.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 11:11

Storm Eindhoven – Ολοκληρώθηκε ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

 

Φοιτητικός ηλεκτρικός άθλος χωρίς προηγούμενο

 

Η ομάδα της STORM Eindhoven ολοκλήρωσε με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο της για τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Wave που σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του High Tech Campus Eindhoven.

Μπορεί ο Ιούλιος Βερν να έγραψε προφητικά τον Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες, όμως τώρα μια ομάδα φοιτητών έγραψε νέο κεφάλαιο στα σβέλτα μακρινά ταξίδια, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού. Έτσι, στις 2 Νοεμβρίου 2016 -την 80η μέρα του ιστορικού ταξιδιού των 23.000 χιλιομέτρων- η STORM Eindhoven έκανε τα τελευταία 400 χιλιόμετρα της διαδρομής, από το Παρίσι στο Eindhoven, όπου και ολοκληρώθηκε ο απίστευτος αυτός ηλεκτρικός άθλος του γύρου του κόσμου.

storm eindhoven 4

Το ταξίδι της ομάδας του Πανεπιστημίου του Eindhoven αποτελεί ορόσημο για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, καθώς δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία.

storm eindhoven 9

Οι δύο μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιήθηκαν στο ταξίδι σχεδιάστηκαν από τους ίδιους τους φοιτητές, και όχι από κάποιο μεγάλο εργοστάσιο, ενώ οι αναβάτες ήταν και αυτοί μέλη της ομάδας, και όχι κάποιοι διάσημοι ταξιδιώτες.

storm eindhoven 25

Χαμηλών τόνων λοιπόν το εγχείρημα, αλλά υψηλοί οι στόχοι, κάνοντας τα συγχαρητήρια στην ομάδα επιβεβλημένα. Ναι λοιπόν, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ΜΠΟΡΟΥΝ να βγουν εκτός των αστικών ορίων, και είναι θέμα χρόνου να δούμε μια ανάλογη κατασκευή να βγαίνει σε μαζική παραγωγή.

storm eindhoven 27

Η ομάδα αποτελείτο από 23 φοιτητές του High Tech Campus Eindhoven, οι οποίοι εξέλισσαν τις μοτοσυκλέτες από το 2014, καταλήγοντας σε ένα τελικό σχέδιο με την τεράστια θεωρητική αυτονομία των 380 χιλιομέτρων! Οι κυψέλες των μπαταριών μπορούσαν να αφαιρεθούν κατά βούληση, ώστε να μειωθεί το βάρος της μοτοσυκλέτας -αλλά και η αυτονομία, σε χώρες που το ηλεκτρικό δίκτυο είχε καλύτερη αποδοτικότητα. Σημειώστε πως με όλες τις μπαταρίες της η Wave ζυγίζει 340 κιλά, ενώ έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.

storm eindhoven 28

Προσεκτικός ήταν και ο σχεδιασμός της διαδρομής, ώστε να μπορούν οι ταξιδιώτες να ανεφοδιάζουν τις μπαταρίες των μοτοσυκλετών τους από το υπάρχων ηλεκτρικό δίκτυο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους φοιτητές της STORM Eindhoven, που δείχνουν το δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο site της ομάδας, ΕΔΩ.

Και δείτε βίντεο από το ταξίδι ΕΔΩ. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon