.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 11:25

Ρεπορτάζ - Distinguished Gentleman's Ride 2015

 

Έφτασε η στιγμή!

 

 

Του Δημήτρη Καρανίκα

Μία εκδήλωση που ξεκίνησε σαν μία βόλτα εφτά φίλων πριν χρόνια, κατέληξε να γίνει θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο, με αρχή και καταγωγή, την Αυστραλία!
Η ώρα για την εκδήλωση των DGR - Distinguished Gentleman's Ride, έφτασε, και οι "τζεντλεμάνοι" της κλασσικής και custom μοτοκουλτούρας, συγκεντρώθηκαν ξανά, για να δώσουν την συμβολική μάχη ενάντια στον "φτουεξαποδώ" καρκίνο του προστάτη.

Στόχος το Σούνιο

Η συνάντηση για φέτος έγινε στο πάρκινγ της Βάρκιζας, με την διαδρομή να κατευθύνεται προς το Σούνιο, μέσω της παραλιακής λεωφόρου. Το πρόγραμμα χαλαρό, με τον τερματισμό της εκδήλωσης στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ανταλλαγή απόψεων, φωτογραφίες, καφεδάκι και γνωριμία μεταξύ των DGR που πήραν μέρος στην εκδήλωση του 2015.
Μία εκδήλωση που βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο υπό την σκέπη της Triumph, που και στην Ελλάδα ήταν χορηγός μέσω της αντιπροσωπείας, Ηλιοφίλ Α.Ε.
Το περίπτερο της Triumph Intermoto δέσποζε στο χώρο συγκέντρωσης, στη Βάρκιζα και μπόνους, πέρα από τα κεράσματα που προσέφερε η Intermoto ήταν η κλήρωση δώρων ρουχισμού Vintage αισθητικής, από το North & South του Μαστρογιάννη Παναγιώτη. Κλασικές, ρετρό, café racer, scrambler & custom μοτοσυκλέτες πήραν μπρος σε όλο το κόσμο στις 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βολτάρουν, βάζοντας ένα λιθαράκι στην έρευνα κατά του καρκίνου του προστάτη και προωθώντας το μήνυμα αυτό διαμέσου αυτής της εκδήλωσης, με το συγκεκριμένο dress code και τη συγκέντρωση τόσων ιδιαίτερων μοτοσυκλετών.
Όπως και πέρσι, τα μηχανάκια ήταν πολλά, αλλά ειδικά φέτος, η προσωπική μου αίσθηση ήταν πώς ήταν κατά μέσο όρο πολύ όμορφες παρουσίες, με μπόλικες κατασκευές και μετατροπές Café, scrambler, πολλά Triumph, αρκετά Royal Enfield, BMW, Honda, Suzuki, Yamaha, μερικές βέσπες, αρκετά κλασσικά, μερικές σούπερ ανακατασκευές εργοστασιακής κατάστασης και κάποια Harley, να συνιστούν ένα μείγμα δίτροχων προσωπικοτήτων που τράβαγαν τα βλέμματα θαυμασμού των περαστικών!

Βραδιά live

Μετά το καθιερωμένο λόγο από τον εγχώριο συνδιοργανωτή Λουκά Μέξη, το κονβόϊ των μοτοσυκλετών κατευθύνθηκε μέσω της παραλιακής μέχρι το Σούνιο και το ναό του Ποσειδώνα.
Από εκεί, πήραμε τη Λαύριου και καταλήξαμε στο Κορωπί, στο χώρο του Homoratus, ο οποίος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς για να κλείσει η βραδιά με live από τους Dead Dranks.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 21:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ - H SWM στην Ελλάδα Ρεπορτάζ - The Rotten Race »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon