.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 09:20

BMW Motorrad: Παραμένει σε ανοδική τροχιά

 

Πρόβλεψη για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πωλήσεις ρεκόρ!

 

Η BMW Motorrad παραμένει σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση σε νέες αγορές και συνέχιση προϊοντικών πρωτοβουλιών. Στόχος ο διπλασιασμός μεριδίου αγοράς σε Βόρεια και Νότια Αμερική μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ η βαυαρική φίρμα προχωρά σε επέκταση του παγκοσμίου δικτύου εμπόρων της. Η πρόβλεψη για το 2016 μιλάει για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πωλήσεις ρεκόρ!

«Θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία μας με βιώσιμο και επικερδή τρόπο, ενώ θέλουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις στις 200.000 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020», σχολιάζει ο Peter Schwarzenbauer, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τη MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales.

Η Αμερικανική αγορά θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Τα επόμενα τρία χρόνια, η BMW Motorrad θα επιδιώξει να διπλασιάσει το μερίδιό της στις αγορές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Η εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσει νέους πελάτες λανσάροντας νέα μοντέλα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς.

«Θέλουμε να παραμείνουμε σημείο αναφοράς στην premium κατηγορία μοτοσικλετών», δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer. Το δίκτυο εμπόρων της BMW Motorrad θα διευρυνθεί στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επέκτασης σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των καταστημάτων των εμπόρων στις ΗΠΑ θα αυξηθεί από 150 που είναι σήμερα σε 200 μέχρι το 2020, σε συνάρτηση με την αύξηση των πωλήσεων. Η BMW Motorrad σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο των εμπόρων της σε 1.500 περιοχές.

Έμφαση στις Αμερικανικές αγορές.

Ο Stephan Schaller, Πρόεδρος της BMW Motorrad δήλωσε: «Μετά τη Γερμανία, η Αμερική θα παραμείνει η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τη BMW και τα επόμενα χρόνια. Είναι η αγορά όπου διαβλέπουμε μεγάλες προοπτικές. Στις ΗΠΑ σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε το μερίδιο αγοράς μας στο 10% την επόμενη τριετία». Επιπλέον πρόσθεσε: «Θα θέσουμε τις βάσεις μιας μεγάλης ανάπτυξης με νέα προϊόντα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς και θα επεκτείνουμε τις πωλήσεις μας».

Η BMW Motorrad πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Με 116.044 παραδόσεις, η BMW Motorrad σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων τρίτου τριμήνου μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016. Συγκριτικά με τα ήδη ισχυρά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, η BMW Motorrad αύξησε τις πωλήσεις της κατά 3% επιπλέον, το ίδιο διάστημα. Το Σεπτέμβριο, ο αριθμός παραδόσεων αυξήθηκε κατά 10% αγγίζοντας τις 12.215 μονάδες. Με βάση αυτή την ισχυρή άνοδο, η BMW Motorrad αναμένει νέο ρεκόρ πωλήσεων για ολόκληρη τη χρονιά – την έκτη συνεχόμενη.

Παγκόσμια πρεμιέρα της Bagger K 1600 B.

Το πρώτο μοντέλο που επικεντρώνεται στην Αμερικανική αγορά, η Bagger K 1600 B, θα κάνει την πρεμιέρα της στο Los Angeles. Ενσαρκώνει “Το Πνεύμα του Ανοιχτού Δρόμου” που είδαμε στο 2015 BMW Motorrad Concept 101, αποτυπωμένο όμως σε μία μοτοσικλέτα μαζικής παραγωγής. Η Bagger συμβολίζει το ταξίδι σε ατέλειωτους αυτοκινητόδρομους και το όνειρο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας: είναι η επιτομή του “Αμερικανικού Touring”. Μία μοτοσικλέτα που συνδυάζει άριστα τις υψηλές επιδόσεις ενός 6 κυλίνδρου κινητήρα, τα χαρακτηριστικά μιας μηχανής touring υψηλού επιπέδου, τη χαλαρή διάθεση και τη μοναδική αίσθηση ισχύος και φινέτσας.

Οι προϊοντικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται.

Η BMW Motorrad διαβλέπει μεγάλες προοπτικές στις ΗΠΑ για τη νέα οικογένεια των Heritage μοντέλων που βασίζεται στην επιτυχημένη R nineT και στον αερόψυκτο, δικύλινδρο boxer, κινητήρα. Προγραμματίζονται συνολικά πέντε μοντέλα Heritage. Το 2016 η οικογένεια επεκτάθηκε με την R nineT Scrambler. Στις αρχές Οκτωβρίου η R nineT Pure και η R nineT Racer γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους. Πρωτίστως η ποικίλη γκάμα επιλογών εξατομίκευσης κάνει την οικογένεια Heritage τόσο επιθυμητή στην Αμερική, το λίκνο του customizing.

Είσοδος σε νέες κατηγορίες κυβισμού.

Στο μέλλον, η BMW Motorrad θα κάνει ενεργά την είσοδό της σε νέες κατηγορίες κυβισμού. «Η αγορά μοτοσικλετών στις κατηγορίες 125 - 500 cc αποτελεί την τέλεια βάση για τα σχέδια ανάπτυξής μας. Με το πρόσφατο λανσάρισμα της BMW G 310 R έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ως γνήσια BMW στην κατηγορία κάτω των 500 cc, ανοίγει νέες δυνατότητες στην αγορά για εμάς», εξηγεί ο Schaller. «Επίσης προσεχώς, θα συνεχίσουμε την επέκταση του Urban Mobility World of Experience (Εμπειρία Αστικής Μετακίνησης). Η κατηγορία μεσαίων scooter είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από αυτή την άποψη».

Το BMW Group βασίζει αυτές τις προβλέψεις σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 09:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon