ’ αριθμό 690/1500 μια γεμάτη εβδομάδα και μάθαμε πολλά στο διάστημα αυτό.

Αυτό που τραβάει πρώτα το βλέμμα όταν πλησιάζεις τη μοτοσυκλέτα είναι η σχεδίαση ασυνέχειας του φαίριγκ, που δίνει την αίσθηση μιας γυμνής μοτοσυκλέτας με τοποθετημένα τρία διαφορετικά – και διακριτά μεταξύ τους – κομμάτια. Η καρίνα, τα πλαϊνά με την αστερόεσσα και το πάνω τμήμα του φαίριγκ είναι τρεις διαφορετικές οντότητες που δίνουν την αίσθηση ότι δεν χρειάζονται τις υπόλοιπες  για να διατηρήσουν την οπτική τους υπόσταση.

Στενή, αγωνιστική

Με τον ίδιο τρόπο, ντεπόζιτο και πλαστικά της σέλας και ουράς είναι επίσης αποκομμένα οπτικά. Η υπερπροστατευτική ζελατίνα δίνει αγωνιστικό τόνο χωρίς προσπάθεια: Πριν ακόμα καθίσεις στη σέλα, φαντάζεσαι το κράνος σου χωμένο πίσω της σαν συνέχεια των πλαστικών της RS.

Όσο κι αν φαίνεται ελάχιστη η σέλα, έχει καλό βαθμό άνεσης, καλή πρόσφυση και είναι εκεί όπου τη χρειαστείς είτε για να ξεκουραστείς στην βόλτα, είτε για να κρατηθείς στη στροφή.

Η μοτοσυκλέτα είναι επίσης στενή και οι γωνίες των ποδιών στα μαρσπιέ είναι σωστές ακόμα και για τα  - συνολικά - 183 εκατοστά μου.

Σκύβεις να πιάσεις το τιμόνι και τελικά δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Το τιμόνι δεν είναι καθόλου αυστηρό κλιπόν, οι γωνίες του είναι αρκετά άνετες και το σκύψιμο που απαιτείται, όσο χρειάζεται.

Έχοντας συνηθίσει από σπορ Ιταλικές κατασκευές με τα μαρσπιέ τέρμα πάνω και τα κλιπόν λίγο πιο ψηλά από τον άξονα του εμπρός τροχού, η θέση οδήγησης τουRS 660 ήταν ευχάριστη έκπληξη για το δεδομένο ενός ανθρώπου που λειτουργεί και στην πόλη, με την κίνηση και τα φανάρια να σε αναγκάζουν να κάνεις δεκάδες μικρά push ups σε κάθε διαδρομή.

Η έγχρωμη οθόνη μπροστά στα μάτια του οδηγού, αλλά και η άψογα φινιρισμένη τιμονόπλακα πάντως, δίνουν την αίσθηση ότι κάθεσαι σε μια ακριβή κατασκευή, που θα σου επιστρέψει κάθε ευρώ από τα 12.290 που κοστίζει.

DSC_2650-web.jpgΧείμαρρος ηλεκτρονικών

Εκτός φυσικά από την οπτική εντύπωση, ένας χείμαρρος από ηλεκτρονικές λειτουργίες και ευκολίες επαυξάνει την αίσθηση:

  • ATC: Aprilia Traction Control, για πλήρη έλεγχο πρόσφυσης σε οποιοδήποτε συντελεστή τριβής του οδοστρώματος,
  • AWC: Aprilia Wheelie Control, για τον έλεγχο της αθέλητης σούζας στην επιτάχυνση,
  • ACC: Aprilia Cruise Control, για διατήρηση ταχύτητας ταξιδιού,
  • AQS: Aprilia Quick Shift, που λειτουργεί σε ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί όπως είπαμε και για αντίστροφη λειτουργία κιβωτίου,
  • AEB: Aprilia Engine Brake για αποφυγή μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού σε άγρια κατεβάσματα,
  • Cornering ABS, με ρύθμιση σε 3 επίπεδα, επιτρέποντας πλήρη ισχύ επιβράδυνσης σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στρίβοντας γρήγορα.
  • AEM: Aprilia Engine Map, δηλαδή χάρτες για επιλογή του τρόπου απόδοσης της ιπποδύναμης από τα χειριστήρια, με δυνατότητα επιλογής
  • Commute, για κίνηση ρουτίνας (πχ στην πόλη)
  • Dynamic, για σπορ οδήγηση
  • Individual, που επιτρέπει και την επέμβαση στις επιμέρους λειτουργίες (ATC, AWC)

DSC_2614-web.jpgΥπάρχoυν ακόμα δύο λειτουργίες διαθέσιμες:

  • Challenge, ειδικά για αγώνες σε πίστα
  • Time Attack, που επιτρέπει πλήρη διαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της μοτοσυκλέτας (χρονομετρημένα δοκιμαστικά),

επιτρέποντας έτσι στον ευτυχή κάτοχο να νοιώθει ακόμα ένα σκαλί πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, κάτι που ήδη έχει καταφέρει ο μαγικός τριψήφιος αριθμός που περιγράφει την ιπποδύναμη.

Το δάχτυλο στη μίζα και οι παλμοί που δίνει ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με το στρόφαλο στις 270 μοίρες, είναι ευχάριστοι και μοιάζουν σαν να βγαίνουν από ζωντανό οργανισμό.

Είναι αδύνατο να μην παίξεις με το γκάζι ακόμα και με νεκρά, για να νοιώσεις τους παλμούς της σε διαφορετική συχνότητα. Δεν έχουν το απόλυτο και στακάτο των κραδασμών, είναι περισσότερο χτύποι καρδιάς, παρά παλινδρόμηση που ξέφυγε από την απόλυτη εξισορρόπηση. Όμως η ευστροφία του μοτέρ που δείχνει σαν να μην έχει πολύ βαριά περιστρεφόμενα μέρη, προκαλεί να βγείς στο δρόμο.

Αγωνιστική αίσθηση καθημερινά

Επιλογή της σχετικά μακριάς πρώτης στο κιβώτιο και είμαστε σε κίνηση. Η αλλαγή σε δευτέρα δείχνει μια σχετική σκληράδα στο κιβώτιο, αν γίνει με συμπλέκτη. Ο πολύ εύστροφος κινητήρας και το αρκετά «συγκεκριμένο» κιβώτιο ταχυτήτων κάνουν την επιλογή της επόμενης ταχύτητας πολύ γλυκιά αν γίνει χρησιμοποιώντας απλά το shifter, αλλά πιο σφιχτή αν εμπιστευτείς το συγχρονισμό των αριστερών σου άκρων.

Με λίγη εξάσκηση μπορεί να φτάσεις να κάνεις αλλαγές το ίδιο γλυκά και με συμπλέκτη, αλλά αν βαριέσαι, το shifter θα δώσει επαναληψιμότητα και ακρίβεια στα ανεβάσματα ταχύτητας. Τα κατεβάσματα έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι ποτέ σφιχτά ή σκληρά. Το κόψιμο του τιμονιού που πλησιάζει αυτό των σκούτερ πόλης, κάνει ακόμα πιο εύκολη τη συμβίωση με την Ιταλίδα.

DSC_2697-web.jpgΟ κινητήρας, τέλος, ακολουθώντας την παράδοση των μικρών κινητήρων με μεγάλες ιπποδυνάμεις, έχει μια ήρεμη περιοχή ανάμεσα στις 2 και 6.000 στροφές, μια fast περιοχή ανάμεσα στις 7.500 και 10.500 στροφές με τον κόφτη να καραδοκεί κάπου εκεί, αλλά και μια σχετικά πλατειά μεταβατική περιοχή ανάμεσα στις 6 και 7.500 στροφές, που προετοιμάζει για την επερχόμενη ιπποδύναμη.

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για να αφουγκραστείς το μοτέρ: Όταν ακούς το φίλτρο αέρα περισσότερο από την εξάτμιση, είσαι σε καλό δρόμο! Και αν ο δρόμος έχει τύχει να είναι διάσπαρτος με στροφές κάθε τύπου, είσαι σε χώρο διασκέδασης.

Ιταλικό χυτό αλουμινένιο πλαίσιο, αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες, μεταξόνιο 1370mm και μια κάστερ ελάχιστα μεγαλύτερη από 24 μοίρες, δημιουργούν σε συνδυασμό με το μοτέρ που σε βάζει στην πρίζα, τις συνθήκες για να ιδρώσεις τη φόδρα της ολόσωμης φόρμας όλο και περισσότερο.

Η είσοδος και η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μέσα στη στροφή είναι πλήρως ελεγχόμενη και προβλέψιμη από ένα συνδυασμό του κλασικού set up των αναρτήσεων από την Aprilia με το προσεκτικά στημένο sag και τις σφιχτές αποσβέσεις, τα απόλυτα ελεγχόμενα φρένα και μια θέση οδήγησης που επιτρέπει να ξαπλώσεις στο ρεζερβουάρ χωμένος πίσω από τη ζελατίνα, να βγάλεις το σώμα και να εκτελέσεις την ίδια άσκηση με τον ίδιο έλεγχο για ...ώρες.

Άψογη λειτουργικά

Είναι σχετικά δύσκολο στην αρχή να συνηθίσεις το να νοιώθεις μια ελαφριά και ευέλικτη μέχρι εκείνη τη στιγμή μοτοσυκλέτα να συμπεριφέρεται στη διάρκεια της στροφής με ακρίβεια και χωρίς νευρικότητες, σαν να έχει 20 κιλά παραπάνω, αλλά τελικά είναι απολαυστικό και σε κάνει να κυνηγάς βαρύτερες και ισχυρότερες μοτοσυκλέτες με την αυτοπεποίθηση πιράνχα που κυνηγά ροφό.

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι εκεί για να σώσουν την αξιοπρέπειά σου (ή και πολύ περισσότερα πράγματα) αν παρασυρθείς και το παρακάνεις, τα Pirelli Diablo Rosso Corsa II είναι εγγύηση πρόσφυσης και δε χρειάζεται να αλλαχτούν (στη «δική» μας χρειαζόταν να αλλαχτούν, μιας και είχαν υποφέρει πολύ σε χρήση πίστας κάνοντας προς το τέλος της δοκιμής αδύνατη την οδήγηση όπως άξιζε στη μοτοσυκλέτα).

Οι πραγματικά απίστευτες συσκευές επιβράδυνσης με τα πεζά ονόματα "τρόμπα", "δαγκάνα" και "δισκόπλακα" της Brembo, φροντίζουν να έχεις απολύτως όση επιβράδυνση χρειάζεσαι, ζητώντας την με μια μικρή πίεση από τα δεξιά άκρα σου.

DSC_2626-web.jpgΤο αρχικό "δάγκωμα" δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό και η απόδοση πέδησης είναι απόλυτα ανάλογη με την πίεση, όμως η συνολική ισχύς επιβράδυνσης της ελαφριάς μοτοσυκλέτας και η απόσταση φρεναρίσματος εντυπωσιάζει. Περισσότερο εφέ προσφέρει το γεγονός ότι σε φρεναρίσματα ανάγκης ενεργοποιούνται και τα φλας για να ειδοποιήσουν όσους βρίσκονται πίσω, αλλά και πολλά φωτάκια στο καντράν, σαν επιβράβευση για την τιμωρία που επιφύλαξες στα τακάκια.

Στον τομέα του φωτισμού συμβαίνουν και άλλοι αυτοσχεδιασμοί των ηλεκτρονικών, όπως ο αισθητήρας που σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενεργοποιεί τη μεσαία σκάλα των φώτων, αλλά και η λειτουργία που φωτίζει το εσωτερικό της στροφής, όταν η μοτοσυκλέτα γέρνει, ενώ τα φλας διαθέτουν λειτουργία αυτόματης ακύρωσης.

DSC_2615-web.jpgΤέλος, αν και η μοτοσυκλέτα είναι σπορ, η πίσω σέλα είναι αρκετά ενδοτική για τα οπίσθια του συνεπιβάτη σε σχέση με άλλες προσπάθειες σπορ μοτοσυκλετών, και οι γωνίες που υπαγορεύει ξεφεύγουν λίγο από τον άγραφο παγκόσμιο κανόνα που ορίζει ότι η συνεπιβάτης πρέπει να είναι Πραγματικά Ερωτευμένη για να σε ακολουθήσει, κάτι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο αν η Aprilia αποτελεί το μόνο μεταφορικό σου μέσο.

Για Moto America και... Σέρρες

Μας είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουμε "μικρομεσαία" μια μοτοσυκλέτα 100 ίππων που πετυχαίνει ταχύτητες πάνω από 230 χλμ/ω και έχει τέτοιες δυνατότητες σε σπορ οδήγηση.

Η Aprilia RS 660 Limited Edition μπορεί να προσεγγιστεί είτε σαν η κορυφαία μιας κατηγορίας που θεωρείται αμέσως επόμενη από το entry-level, είτε σαν αυτό που πραγματικά είναι:

Μια σοβαρή σπορ μοτοσυκλέτα με μεγάλες δυνατότητες, με την οποία μπορεί κάποιος να ζήσει 365 μέρες το χρόνο (με μόνο περιορισμό τις μεγάλες αποστάσεις δικάβαλος), να κινηθεί από και πρός τη δουλειά καθημερινά και να "φονεύει γίγαντες" σε ορεινές διαδρομές ή τοπικές πίστες.

Μια μοτοσυκλέτα που διαθέτει και κάτι ακόμα: Εξαιρετικά μεγάλo street-cred λόγω αγωνιστικής κληρονομιάς, ιταλικού φινιρίσματος και φυσικά της περιορισμένης παραγωγής, με τη σημαία στα πλαστικά και την αίσθηση ατόφια ότι με μια τέτοια ο Kaleb γυρίζει στο Austin, το Barber και τη Laguna Seca με καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως είσαι έτοιμος να κάνεις στα Μέγαρα, τις Σέρρες, ή ακόμα και το Misano, αν μπορείς να πάρεις μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά...

 DSC_2636-web.jpg

Εξοπλισμός αναβάτη:

Κράνος SMK Stellar Bolt, Μπουφαν Adrenaline Pyramid

Αντιπρόσωπος: Inter Cars

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Κατασκευαστής Aprilia
Μοντέλο RS 660
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas
Τιμή (€) 12290
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 2K σε σειρά, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες/κύλινδρο
Κυβισμός (cc) 659
Συμπίεση 13.5:1
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 81 x 63.93
Τροφοδοσία Ψεκασμός, σώματα 48 mm
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Συμπλέκτης Υδραυλικός πολύδισκος μονόδρομος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με Aprilia Quick Shift (AQS) δύο δρόμων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Αλουμινένιο δύο δοκών
Κάστερ (°) 24.1
Ίχνος (mm) 104.6
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 1,995 x 745 x Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1,37
Ύψος σέλας (mm) 820
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α.
Βάρος (kg) 169 (στεγνό) / 183 (πλήρες)
Ρεζερβουάρ (l) 15 (ρεζέρβα: 4)
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι KYB 41 mm, διαδρομή 120 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Ένα αμορτισέρ KYB με μοχλικό, διαδρομή 130 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
   
Ελαστικά  
Mπροστά 120/70-17
Πίσω 180/55-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo, Cornering ABS
Πίσω Δίσκος 220 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων Brembo, Cornering ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 100 / 10,500
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 6.83 / 8,500  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 14:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Aprilia RS 660 Test - Aprilia RS660 Extrema 2023 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon