.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 12:54

Ζευγάρι πούλησε τα πάντα και κάνει το γύρο του κόσμου με 125άρια μηχανάκια

Οι δύο Βρετανοί θα ταξιδέψουν με δύο Honda CG125 «μέχρι να τους τελειώσουν τα λεφτά».

Για πολλούς μοτοσυκλετιστές, το απόλυτο όνειρο είναι ο γύρος του κόσμου στην σέλα του δικύκλου τους και αυτό ακριβώς το όνειρο, αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα οι Tom Gould και Lauren Board. Το ζευγάρι από την Βρετανία, ηλικίας 31 και 27 ετών αντίστοιχα, έφυγαν από την χώρα με δύο Honda CG125 από τις 7 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα «πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα», όπως λέει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ των άγγλων συναδέλφων μας.

Οι Tom και Lauren θα ταξιδέψουν αρχικά στην Γαλλία και την Ισπανία, ενώ στην συνέχεια θα περάσουν στην Αφρική μέσα από το Μαρόκο, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού τους. Πιο έμπειρος από τους δύο είναι ο Tom, ο οποίος έχει διανύσει και στο παρελθόν, χιλιάδες χιλιόμετρα στην Ευρώπη, ενώ έχει και συμμετοχές σε αγώνες στο ενεργητικό του. Η Lauren, από την άλλη, δεν έχει τέτοια εμπειρία, αλλά αυταπόδεικτα έχει τεράστια θέληση για το project.

«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω για χρόνια. Όταν κατάλαβα πρώτη φορά ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, δεν καταλάβαινα γιατί θέλουν όλοι να το κάνουν. Αλλά σύντομα, διάβασα για έναν τύπο που κάνει τον γύρο του κόσμου ποδηλατώντας και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεσαι μεγάλο μπάτζετ για να το κάνεις», δήλωσε ο Tom, συνεχίζοντας: «Οι μοτοσυκλέτες μας είναι λίγο… σκουπίδια, αλλά υπάρχει μια γοητεία σε αυτά τα σκουπίδια. Δέχεσαι ότι τα φρένα είναι χάλια και ότι οι αναρτήσεις κουνάνε. Ρεαλιστικά, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά και για όσο περισσότερο μπορούμε.»

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις περιπέτειες των Tom και Lauren, στα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα (κάντε κλικ στο όνομα τους αντίστοιχα). Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ασφαλείς διαδρομές!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon