.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 10:49

Ολική κατάρρευση στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

 

5.000+ οδηγοί περιμένουν μάταια να εξεταστούν!

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) αναφέρει πως από τη συνεχιζόμενη αποχή των εξεταστών οδήγησης έχουν σωρευθεί για εξέταση πάνω από 5.000 υποψήφιοι οδηγοί, ενώ λύση ΔΕΝ φαίνεται στον ορίζοντα!

Σε ολική κατάρρευση δείχνει να έχει περιέλθει το σύστημα των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης στην χώρα μας, ενώ τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες για το κράτος, για τις 4.000 οικογένειες των εκπαιδευτών οδήγησης και φυσικά και για όσους χρειάζονται να βγάλουν δίπλωμα για τη δουλειά τους αλλά και για τις μεταφορές τους. Θυμίζουμε πως το πρόβλημα προέκυψε με την κατάργηση όλων των επιδομάτων από το κράτος λόγω απαιτήσεων της Τρόικας. Μέσα σε αυτά τα επιδόματα βρισκόταν και οι μισθοί των εξεταστών, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών, και όπως ήταν φυσικό αρνούνται να δουλέψουν αμισθί για τις εξετάσεις οδήγησης. Το τραγικό είναι πως παρά την παρέλευση 2 και πλέον μηνών από όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, το κράτος σφυρίζει αδιάφορα και λύση ΔΕΝ δίνεται!

Ας δούμε το δελτίο τύπου της ΠΟΕΟ 

"Αναφερόμενοι στην αποχή των υπαλλήλων εξεταστών από τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα

1. Το έργο των εν λόγω υπαλλήλων έχει άμεση σχέση με τη ζωή του ανθρώπου, γι αυτό και απαιτείται να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σύμφωνα με την Οδηγία 2006/126 της Ε.Ε. και της Υπουργικής Απόφασης 51/2012, που μεταφέρει την οδηγία στην Ελληνική νομοθεσία.

2. Το έργο της εξέτασης, λόγω της σοβαρότητάς του, γίνεται μετά την παύση της καθημερινής εργασίας των υπαλλήλων, ώστε να το επιτελούν απερίσπαστοι.

3. Οι εξετάσεις των υποψηφίων αποφέρουν στην Εθνική Οικονομία περίπου τα 100 εκατομ. ευρώ ετησίως.

4. Στο έργο των εξεταστών περιλαμβάνεται και η εξέταση των εν ενεργεία οδηγών, οι οποίοι απαιτείται να αποκτήσουν ειδικό πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και οδηγίες της Ε.Ε.( Οδηγία 2003/59 και ΠΔ 74/2008), για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

5. Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα αποχής των εξεταστών έχουν σωρευθεί για εξέταση περισσότεροι από 5000 υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί, με συνέπειες οικονομικές, για την Εθνική Οικονομία , αλλά και για τις 4000 οικογένειες των Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Παρακαλούμε, για την άμεση δίκαιη λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την αποχή των υπαλλήλων εξεταστών, προς το συμφέρον και της Πατρίδας και των Εκπαιδευτών Οδήγησης , αλλά και του κοινωνικού συνόλου για τους πιο πάνω λόγους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
(ΠΟΕΟ)"

Εμείς επικοινωνήσαμε με την ΠΟΕΟ, η οποία μας πληροφόρησε πως η αποχή των εξεταστών συνεχίζεται, ενώ δυστυχώς ΔΕΝ διαφαίνεται λύση αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Πραγματικά μιλάμε για κατάρρευση του συστήματος, και για απίστευτη ανικανότητα / απραγία από την πλευρά του κράτους. Δύσκολα τα πράγματα...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 21:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon