.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 13:37

Ρεπορτάζ – 6η Enduromania 2013

 

Ένα μαγικό διήμερο!

 


Τι να πρωτοπείς! Για τα εκπληκτικά μέρη; Την απίστευτη παρέα; Τις μοναδικές διαδρομές; Τους 330 αναβάτες που δήλωσαν – και ήρθαν; Η 6η Enduromania είναι παρελθόν, και όλοι περιμένουν πως και πως την 7η εκδοχή της!

Τα καλύτερα... επιβεβαιώθηκαν!

Είχαμε ακούσει τα καλύτερα από όσους συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές στην Enduromania. Είχαμε στεναχωρηθεί κιόλας που δεν είχαμε καταφέρει να βρεθούμε στα ωραία μέρη της Καλαμπάκας για να απολαύσουμε οδήγηση σε μαλακά χώματα, σε ωραία μονοπάτια. Αυτή τη φορά, δεν θα το χάναμε με τίποτα, μιας και παρέες – παρέες, οι Αθηναίοι μαζευόμασταν για “πάνω”. Προορισμός η Καστανιά Καλαμπάκας, όπου θα λάβαινε χώρα η 6η Enduromania, εκεί όπου αναβάτες απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμη και από νησιά, έφτασαν για να μοιραστούν το σαββατοκύριακο. Μαζί μας, και ο Giovanni Sala, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής enduro, ο οποίος έχει φιλικές σχέσεις με τα παιδιά της διοργάνωσης, και άδραξε την ευκαιρία να κάνει mini διακοπές, και να οδηγήσει φυσικά, με το προσωπικό του KTM 450 EXC.
Από την Πέμπτη κιόλας είχε αρχίσει να καταφθάνει ο κόσμος, να στήνει σκηνές αλλά και να τακτοποιείται στα οικονομικά δωμάτια και στην κατασκήνωση, τα οποία είχε φροντίσει από πριν να κλείσει η διοργάνωση. Καστανιά και Αμάραντος μοιράστηκαν τον κόσμο, ενώ, παρά το ότι, η άτυπη εκκίνηση δόθηκε και τις δύο μέρες στην Καστανιά, οι αναβάτες συγκεντρώθηκαν στο sale Casa di Calo, πριν την Καστανιά, όπου υπήρχε το park ferme και ο ανεφοδιασμός. Η λέσχη είχε φροντίσει για ενδιάμεσο ανεφοδιασμό, ενώ στην διαδρομή υπήρχαν προπορευόμενοι πλοηγοί, σκούπες στη μέση αλλά και στο τέλος του “αγώνα”. Βοήθεια συναντήσαμε ωστόσο και σε δύσβατα σημεία, αφού ο κόσμος επέλεγε την διαδρομή “Pro”, παρά το ότι υπήρχε και διαθέσιμη “Hobby”, πιο εύκολη και βατή. Οι δύο διαδρομές συναντιόντουσαν σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να φτάνεις σε ψηλές κορυφές, και να αγναντεύεις από την μία τα Τρίγγια, από την άλλη τα Μετέωρα, τον Όλυμπο (!!) αλλά και τα Τζουμέρκα. Ήμασταν πάνω στην Πίνδο, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, οδηγούσαμε σε μονοπάτια κυκλωμένα από ψηλά δέντρα, με τα φύλλα στο έδαφος να μας καλωσορίζουν στο Φθινόπωρο. Με τα μαλακά χώματα, αλλά και τα δύσκολα ανηφορικά να δοκιμάζουν τις αντοχές μας, να μας θυμίζουν πόσο ωραίο άθλημα είναι το Enduro.

Δίχως πίεση και άγχος

Ξεκινούσαμε το πρωί ότι ώρα θέλαμε, δίχως άγχος και πίεση, παρέες – παρέες, ακολουθώντας τα σήματα της κάθε μέρας, επιλέγοντας την διαδρομή που θέλαμε, κάνοντας διάλειμμα για την θέα, για νερό στις πηγές, για ξεκούραση στις πλαγιές, ή για καφέ στα χωριά, όποτε θέλαμε.
Ενεννήντα πέντε χιλιόμετρα την πρώτη μέρα, εξήντα πέντε την δεύτερη, μέσα από δασικούς, ποτάμια, βράχια, με ιδανικό καιρό, λόγω και των βροχών που είχαν φροντίσει λίγες μέρες πριν, να μας φτιάξουν ένα εκπληκτικό τερέν.
Και αν θέλαμε να ξεδώσουμε κι άλλο, υπήρχε και ένα μικρό πιστάκι προπόνησης, για να πέσουν τα στοιχήματα σε μπύρες και μπριζόλες, για όσους είχαν “αντιπαλότητες”.
Βρήκαμε παλιούς αγωνιζόμενους, μοιραστήκαμε μαζί τους την διαδρομή – και το φαγητό, οδηγήσαμε καλά, φάγαμε καλά, γελάσαμε καλά, και συνειδητοποιήσαμε ότι, η προσπάθεια, η καλή δουλειά των παιδιών της Καλαμπάκας, η επιμονή για ένα χρόνο στο άνοιγμα των μονοπατιών, η οργανωμένη δουλειά, φέρνει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, και εμείς περιμένουμε πως και πως, την 7η Enduromania, του χρόνου!

* Το Enduromania Team απαρτίζεται από τους Χρήστο Καραγγέλη, Γιώργο Παπατζιμόπουλο, Βασίλη Τσιάμη και Διονύση Κορκό, οι οποίοι ξεκίνησαν και εξελίσσουν την Enduromania με τη βοήθεια πολλών δικών τους ανθρώπων, και με του ΜΑΣΚ, της νεοσύστατης και πολλά υποσχόμενης λέσχης της Καλαμπάκας.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 18:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ – 4ο Άλκης Συνιώρης Memorial M.Pol - Wreck Riding »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon