.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 10:26

Ρεπορτάζ - Michelin Pilot Road 4 Scooter - Παρουσίαση ελαστικού

 

Κορυφαία επίδοση

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η Michelin παρουσίασε το νέο της ελαστικό για Scooter, Pilot Road 4 Scooter. Περισσότερο κράτημα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κορυφαία πρόσφυση στο βρεγμένο και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς στο στεγνό, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Εξέλιξη και αποτέλεσμα


Για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της γρήγορα αναπτυσσόμενης αγοράς των scooter που έχει υπερδιπλασιάσει το μέγεθος της στην Ευρώπη τα τελευταία οχτώ χρόνια, η Michelin αποφάσισε να παρουσιάσει το Pilot Road 4 SC Radial. Προερχόμενο από το Michelin Pilot Road 4 της σειράς των μοτοσικλετών, επωφελείται από την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η εταιρεία σε αυτό τον τομέα.
Η γκάμα των ελαστικών αυτών προορίζονται για τα scooter μεγάλου κυβισμού των 400κ.εκ. και άνω που είναι εξαρχής εξοπλισμένα με radial ελαστικά. Το Michelin Pilot Road 4 Scooter θα ικανοποιήσει τους αναβάτες οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι ως προς την ασφάλεια κάτω από τις παντός καιρού συνθήκες οδήγησης χάρη στις εγκοπές μέχρι το τέλος του βάθους σκαλίσματος των ελαστικών. Άλλο ένα θετικό στοιχείο αποτελεί η εξαιρετική ανθεκτικότητα τους, αποτέλεσμα της ενίσχυσης της γόμας από μείγματα πυριτίου. Τα εκπληκτικά επίπεδα της πρόσφυσης που παρέχουν τα Michelin Pilot Road 4 Scooter είναι σταθερά σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, από τους 0οC έως και περισσότερο από τους 40οC, και σε βρεγμένο και σε στεγνό οδόστρωμα. 

Απαιτήθηκαν τρία χρόνια για την εξέλιξη του νέου ελαστικού, με 200.000 χιλιόμετρα να καλύπτονται κατά την διάρκεια δοκιμών αντοχής του εργαστηρίου. Το αποτέλεσμα ήταν να επιτευχθεί φρενάρισμα κατά 4 μέτρα λιγότερο στο βρεγμένο οδόστρωμα, και τα 10% αύξηση της διάρκειας ζωής, σε σχέση με τον προκάτοχο Τα χαρακτηριστικά του νέου Michelin Pilot Road 4 Scooter παρέχουν ένα συνδυασμό από ενισχυμένη ασφάλεια και περισσότερη αυτοπεποίθηση σε όλες τις συνθήκες και σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Η κατασκευή ενός ελαστικού για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες που να αντεπεξέρχεται στις συνθήκες που θα αντιμετωπίζει όταν θα χρησιμοποιείται μέσα στην πόλη ή στους ανοιχτούς δρόμους ήταν μια τεχνολογική πρόκληση.

Πολλαπλές δυνατότητες


Οι πολλαπλές δυνατότητές του εξηγούνται ως εξής:
Εξαιρετική πρόσφυση σε όλους τους τύπους ασφάλτου, ειδικότερα στη βροχή και όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή καθώς επίσης στις βαμμένες διαγραμμίσεις της ασφάλτου και τις διαβάσεις των πεζών που οι αναβάτες των scooter σταθερά φοβούνται. Αυτά τα αξιοσημείωτα επίπεδα πρόσφυσης μεταφράζονται σε απόσταση ακινητοποίησης που είναι κατά τέσσερα μέτρα μικρότερη σε βρεγμένο οδόστρωμα*.

Διάρκεια ζωής αυξημένη κατά 10% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, το MICHELIN Power Pure Scooter και το MICHELIN Pilot Sport Scooter. Ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασίας λειτουργίας μεγαλύτερο από 40ο C, που ξεκινάει κάτω από τους 0ο C στο στεγνό οδόστρωμα και φθάνει πάνω από τους 40ο C. Κορυφαία κατευθυντικότητα, ευστάθεια και άνεση.
*Δοκιμή εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Michelin στο Ladoux σε μία απόσταση περίπου 20 μέτρων. Το MICHELIN Pilot Road 4 Scooter δοκιμάστηκε παράλληλα με τον προκάτοχό του το MICHELIN Power Pure Scooter. 

Για να αποκτήσει αυτά τα υψηλά επίπεδα επιδόσεων, το MICHELIN Pilot Road 4 Scooter ενσωματώνει τις παρακάτω σημαντικές τεχνολογίες: Τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω του νέου αυτού ελαστικού ενσωματώνουν την τεχνολογία διπλής γόμας MICHELIN 2CT. 

Αυτή αποτελείται από το συνδυασμό μαλακής γόμας στους ώμους και μίας πιο ανθεκτικής γόμας στο κεντρικό τμήμα του πέλματος για να ενισχυθεί η διάρκεια ζωής και η πρόσφυση. Η τεχνολογία MICHELIN 2CT, λειτουργεί σε συνεργασία με την τεχνολογία εγκοπών MICHELIN XST (Χ-Sipe), διασφαλίζοντας την ομοιόμορφη φθορά του ελαστικού ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες. Αυτό είναι και το μυστικό πίσω από την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα του ελαστικού και το υψηλό επίπεδο των επιδόσεών του σε όλη τη διάρκεια της χρήσης του.

Τεχνολογία και χάραξη


Η τεχνολογία MICHELIN 2CT, λειτουργεί σε συνδυασμό με την τεχνολογία εγκοπών MICHELIN XST (Χ-Sipe), διασφαλίζοντας την ομοιόμορφη φθορά του ελαστικού ακόμη και κάτω απο ακραίες συνθήκες. Αυτό είναι και το μυστικό πίσω από την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα του ελαστικού και το υψηλό επίπεδο των επιδόσεών του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η τεχνολογία MICHELIN XST, χαρακτηρίζεται ειδικά για την πρωτοποριακή σχεδίαση της χάραξης, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθιές εγκοπές και αποθηκευτικούς θύλακες. Αυτό κάνει δυνατό το σπάσιμο του φιλμ του νερού, βελτιώνοντας την δυνατότητα απομάκρυνσής του αυξάνοντας κατά συνέπεια το επίπεδο της πρόσφυσης στις βρεγμένες επιφάνειες που στην ουσία είναι στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες τιμές του στεγνού οδοστρώματος. 

Η τεχνολογία MICHELIN XST+ περιλαμβάνει στρογγυλεμένες άκρες (στις 45 μοίρες) στα αυλάκια της χάραξης που βελτιώνουν την δυνατότητα επιβράδυνσης και βοηθούν στην αποφυγή ανομοιόμορφης φθοράς του ελαστικού στις ακραίες συνθήκες χρήσης. Το μεταβλητό ποσοστό σκαλίσματος εγγυάται την

ιδανική πρόσφυση οποιαδήποτε κι αν είναι η γωνία κλίσης του scooter.

Πατενταρισμένη χάραξη μπροστινού ελαστικού
Κεντρική ζώνη (C): Οι προτεραιότητες του είναι πρόσφυση και επιδόσεις στην επιβράδυνση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Ενδιάμεσες ζώνες (I): Το ποσοστό σκαλίσματος του ελαστικού (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) αυξήθηκε ελαφρά στο 14,3% δίνοντας έμφαση στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα (μέτριες γωνίες κλίσης). Υψηλότερο ποσοστό χάραξης σε αναλογία από του MICHELIN Power Pure SC.

Ώμοι (S): Το ποσοστό σκαλίσματος (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) περίπου στο 7,2% για πρόσφυση στις μεγάλες γωνίες κλίσης.

Νέος συνδυασμός μειγμάτων


Πατενταρισμένη χάραξη πίσω ελαστικού
Κεντρική ζώνη (C): Το ποσοστό της γόμας σε επαφή με το έδαφος είναι βελτιωμένο σε σχέση με το εμπρός. Προτεραιότητα η διάρκεια ζωής και η πρόσφυση στο στεγνό.
Ενδιάμεσες ζώνες (I): Το ποσοστό σκαλίσματος (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) περίπου στο 16,4%, δίνοντας έμφαση στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα (μέτριες γωνίες κλίσης).
Ώμοι (S): Το ποσοστό σκαλίσματος (ποσοστό χάραξης χωρίς να υπολογίζονται οι εγκοπές) περίπου στο 7,2% για πρόσφυση στις μεγάλες γωνίες κλίσης.

Ένας νέος συνδυασμός λειτουργικών πολυμερών και μιγμάτων του πυριτίου συντελεί σε αξιοσημείωτη πρόοδο στα επίπεδο πρόσφυσης στο βρεγμένο και στην διάρκεια ζωής (Λειτουργικό Πολυμερές SBR - τεχνολογία καουτσούκ στυρολίου-βουταδιενίου). Ο σκελετός των λινών κατασκευάστηκε από HMLS (High Modulus Low Shrinkage – Υψηλό Συντελεστή Χαμηλής Συρρίκνωσης) πολυεστέρα επιτρέπει τον συνδυασμό δύο παραμέτρων που είναι δυνατό να ικανοποιήσουν αντικρουόμενες επιθυμίες: Η αυξημένη ακαμψία και αντοχή του σκελετού που παρέχει εξαιρετική ευκολία χειρισμών συμμάχησε με την ευκαμψία στην συμπίεση για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών στα σαμαράκια καθώς και κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης.

Το εξαιρετικά στιβαρό, με βάση την αραμίδη λινό μηδέν μοιρών συγκρατεί το σκελετό στις φυγοκεντρικές δυνάμεις που δέχεται στις μεγάλες ταχύτητες και εγγυάται σταθερές επιδόσεις σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Οι ίνες αραμιδίου που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά της MICHELIN παρέχουν την ίδια ακαμψία με το ατσάλι αλλά έχουν μόλις το ένα πέμπτο του βάρους του.

Michelin Total Performance


Τα χαρακτηριστικά των ελαστικών επιτρέπουν να αποδίδουν ταυτόχρονα ενισχυμένη ασφάλεια, μεγαλύτερη σιγουριά και αυξημένη οδηγική απόλαυση σε όλες τις συνθήκες και τις καταστάσεις, ακόμη και σε μακρινές αποστάσεις.

Αυξάνοντας την διάρκεια ζωής τους κατά 10%, μειώνοντας τις αποστάσεις επιβράδυνσης στο βρεγμένο οδόστρωμα και παρέχοντας ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τα προγενέστερα μοντέλα χωρίς να θυσιάζεται καμία παράμετρος της απόλαυσης, το Michelin Pilot Road 4 Scooter είναι η στρατηγική Michelin Total Performance. Αυτό σημαίνει την βελτίωση όλων των παραμέτρων που συνεισφέρουν στις επιδόσεις του ελαστικού. Τα Michelin Pilot Road 4 Scooter και Michelin Pilot Power 3 scooter δύο τεχνολογίες αιχμής – MICHELIN 2CT και MICHELIN XST+ καθώς επίσης και τα τελευταίας γενιάς μίγματα πυριτίου στην γόμα. Η πρόκληση Michelin Τotal Performance επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της Michelin στο χώρο σε συνδυασμό με την επένδυση 656 εκατομμυρίων ευρώ στο τομέα της Έρευνας και Εξέλιξης ετησίως.

Σε απόδειξη αυτού, για τα ελαστικά που προορίζονται μόνο για δίτροχα, οι τεχνικοί της Michelin κατασκευάζουν 450 πρωτότυπα και αφιερώνουν 12.000 ώρες δουλειάς σε υπολογισμούς κάθε χρόνο. Με την παρουσίαση του νέου Michelin Pilot Road 4 Scooter στην αγορά στις αρχές του 2016, ο Όμιλος επαναβεβαιώνει την δέσμευσή του στους χρήστες των scooter μεγάλου κυβισμού σε όλο τον κόσμο.

Η γκάμα

Μεγέθη Θέση Διαθεσιμότητα Ευρώπη Διαθεσιμότητα εκτός Ευρώπης
120/70 R 14 M/C 55H PILOT ROAD 4 SCOOTER F TL Εμπρός Αρχές 2017 Αρχές 2017
160/60 R 14 M/C 65H PILOT ROAD 4 SCOOTER R TL Πίσω Αρχές 2017 Αρχές 2017
120/70 R 15 M/C 56H PILOT ROAD 4 SCOOTER F TL Εμπρός Φεβ-16 Απρ-16
160/60 R 15 M/C 67H PILOT ROAD 4 SCOOTER R TL Πίσω Φεβ-16 Απρ-16

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 11:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon