.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 08:06

Test - Aprilia RS660 Extrema 2023

Σεμινάριο χαρακτήρα

Του Απόστολου Μιστιλόγλου

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

O ήχος του δικύλινδρου κινητήρα βροντάει στα αυτιά σου, το κλισιόμετρο πηγαίνει αστραπιαία από τις 42 μοίρες στις -42 και την στιγμή που τα λαμπάκια στο κοντέρ μαρτυρούν την λειτουργία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ένα πράγμα μόνο περνά από το μυαλό σου. Πως γίνεται, αυτή η μηχανή να είναι τόσο ερεθιστική;!

Aprilia RS660 Extrema τιμή: 13.790 ευρώ

Η Aprilia RS 660 μπήκε στην ζωή μας πριν λίγα χρόνια και αποτέλεσε μια παρουσίαση-πυρηνική βόμβα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Στο σκηνικό των διαρκώς ακριβότερων και πιο απρόσιτων superbikes, εν μέσω πλήρους απουσίας supersport μεσαίου κυβισμού –τόσο από μοντέλα όσο και από ενδιαφέρον προς την κατηγορία-, και με τα Adventure να εμφανίζουν σημάδια υπερπληθυσμού, το RS 660 εμφανίστηκε ως ο «Μεσσίας» στα μάτια πολλών –του υπογράφοντος, επίσης. Επιτέλους, μια πραγματική μεσαία supersport μοτοσυκλέτα, όχι «ότι και ότι», αλλά από μια μάρκα με τρομερή παρακαταθήκη στην κατηγορία, με την κορυφαία κατά πολλούς Superbike των τελευταίων 14 ετών και την έμπνευση για το RS660 να προέρχεται κατευθείαν από εκεί. Ιταλιάνα, καπριτσιόζα και κάτι παραπάνω από καλλονή! Αδύνατον να μην σου τραβήξει την προσοχή έστω και για λίγο, ειδικά αν έχεις ζήσει τις εποχές της δόξας των supersport μοτοσυκλετών.

Για το 2023, η Aprilia δημιούργησε μια ακόμα έκδοση της RS 660, ονόματι Extrema, την οποία βλέπουμε εδώ. Οι αλλαγές είναι –κυρίως- εμφανισιακές, αλλά είναι αδύνατον να αντισταθούμε στην ευκαιρία να συμβιώσουμε ξανά, με την RS 660, για μια ακόμη καυτή εβδομάδα... 

Άνθρακες και άλλα κοσμήματα

Η RS 660 Εxtrema είναι σαν να πήρες ένα ήδη πανέμορφο άτομο –θα έλεγα γυναίκα, αλλά ο κόσμος προχωράει μπροστά- και το «φτιασιδώνεις» για μια θεαματική εμφάνιση. Ξεκινώντας από την ονομασία του μοντέλου, αυτή αναφέρεται στο 125 Extrema που παρουσιάστηκε το 1992 και γέννησε μία από τις πιο ποθητές μοτοσυκλέτες για νέους, στην ιστορία: την δίχρονη RS125. H RS 660 Extrema σε καλωσορίζει με το ολοκαίνουργιο χρώμα της, που ξεχειλίζει Ιταλία: Λευκό στη βάση, με μπόλικο κόκκινο και νότες πράσινου και φυσικά μπόλικο μαύρο, αλλά και αρκετό ανθρακόνημα. Στην νέα έκδοση, το εμπρός φτερό αλλά και η καρίνα, είναι carbon –πραγματικό και όχι look. Η νέα εξάτμιση SC Project φέρνει το carbon τελικό της, στην παραδοσιακή θέση δεξιά και πίσω, και όχι πια κάτω από τον κινητήρα, αλλάζοντας δραστικά την εμφάνιση. Ζάντες κατακόκκινες, fairing-γλυπτό, ουρά κοντή που τονίζει οπτικά το μακρύ ψαλίδι και την εκβολή του αρκετά πίσω από το τελείωμα της σέλας του συνεπιβάτη. Μία από τις ομορφότερες τιμονόπλακες, αν όχι Η ομορφότερη, στην κατηγορία και όχι μόνο, με το αυτοκόλλητο των 54 τίτλων στην περιοχή του κεντρικού διακόπτη να μας υπενθυμίζει με τι έχουμε να κάνουμε. Η λέξη «καλλονή» δεν περιγράφει επαρκώς το Extrema. Η λέξη «σέξι» είναι πολύ πιο κοντά. Η λέξη «καυτό» ακόμα πιο κοντά. Πάλι καλά, που τις ημέρες της δοκιμής της Extrema, δεν είχα να αντιμετωπίσω και τον «Κλέων»!

Exotica και τα μυαλά στα κάγκελα, δηλαδή και είναι σίγουρο πως, όπου και αν βρεθείς με την RS 660 Extrema, θα τραβάς τα βλέμματα σαν μαγνήτης, το ίδιο και μόλις την βάλεις μπροστά. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι το πανέμορφο τελικό της SC Project ΔΕΝ είναι αυτό που κάνει τον σαματά: Αντιθέτως, ο ίδιος ο κινητήρας και η εισαγωγή, αστράφτουν και βροντάνε σε ένα αγνό δικύλινδρο soundtrack με σαφείς αναφορές στους V2! Η εικόνα είναι πολύ καλή και στο επίπεδο ποιότητας και συναρμολόγησης: Γίνεται σαφές ότι το μοντέλο είναι κατασκευασμένο στην Ιταλία και, κατά την διάρκεια της δοκιμής μας, δεν εντοπίσαμε κανένα επιμεμπτό σημείο –το αντίθετο, μάλιστα.

Τα έχει σχεδόν όλα

Θυμάμαι παλιότερα, που ξεφύλλιζα τα περιοδικά μοτοσυκλετών αναζητώντας ποια μοτοσυκλέτα έχει «τα πάντα» από εξοπλισμό, για να την τοποθετήσω στο «πάνθεον» του μυαλού μου. Φυσικά, μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι η ύψιστη αρετή μιας μοτοσυκλέτας είναι η οδηγική της συμπεριφορά… όμως το RS 660 Extrema εντυπωσιάζει στον εξοπλισμό. Στα ηλεκτρονικά, η μοτοσυκλέτα δίνει ρέστα, χάρη στην σουίτα της aPRC, που περιλαμβάνει αισθητήρα IMU 6 αξόνων και: ABS, Traction και Wheelie Control όλα ρυθμιζόμενα, 3 χαρτογραφήσεις ισχύος και ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα. Όμως δεν τελειώνουμε εδώ: Μιλάμε για Quickshifter up/down που, για την Extrema έκδοση, ρυθμίζεται ώστε να υποστηρίζει το «ανάποδο» σασμάν πίστας (1η πάνω, όλες οι άλλες κάτω)!

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε: Χρονόμετρο γύρων με ιστορικό και καταγραφή γωνίας κλίσης (!), δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Aprilia MIA και ρυθμιζόμενο Shift Light. Και επειδή δεν είναι όλα αγώνες, η Aprilia σου παρέχει και… Cruise Control, ώστε να μην πιάνεται το χέρι σου στο γκάζι, αν ταξιδεύεις, αλλά και αυτόματα φώτα. Τόσο ολοκληρωμένο πακέτο, ψάχνεις να το βρεις με το κυάλι, στην αγορά. Και αυτή η «ηλεκτρονική υπεροχή» αποτελεί βασικό ατού της Aprilia της ίδιας, μιας και η RSV4 ανέκαθεν εξοπλιζόταν με ανάλογο πακέτο και έγινε γνωστή (και) για αυτό.

Εδώ αξίζει και μια αναφορά, στο πως η Aprilia έχει ταξινομήσεις τις (πολύ) πολυάριθμες ρυθμίσεις των συστημάτων του RS660. Χωρίζει τους βασικούς χάρτες σε κατηγορίες Road και Race, οι οποίες στην συνέχεια έχουν:

  • Για την κατηγορία Road, είναι διαθέσιμες οι επιλογές Commute (η πιο χαλαρή ρύθμιση μοτέρ και ηλεκτρονικών που μαλακώνει αισθητά την συμπεριφορά του RS660, με preset ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν) και Dynamic (με ανοικτές τις επιμέρους ρυθμίσεις). Στο Road βρίσκεις επίσης και την πλήρως χειροκίνητη επιλογή ρύθμισης Individual –ατομικό, στην οποία πειράζεις ό,τι θες, όπως θες.
  • Στην κατηγορία Race, υπάρχουν οι επιλογές Time Attack (με όλες τις επιλογές ρύθμισης ανοικτές και το χρονόμετρο γύρων στην οθόνη), αλλά και Challenge (με κλειδωμένα preset στις πιο "άγριες" ρυθμίσεις).

Κάπως έτσι, η Aprilia απλοποιεί, σημαντικά, τις επιλογές του αναβάτη και τον αποτρέπει από το να χάσει την μπάλα, παίζοντας με τα ηλεκτρονικά του… μαχητικού!

Καλά τα λέμε με το software, με το hardware τι γίνεται; Λοιπόν, στις αναρτήσεις και τα φρένα του μοντέλου δεν υπάρχουν αλλαγές. Πιρούνι και αμορτισέρ παραμένουν ως έχουν, ρυθμιζόμενα σε προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς. Είναι απορίας άξιον το γιατί η Aprilia αποφάσισε να ΜΗΝ αναβαθμίσει τα σημεία αυτά, από την στιγμή που έδωσε δείγματα γραφής στο Tuono 660 Factory, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε ξανά και πιο κάτω, όταν θα αναφερθούμε στην τιμή του μοντέλου και στο τι παίρνεις για τα –μπόλικα- παραπάνω ευρώ σε σχέση με τη βασική έκδοση…  Ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είδαμε τα Pirelli Diablo Rosso IV, ενώ στα φρένα αναλαμβάνει η Brembo και στέκεται πολύ παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων. Τα υπόλοιπα, στο οδηγικό, παρακάτω…

Passione senza fine

Μόλις ξεκινήσεις να οδηγείς το RS 660 Extrema, απλά δεν μπορείς να σταματήσεις. Από την πρώτη μιζιά μέχρι και το τελευταίο κλείσιμο του διακόπτη, η εμπειρία οδήγησης του σε βυθίζει σε ωκεανούς σπορ, διεγείρει όλες σου τις αισθήσεις και σε συστήνει εκ νέου, σε αυτό που λέγεται supersport μοτοσυκλέτα. Η θέση οδήγησης ακροβατεί μεταξύ της αμιγώς σπορ και της «streetάδικης» φιλοσοφίας πετυχαίνοντας κάτι ενδιάμεσο, που δεν σε ταλαιπωρεί στην μέση και στους καρπούς. Το ρεζερβουάρ είναι ιδιαίτερα πλατύ ψηλά, αλλά στενεύει έντονα χαμηλά και ίσως κάποιοι θα ζητήσουν περισσότερη «επφάνεια» επαφής, στην περιοχή των γονάτων. Οι θέσεις των άκρων των ποδομοχλών ταχυτήτων και πίσω φρένου μικρορυθμίζονται, ενώ μόνο η μανέτα του εμπρός φρένου μπορεί να αλλάξει θέση και όχι του συμπλέκτη. Το RS 660 ζυγίζει, γεμάτο, 180 κιλά τα οποία αισθάνεσαι κάπως στις στατικές μανούβρες –όμως πρέπει να πούμε ότι το RS660 είναι ελαφρύτερο από όλους τους ανταγωνιστές του, κατά περίπτωση μάλιστα και... κατά 28 κιλά! Και με σαφές πλεονέκτημα ισχύος, το RS 660 παίζει μόνο του στην μικρή του κατηγορία.

Βάλε μπροστά και αφήσου… Ο ήχος του μοναδικού μοτέρ του 660 είναι ηδονή! ΔΕΝ είναι αθόρυβο, ΔΕΝ το λες και πολιτισμένο, και έτσι ακριβώς πρέπει, καθώς ακούς τα εξαρτήματα του να εργάζονται  σε απίστευτα εντατικούς ρυθμούς, για να αποδώσουν τους 100 ίππους που τάζει η Aprilia. Η απόκριση στο γκάζι εξαρτάται έντονα, από την χαρτογράφηση που θα επιλέξετε: Στην επιλογή 3, π.χ. στον χάρτη Commute, είναι ιδιαίτερα ήπια, ενώ στην θέση 1 π.χ. στο Time Attack, η κίνηση του δεξιού σου καρπού μεταφέρεται άμεσα στις πεταλούδες και τα μπεκ. Συμπλέκτης και κιβώτιο ταχυτήτων ικανοποιούν στην αίσθηση τους, ενώ όσον αφορά τον Quickshifter θέλεις λίγα χιλιόμετρα για να τον συνηθίσεις, καθώς «δυσανασχετεί» στις χαμηλές στροφές και το μέτριο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά λειτουργεί θαυμάσια σε έντονους και πολύ έντονους ρυθμούς.

Το RS 660 υπάρχει για να κινείται πλαγιασμένο. Το γεωμετρικό στήσιμο του, σε συνδυασμό με τις αρχικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων, του προσδίδουν ένα καταπληκτικό turn-in, ενώ στο μέσον της στροφής το διαθέσιμο κράτημα είναι παραδειγματικό, με τα Diablo Rosso IV να αποδεικνύονται ορθή «αρχική» επιλογή για κάποιον που κάνει τα πρώτα και τα δεύτερα βήματα του σε αυτό το στυλ οδήγησης. Όσο εμπιστεύεσαι τις δυνατότητες σου και ανοίγεις όλο και περισσότερο το γκάζι, ο κινητήρας βγάζει έναν χαρακτήρα με τρελό νεύρο και απίστευτη προθυμία στις χαμηλές και μεσαίες στροφές – μέχρι περίπου τις 9.500, είσαι βασιλιάς. Από εκεί και πάνω, αισθάνεσαι την λήξη της διαθέσιμης ισχύος, κάτι που δεν σε απασχολεί τόσο στο δρόμο αλλά στην πίστα και μάλιστα αν είσαι γρήγορος. Διότι, με τον ρυθμό που τα άλογα του RS 660 μπορούν να το κινήσουν, πρέπει να είσαι ήδη ΠΟΛΥ έμπειρος για να σου φανούν λίγα.  

Στο δυναμόμετρο του Power House, στην Δάφνη, μετρήσαμε 89 πραγματικά άλογα στον πίσω τροχό, ενώ δοκιμάζοντας και τις 3 χαρτογραφήσεις διαπιστώσαμε ότι η μέγιστη ισχύς, με τέρμα το γκάζι, είναι η ίδια –αλλάζει μόνο η απόκριση και η απόδοση στο Part-open γκάζι. Αλλά, πιστέψτε μας, είναι πολύ δύσκολο να σας μεταφέρουμε, τον τρόπο που αυτά τα 89 άλογα περνούν στην άσφαλτο, όσα νούμερα και αν επικαλεστούμε. Τίποτα δεν περιγράφει επαρκώς, τον βρυχηθμό από την εισαγωγή μόλις ανοίξεις τέρμα το γκάζι, το κροτάλισμα του κινητήρα που μετατρέπεται σε κρεσέντο απόδοσης, με το shift light να αναβοσβήνει επίμονα ωθώντας σου να ρίξεις την επόμενη ταχύτητα στο σασμάν. Ναι, ο ήχος έρχεται από την εισπνοή και όχι από το τελικό της SC Project, το οποίο είναι απροσδόκητα αθόρυβο και φέρει σιγαστήρα που δεν αφαιρείται. Τι να κάνουμε, Euro 5+…

Αρμονικός χορός υλικού και λογισμικού

Με το μεταξόνιο κάτω από τα 1.400 χιλιοστά (1.370) και το μήκος κάτω από τα 2 μέτρα (1.990 χιλιοστά), το RS 660 είναι κατηγορίας… φτερού και, με τα ηλεκτρονικά… λυτά και έξω από την εξίσωση, η μοτοσυκλέτα σου δείχνει γρήγορα ότι δεν αστειεύεται. Προς όφελος των αρχάριων και ενδιάμεσων αναβατών εκεί έξω, τα ηλεκτρονικά λειτουργούν φανταστικά, καθώς ναι μεν καταλαβαίνεις την επέμβαση τους, αλλά αυτή δεν είναι απότομη και δεν σε τρομάζει. Άρα, νιώθοντας τι κάνει η μοτοσυκλέτα και που, παίρνεις το απαραίτητο feedback να την ρυθμίσεις. Αν τα κλείσεις όλα, η απόλαυση έρχεται… χωρίς προφυλάξεις και πρέπει να είσαι έτοιμος να ελέγξεις την μοτοσυκλέτα με τον πατροπαράδοτο τρόπο!

Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, επιτρέπουν μια κάποια παρέμβαση και αυτό είναι καλό, διότι οι πιο έμπειροι αναβάτες σίγουρα θα χρειαστεί να παίξουν λίγο με τους ρυθμιστές, μόλις εμφανιστούν οι πρώτες πλεύσεις στην έντονη πίεση. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το αμορτισέρ πίσω, καθώς η χωρίς μοχλικό έδραση του σου μεταφέρει μπόλικη αίσθηση από το τι κάνει ο τροχός, ενώ και το πιρούνι εμπρός τα καταφέρνει εξίσου καλά. Έκθαμβους και… σοκαρισμένους μας άφησαν τα φρένα, τα οποία είναι ο ορισμός του «χαϊδεύεις και κοκαλώνει». Και το εμπρός και το πίσω φρένο είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ. Το Rolling endo έρχεται με τη σκέψη και οι δυνάμεις επιβράδυνσης που μπορείς να επικαλεστείς ξεφεύγουν από τις δυνατότητες διαχείρισης του μέσου αναβάτη. Δείχνουν απόλυτα έτοιμα και για ανελέητο ξύλο στην πίστα –όπου και δεν μπορέσαμε αυτή την φορά να βάλουμε την Extrema, αλλά ευελπιστούμε για το μέλλον.  

Το κερασάκι στην τούρτα για το RS 660, είναι φυσικά το γεγονός ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και καθημερινά, ακόμη και για μία εκδρομή, χωρίς να παραδώσεις το κορμί σου στον φυσικοθεραπευτή, άμα τη επιστροφή σου. Το Cruise Control κάνει την εθνική παιχνιδάκι, την στιγμή που απολαμβάνει την πρωτόγνωρη αίσθηση σταθερότητας κύλισης του RS 660 σε αυτό το περιβάλλον. Μέσα στην πόλη, η κίνηση είναι απόλυτα εφικτή και το RS 660 δεν κολλάει, αν και φυσιολογικά δεν είναι το ίδιο ευέλικτο με μία naked ή μία street. Άλλωστε, όταν αποκτάς supersport, δεν το κάνεις για να κινείσαι στην πόλη, το κάνεις γιατί σε υποκινεί ένα άλλο πάθος, που θα το εκφράζεις τα Σαββατοκύριακα ή τα καλοκαιρινά βράδια. Κατανάλωση; Σε μέσο κύκλο, η βελόνα σταματά στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, απολύτως λογική τιμή. 

Να πάρω το Extrema ή το απλό;

Η εβδομάδα μου με το RS 660 Extrema ήταν εύκολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς και όχι μόνο. Το μοντέλο της Aprilia έχει έναν απίστευτο Fun Factor και ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που σε συνδυασμό με τον γεμάτο προσωπικότητα κινητήρα του, σε δελεάζει ως επιλογή ακόμη και αν τεθεί απέναντι σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Σε σχέση με την βασική έκδοση, η RS 660 Extrema είναι κατά 1.900 ευρώ ακριβότερη. Οι διαφορές, έγκεινται στην διαφορετική εξάτμιση, το νέο πρόγραμμα του Quickshifter και το μοναδικό χρώμα, σε συνδυασμό με το carbon εμπρός φτερό και καρίνα και την δυνατότητα να το κάνεις μονόσελο, με το ανάλογο καπάκι και την αφαίρεση των πίσω μαρσπιέ. Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορετική έκδοση του RS 660, με την μοτοσυκλέτα ίδια κατά βάση, αλλά διαφορετική σε σημεία που μπορούν να εξαρτηθούν από το προσωπικό γούστο. Ναι, ξεχωρίζει ανάμεσα στα RS 660 και γενικότερα και, αν αυτό σας ενδιαφέρει, προχωρήστε άφοβα. Εάν όχι, τότε η επιλογή της απλής RS 660, που είναι κατά βάση εντελώς όμοια, φαντάζει πιο λογική, και ειδικά από την στιγμή που, όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν υπάρχει αναβάθμιση σε αναρτήσεις. Για να δούμε... θα μας το βγάλει άραγε η Aprilia, και σε Factory, κάποια στιγμή; 

 

Εξοπλισμός αναβάτη:

Κράνος: KYT TT Course Design 05 Grand Prix (Arai Hellas)

Τζάκετ: Nordcode Jackal Air (Motomarket)

Γάντια:Nordcode X-2 (Motomarket)

Μποτάκια: Eleveit Town WP (Motomarket)

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Κατασκευαστής / Μοντέλο Aprilia RS 660 Extrema
Αντιπρόσωπος Piaggio Group Hellas
Τιμή (€) 13.790
Εγγύηση 2 χρόνια (με προαιρετική επέκταση +2 χρόνια)
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Y/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 659
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 81 x 63,93
Συμπίεση 13,5:1
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Πολύδισκος χειροκίνητος, με σύστημα ολίσθησης/υποβοήθησης
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων με Quickshifter για ανεβάσματα/κατεβάσματα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμίνιο δύο δοκών τύπου pivotless 
Κάστερ (°)  24,1
Ίχνος (mm) 104,6
Μεταξόνιο (mm) 1370
Ύψος σέλας (mm) 820
Μήκος (mm) 1.995
Πλάτος (mm) 745
Ύψος (mm) Δ/Α
Απόσταση εδάφους (mm) Δ/Α
Βάρος (kg, γεμάτο)   180
Ρεζερβουάρ (lt)  15
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά USD πιρούνι Showa BPF 41 mm, διαδρομή 120 mm, ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου/απόσβεσης επαναφοράς
Πίσω  Μονό αμορτισέρ με απευθείας έδραση, αλουμινένιο ψαλίδι, διαδρομή 130 mm, ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου/απόσβεσης επαναφοράς
   
Ελαστικά Pirelli Diablo Rosso IV
Μπροστά 120/70-17"
Πίσω  180/55-17"
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι 320mm, ακτνικές Brembo 4πίστονες δαγκάνες, ακτινική τρόμπα Brembo, Cornering ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220 mm με δαγκάνα Brembo 2 απομονωμένων εμβόλων, Cornering ABS 
   
Εξοπλισμός Οθόνη TFT με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, φωτισμός Full LED, Cornering ABS, αισθητήρας IMU, χρονόμετρο γύρων, υπολογιστής ταξιδιού/καυσίμου, ρυθμιζόμενο traction control, ρυθμιζόμενο wheelie control, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα,  quickshifter ρυθμιζόμενο 2 κατευθύνσεων, 5 χαρτογραφήσεις οδήγησης (2+2+1 πλήρως ρυθμιζόμενη), Cruise Control, ρυθμιζόμενοι ποδομοχλοί ταχυτήτων/πίσω φρένου, ρυθμιζόμενη μανέτα εμπρός φρένου, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, carbon εμπρός φτερό και καρίνα, εξάτμιση SC Project Carbon, κιτ μονόσελο/δίσελο με βάση εξάτμισης/αφαιρούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο Aprilia MIA
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  100/10.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  6,8/8.500
Ισχύ δυναμομέτρου (HP) 89.6
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 08:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Aprilia RS 660 Limited Edition 2022 - Stars and Stripes
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon