.
Κατηγορία SYM
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 10:18

Test - SYM HD2 200i 2011

 

Ανανεωμένο, sport, επιτυχημένο!

 

 


Το νέο HD 200i της SYM συνεχίζει την εμπορική του πορεία με βελτιώσεις στα σημεία που η εταιρία έκρινε ότι χρειάζεται. Με ανανεωμένη εμφάνιση αποδεικνύει πως η πορεία του στην αγορά δύσκολα αμφισβητείται μιας και διαθέτει το τρίπτυχο της επιτυχίας: Εμφάνιση, όνομα, αξιοπιστία.

Επιθετικότερο, οικονομικότερο!


Όντας βολικό και εύχρηστο σε καθημερινές συνθήκες, το νέο SYM HD200i δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί αισθητά. Ότι δουλεύει σωστά, δεν το πειράζεις, κι έτσι η SYM δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον κινητήρα του νέου HD. Παραμένει ο ίδιος αξιόπιστος τετράχρονος μονοκύλινδρος, χωρητικότητας 171,2 κυβικών, με τον νέο ψεκασμό της Keihin, 3ης γενιάς, να φροντίζει τόσο για την απροβλημάτιστη λειτουργία, όσο και για την οικονομία στην κατανάλωση.
Αλλαγές όμως έγιναν στα περιφερειακά του νέου scooter ώστε να εμφανιστεί στην αγορά αλλαγμένο και φρέσκο σχεδιαστικά.
Νέο είναι το μπροστινό τμήμα του fering στο τιμόνι, πιο αιχμηρό και με περισσότερο sport καταβολές, ενώ στα ίδια πρότυπα έχει σχεδιαστεί εκ νέου και η προστατευτική ποδιά. Αποτέλεσμα να προστατεύει καλύτερα τα πόδια του αναβάτη από τις καιρικές συνθήκες, ή από ενδεχόμενο χτύπημα.
Ανανεωμένο είναι και το πάνελ των οργάνων, αισθητικά, ώστε να συμβάλει και αυτό τα μέγιστα στην σχεδίαση αλλά και την λειτουργικότητα.
Στον τομέα της άνεσης, στο νέο HD 200i τοποθετήθηκε νέα σέλα η οποία διαθέτει νέο υλικό ενώ δημιουργεί πιο χαμηλή θέση οδήγησης.
Στην sport σχεδίαση συμβάλλουν τόσο το μπροστινό αιχμηρό φτερό, οι καθρέπτες όσο και το νέο πίσω φωτιστικό σώμα.
Η SYM διατήρησε αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου μοντέλου το οποίο χαρακτηριζόταν από τους ελαφρού κράματος αλουμινένιους τροχούς 16 ιντσών, οι οποίοι προσφέρουν ποιότητα στην κύλιση και ασφάλεια.
Το HD 200i προσφέρει ως standard στον εξοπλισμό του την βαλίτσα top case, ώστε ο αναβάτης να διατίθεται περισσότερος χώρος για αποθήκευση, παράλληλα με αυτόν κάτω από τη σέλα.

Συντροφική σχέση


Στην θέση οδήγησης του νέου HD2, ο αναβάτης θα νιώσει αμέσως φιλικά μιας και είναι βολική, και επιτρέπει στα πόδια να πατούν εύκολα στο έδαφος. Η SYM, με την νέα πιο χαμηλή θέση, φέρνει κοντά περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, διατηρώντας παράλληλα την άνετη σέλα, που σε τοποθετεί με πλήρη έλεγχο στο τιμόνι. Οι μοχλοί δημιουργούν μία θέση που ο αναβάτης θα εκτιμήσει με το πέρας των χιλιομέτρων μέσα στην κίνηση, και το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για ελιγμούς. ΤΟ HD είναι στενό κι έτσι το πλάτος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στην πορεία ανάμεσα από σταματημένα οχήματα. Ωστόσο, η προστασία στα πόδια είναι μεγάλη, αν και ο χώρος ανάμεσα στη σέλα και το τιμόνι, μικρός. Αυτό δεν προβληματίζει, ειδικά τους μέσου ύψους αναβάτες ενώ οι πιο ψηλοί, πιθανότατα θα στριμώξουν ελαφρώς τα πόδια τους. Η σέλα του, είναι υπεράνετη για μεταφορά δύο ατόμων, ενώ στην μεγάλη σχάρα του, έχει τοποθετηθεί βαλίτσα, για αύξηση του χώρου μεταφοράς. Κάτω από τη σέλα, θα χωρέσει άνετα ένα κράνος jet ενώ για μεταφορά πραγμάτων, εκτιμάται ο γάντζος που βρίσκεται στον χώρο κάτω από το τιμόνι.
Η SYM έχει δώσει έμφαση στην άνεση των επιβαινόντων, και οι διαστάσεις του scooter είναι τέτοιες που θα φιλοξενήσουν άνετα και τους δύο.

Άνεση στην μετακίνηση


Οι τροχοί των 16 ιντσών σε συνδυασμό με τις προοδευτικές και μαλακές αναρτήσεις, δημιουργούν ένα στρώμα ασφαλείας στους επιβαίνοντες. Η άνεση είναι κάτι που συναντάς κατά την οδήγηση του νέου HD, ενώ δεν λείπει η στιβαρότητα από το σωληνωτό πλαίσιο. Αυτό, παραμένει στιβαρό ανεξάρτητα από το φόρτωμα ενώ παράλληλα, εξαλείφει τις στρεβλώσεις σε στροφές ή λακκούβες. Η απόσβεση των ανωμαλιών βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα και το SYM γίνεται ένας καλός σύντροφος για την καθημερινή μετακίνηση.
Ο κινητήρας του αποδίδει γραμμικά στο άνοιγμα του γκαζιού ενώ δεν λείπει το νεύρο για προσπεράσεις. Παρά τον μικρό του κυβισμό, που βρίσκεται στα 171cc, η σπιρτάδα τον χαρακτηρίζει και το βάρος των 135 κιλών κινείται ταχύτατα και απροβλημάτιστα. Αποδίδει 16,5 ίππους και η δύναμή του αρκεί ώστε να σε μεταφέρει γρήγορα παντού. Τόσο μέσα στην πόλη όπου η ροπή του σε ξελασπώνει και στις ανηφόρες, όσο και στις ανοιχτές διαδρομές όπου μπορείς να κινείσαι άνετα με ταχύτητες που πλησιάζουν τα 100 χ.α.ω. Η δυνατότητα της άνετης μετακίνησης σε ανοιχτούς δρόμους είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του SYM που αν και μικρό και ευέλικτο μέσα στην πόλη, παραμένει στιβαρό και ασφαλές, εκτός αυτής.
Το στρίψιμο σε ανοιχτές καμπές θα γίνει χωρίς σαφήνειες και η ασφάλεια με την οποία γίνεται θυμίζει μεγαλύτερου κυβισμού και όγκου scooters. Σημαντικός τομέας είναι και το σύστημα πέδησης του HD το οποίο στο μπροστινό του σύστημα χρησιμοποιεί δίσκο σχεδίασης τύπου μαργαρίτα, τονίζοντας την sport φιλοσοφία. Η δαγκάνα του διαθέτει δύο έμβολα και αυτό δίνει δυνατότητα στον χρήστη να αφιερώνει λιγότερη δύναμη στα δάκτυλα για ένα ασφαλές και προοδευτικό φρενάρισμα. Ο πίσω δίσκος ενισχύει την πέδηση δημιουργώντας ένα σύνολο που θα σταματήσει όταν θελήσει ο αναβάτης.

Προσιτή άνεση


Το νέο SYM HD 200i είναι ένα scooter που βελτιώθηκε στα σημεία προκειμένου να κερδίσει νέους φίλους αλλά και να ενθουσιάσει μέχρι και τους παλαιότερους κατόχους. Η προσθήκη της βαλίτσας 33 λίτρων στον standard εξοπλισμό, ο νέος αποθηκευτικός χώρος στο μπροστινό τμήμα της ποδιάς, ο διακόπτης ασφαλείας του πλαϊνού σταντ, αλλά και ο αντικλεπτικός διακόπτης στην κεντρική κλειδαριά, ανανέωσαν σημαντικά το μοντέλο. Με κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας και προσιτή τιμή, στα 2.995euro, θα αποτελέσει ένα σημαντικό αντίπαλο για την υπόλοιπη αγορά, και έναν ισχυρό φίλο στον νέο του ιδιοκτήτη!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής SYM
Μοντέλο HD 2 200i
Αντιπρόσωπος Γκοργκόλης Α.Ε.
Τιμή -
Εγγύηση 2 χρόνια
Πλαίσιο
Πλαίσιο Ατσάλινο, σωληνωτό
Μεταξόνιο 1385 mm
Πλάτος 765 mm
Μήκος 2055 mm
Ύψος 1280 mm
Ελάχιστη απόσταση εδάφους 125mm
Ύψος σέλας 790mm
Βάρος (χωρίς υγρά) 135 kg
Ρεζερβουάρ 8.1 lit
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 4V Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος
Διάμετρος x Διαδρομή 61mm x 58.6mm
Κυβισμός 171.2 cc
Σχέση συμπίεσης 10:01
Μέγιστη ιπποδύναμη 16,5PS
Μέγιστη ροπή 14.78Nm/7000rpm
Τελική ταχύτητα ~120 km/h
Τροφοδοσία E.F.I (KEIHIN)
Κατανάλωση (με 50km/hr) 2,44l/100km
Εκκίνηση Μίζα
Χωρητικότητα λαδιού 1,0 lit

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες τεχνικής ανάλυσης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Παρουσίαση - SYM GTS 300i F4 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon