.
Κατηγορία SYM
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 13:11

Παρουσίαση - SYM GTS 300i F4 2012

 

Ολοκαίνουριο και επιβλητικό!

 


Κυκλοφόρησε το νέο, πλήρως ανανεωμένο GTS της SYM. Mε επιβλητική εμφάνιση και με ολοκαίνουριο κινητήρα και πλαίσιο, το νέο GTS 300i της SYM συνδυάζει την πολυτέλεια με τις υψηλές επιδόσεις, φιλοδοξώντας να διατηρήσει την 1η θέση στην κατηγορία του, στις προτιμήσεις των καταναλωτών! Ομορφότερο, Δυνατότερο, Πλουσιότερο, Μεγαλύτερο, Ασφαλέστερο, Σταθερότερο, Περισσότερο GTS!

Ομορφότερο


GTS. Ένα scooter συνώνυμο της πολυτέλειας, με ξεχωριστή προσωπικότητα. Το νέο GTS είναι κομψότερο, αποπνέει περισσότερο δυναμισμό και εντυπωσιάζει με τις μοντέρνες επιφάνειες, τις ελκυστικές γωνίες και τις ευθείες γραμμές . Η σπορ φιλοσοφία σχεδίασης, φανερώνει τη διάθεση των Ευρωπαίων σχεδιαστών να τονίσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, εμπνευσμένοι από τις υψηλές επιδόσεις που προσφέρει ο νέος κινητήρας “F4”.
Ο φωτισμός του, τα μάτια της ψυχής του! Κοιτάζοντας το νέο GTS από μπροστά, διαπιστώνεις τη μοναδικότητα της σχεδίασής του. Σε αυτό, πέραν των γραμμών που φανερώνουν τον δυναμισμό και την υψηλή αισθητική του scooter, συμβάλλουν και τα διπλά φώτα ομίχλης που βρίσκονται χαμηλά στην ποδιά. Οι διπλοί μεγάλοι προβολείς πορείας με την αιχμηρή τους σχεδίαση, κάνουν επιβλητικότερη την εμφάνιση του νέου GTS. Tα φώτα ημέρας τύπου LED περνούν σαν “φρύδια” πάνω από τα φώτα πορείας τονίζοντας ακόμη περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση, βελτιώνοντας παράλληλα την ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θυμίζοντας κονσόλα πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, ο ιδιαίτερα όμορφος πίνακας οργάνων, αποτελείται από τέσσερα κλασικά στρογγυλά όργανα αναλογικών ενδείξεων και μία στρογγυλή ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, εντυπωσιάζοντας όχι μόνο στη χρήση αλλά και στην όψη. Στο σκοτάδι, ο απαλός μπλε φωτισμός, αποπνέει έναν έντονο δυναμισμό και την αυθεντική ατμόσφαιρα GTS. Η σχεδίαση του οπίσθιου τμήματος, με περισσότερες αιχμές και ευθείες γραμμές, αναδεικνύει την επιθετική διάθεση του GTS. Το φωτιστικό σώμα, με τα ενσωματωμένα σε αυτό φώτα αλλαγής πορείας και τα φώτα τεχνολογίας LED, έρχεται σαν φυσική συνέχεια των πλαϊνών πλαστικών μερών του scooter, δημιουργώντας μία όμορφη προεξοχή στο άνω άκρο. Το κάλυμμα της εξάτμισης, φανερώνει την “αιχμηρή” αισθητική του, ακολουθώντας τις αναλογίες σχεδίασης του πίσω μέρους.

Πλουσιότερο

Η εργονομία και η πολυτέλεια, αποτελούν φιλοσοφία σχεδίασης για το GTS. Κατά συνέπεια, χαρακτηριστικά όπως η άνεση και η λειτουργικότητα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το νέο μοντέλο.
Η SYM κατασκεύασε μία νέα σέλα που ακολουθεί σχεδιαστικά τις αθλητικές γραμμές του νέου GTS. Η νέα σέλα του GTS προσφέρει μεγαλύτερη άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη. Διαθέτει νέο αφρώδες υλικό και ειδικό αντιολισθητικό ύφασμα άριστης ποιότητας. Το χαμηλό της ύψος - 760mm - επιτρέπει τα πόδια του οδηγού να πατούν με σιγουριά στο έδαφος. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στυλ οδήγησης. Είτε πιο δυναμικά, οδηγώντας σε κάθετη θέση και τοποθετώντας τα πόδια του στο οριζόντιο πάτωμα του οχήματος, είτε να διαλέξει μία πιο αναπαυτική θέση οδήγησης απλώνοντας τα πόδια του, στο μπροστινό τμήμα της εσωτερικής ποδιάς, σε πλάγια θέση. Ακόμη και οι ψηλοί οδηγοί μπορούν να κάθονται άνετα, χάρη στη ρυθμιζόμενη πλάτη οδηγού 3 θέσεων. Επιπλέον, στην εσωτερική ποδιά έχουν προστεθεί γρίλιες που διοχετεύουν το θερμό αέρα στα πόδια του αναβάτη.

Αναπαυτικό και το πίσω τμήμα της σέλας. Ο συνεπιβάτης κάθεται άνετα και ξεκούραστα. Τα αναδιπλωμένα μαρσπιέ, με νέα ιδιαίτερα προσεγμένη σχεδίαση, ανοίγουν εύκολα με ένα απαλό τους πάτημα προς τα μέσα. Επιπλέον άνεση παρέχει στο συνεπιβάτη η πλάτη στήριξης και οι μεγάλες χειρολαβές που επανασχεδιάστηκαν συμβάλλοντας περισσότερο στη σπορ αισθητική του οχήματος. Η δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση του νέου GTS, συνδυάζεται με τη βελτιωμένη αεροδυναμική του σχεδίαση. Το εμπρόσθιο τμήμα είναι πιο στενό και κομψό μειώνοντας τις αεροδυναμικές αντιστάσεις. Επιπλέον, ο ψηλός ανεμοθώρακας (ζελατίνα), με ένα πρωτότυπο σχήμα αεροδυναμικής σχεδίασης που πλαταίνει ανεβαίνοντας, διώχνει τον αέρα πάνω από το κράνος, δίνοντας στον οδηγό την απόλαυση να ταξιδεύει με άνεση. Οι νέοι αναδιπλούμενοι καθρέπτες, βαμμένοι στο χρώμα του οχήματος, προσφέρουν ευρύ οπτικό πεδίο. Πάνω τους, έχουν ενσωματωθεί τα φώτα αλλαγής πορείας (φλας) τεχνολογίας LED, προσδίδοντας μοναδική αίσθηση πολυτέλειας στο GTS. Ακόμη μία νέα προσθήκη αποτελεί και ο αισθητήρας φώτων, που ανιχνεύει το φως του περιβάλλοντος και ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα πορείας και τα μεσαία φώτα, όταν σκοτεινιάζει ή κατά την είσοδο σε σκοτεινό τούνελ. Το κεντρικό σταντ είναι ειδικά σχεδιασμένο για το εύκολο παρκάρισμα του οχήματος, αφήνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο όχημα. Βολικό στη χρήση για σύντομη στάθμευση, είναι και το πλαϊνό σταντ με διακόπτη ασφαλείας. Το GTS διαθέτει επίσης διακόπτη κινδύνου (Alarm). Επιπλέον ασφάλεια, σε περίπτωση που θέλετε να το ακινητοποιήσετε για περισσότερη ώρα, προσφέρει ο μαγνητικός διακόπτης ασφαλείας κλειδαριάς που ασφαλίζει αυτόματα με το κλείδωμα του τιμονιού καθώς και ο γνώριμος στα περισσότερα scooter της SYM, αντικλεπτικός διακόπτης ασφαλείας κάτω από τη σέλα, που διακόπτει την παροχή ρεύματος.

Μεγαλύτερο

Οι αποθηκευτικοί χώροι μεγάλωσαν αρκετά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το νέο GTS, διαθέτει κορυφαία για την κατηγορία χωρητικότητα και θέτει υψηλότατα πρότυπα άνεσης. Ανοίγοντας τη σέλα, με ένα απλό πάτημα του διακόπτη που βρίσκεται στο αριστερό χειριστήριο του τιμονιού, θα αποκαλυφθεί ένας φωτιζόμενος χώρος αποσκευών που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο full-face κράνη και μικροαντικείμενα. Πολύ χρήσιμος θα φανεί και ο νέος υδραυλικός μηχανισμός που κρατά τη σέλα ανοιχτή, αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια για το κράνος, την επαγγελματική τσάντα ή τα κλειδιά. Επιπλέον, ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος που βρίσκεται στο εσωτερικό της εμπρόσθιας ποδιάς, διαθέτει 12V παροχή ρεύματος και θύρα USB όπου μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή το GPS.
Χρήσιμη είναι και η αλλαγή θέσης της τάπας δοχείου καυσίμου (12l), η οποία έχει τοποθετηθεί ανάμεσα από τα πόδια του οδηγού, μέσα σ’ ένα μικρό ντουλαπάκι, δημιουργώντας έναν επιπλέον χώρο αποθήκευσης για κέρματα ή άλλα μικροπράγματα.

Ασφαλέστερο

Οι υψηλές επιδόσεις του νέου κινητήρα “F4”, απαιτούν βελτιώσεις και στο σύστημα φρένων προκειμένου να επιτευχτεί καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το νέο GTS300i φρενάρει έγκαιρα και υποδειγματικά, χάρη στην άμεση απόκριση των φρένων μέσω του συστήματος συνδυασμένης πέδησης (CBS). Έχουν τοποθετηθεί 2 δισκόφρενα τύπου «μαργαρίτα», με ένα μεγάλο δισκόφρενο 240 mm πίσω και ένα δισκόφρενο 260 mm μπροστά με 4πίστονες αντικριστές δαγκάνες και σωληνάκια υψηλής πίεσης.
Οι ζάντες αλουμινίου ελαφρού κράματος 14” εμπρός και 13” πίσω, με τα ελαστικά μεγέθους 120 / 70-14 και 140 / 60-13 εμπρός και πίσω αντίστοιχα, αναβαθμίζουν την ποιότητα κύλισης και την αίσθηση οδήγησης, ενώ παράλληλα η σχεδίασή τους με τις 5 διπλές ακτίνες και το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα ολοκληρώνουν τη σπορ αισθητική του νέου GTS. Το νέο GTS διαθέτει συστήματα φωτισμού υψηλής αισθητικής και ποιότητας, ανεβάζοντας παράλληλα τα επίπεδα της παρεχόμενης ασφάλειας. Διαθέτει πίσω φωτιστικό σώμα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ οι διπλοί πολυεδρικοί προβολείς 35W και τα διπλά φώτα ομίχλης, έρχονται να βελτιώσουν την ποιότητα οδήγησης τη νύχτα.

Σταθερότερο

Οι νέες αναρτήσεις και το νέο ενισχυμένο πλαίσιο του GTS300i καθιερώνει μία νέα εμπειρία άνετης και ασφαλούς οδήγησης. Το σχεδιασμένο σε “λευκό χαρτί” ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, προσφέρει 160% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, στοιχείο που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ακρίβεια του οχήματος στις στροφές, προσφέροντας καλύτερο χειρισμό και αξιόπιστη οδική συμπεριφορά. Τα διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου 4 θέσεων προσφέρουν σίγουρο κράτημα και άριστη ποιότητα κύλισης. Επιπλέον, το τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομής 88mm με καλάμια διαμέτρου 37mm, αποσβένει σωστά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Δυνατότερο

Ο υπερσύγχρονος κινητήρας “F4” της SYM, έρχεται να δώσει ζωή στο νέο GTS300i. Ο νέος κινητήρας προσφέρει στο νέο πολυτελές scooter επιδόσεις που εντυπωσιάζουν. Το νέο GTS γίνεται ακόμα αποδοτικότερο και δυνατότερο, με περισσότερη ιπποδύναμη, μεγαλύτερη ροπή, υψηλότερη τελική ταχύτητα και χαμηλότερη κατανάλωση. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα χωρητικότητας 278 κ.εκ. Με εξαιρετική απόδοση, φτάνει τη μέγιστη ιπποδύναμή των 29PS στις 8.000 σ.α.λ. και επιτυγχάνει μέγιστη ροπή 27,7Nm στις 6.500 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα του νέου GTS300i ξεπερνά τα 140 χλμ./ώρα, δίνοντας την ελευθερία να πραγματοποιήσετε άνετα και ξεκούραστα ταξίδια χωρίς περιορισμούς.

Οι μηχανικοί της SYM, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογικά λύσεις και μηχανικά μέρη υψηλής ποιότητας για την παραγωγή του νέου κινητήρα “F4”, κατάφεραν:
• να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή του σε όλο το φάσμα των στροφών,
• να μειώσουν τη θερμοκρασία λειτουργίας του αυξάνοντας έτσι τη μακροζωία του,
• να μειώσουν θεαματικά τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών του κινητήρα και του οχήματος στο σύνολό του
• να μειώσουν αισθητά τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου.
Το νέο GTS300i, κυκλοφορεί σε 4 χρωματισμούς: Γκρι, μαύρο, άσπρο και στο νέο ασημί της SYM.
Θα το βρείτε στο δίκτυο της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. Αθήνα : Θησέως 309, τηλ. 210 9403880, Υπόλ. Ελλάδα : τηλ. 24310 56101, www.gorgolis.gr, e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - SYM HD2 200i 2011 Test - SYM Citycom 300i CBS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon