.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 10:20

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα;

 

Σχέδια από την κυβέρνηση

 

Το πρόβλημα; Οι αθρώες καταθέσεις πινακίδων που οδήγησαν σε στέρηση εσόδων το δημόσιο. Προτεινόμενη λύση από την κυβέρνηση; Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την ελπίδα να... ξαναβάλουν τις πινακίδες όσοι τις κατέθεσαν. Έχει άραγε ελπίδες ένα τέτοιο μέτρο;

Θυμάστε το άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για προτάσεις σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας; Άρχισαν λοιπόν οι πρώτες διαρροές για τις προτάσεις που πιθανώς να φτάσουν να γίνουν νόμοι του κράτους. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας που πιθανολογείται θα γίνουν μηνιαία, με την καταβολή μέρους μόνο από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων θα μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες που κατέθεσαν στα τέλη του 2015 γα να αποφύγουν την καταβολή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στον αριθμό των μηνών που απομένουν με προσαύξηση δύο μηνών δια 12. 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 20:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon