.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 15:03

Υποχρεωτική ασφάλιση και για τα οχήματα σε ακινησία – Έσκασε «βόμβα»

Τέλος στην οικονομία χρημάτων με την θέση οχημάτων σε ακινησία, προβλέπει η δυσάρεστη για τους αναβάτες εξέλιξη – Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.

Πως μπορείς να γλιτώσεις λίγα χρήματα από την χρήση του δικύκλου σου ή, γενικότερα, του οχήματος σου; Μέσω της απόλυτα νόμιμης θέσης σε ακινησία, μια πρακτική την οποία ακολουθούν οι αναβάτες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη -και ακόμα περισσότερο, μάλιστα, τους χειμερινούς μήνες. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ από την γειτονική μας Ιταλία, οι χρήστες μοτοσυκλετών θα αποκτήσουν ακόμα έναν βραχνά εξόδων, μετά από την ανανέωση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες διατάξεις προβλέπουν, αν τελικά εφαρμοστούν όπως αναφέρονται, ότι οχήματα σε λειτουργική κατάσταση, είτε είναι σε ακινησία είτε όχι, είτε χρησιμοποιούνται εντός ιδιωτικού χώρου είτε οπουδήποτε αλλού, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα. Ή με πιο απλά λόγια: Έχεις μοτοσυκλέτα ή όχημα στην κατοχή σου; Ακόμα και να το έχεις... στο σαλόνι σου και να το κοιτάς, υποχρεούσαι να το έχεις ασφαλισμένο. Ο λόγος; Ότι ένα όχημα σε κατάσταση έτοιμη για λειτουργία, μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται...

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στους κύκλους των μοτοσυκλετιστών στην Ιταλία, οι οποίοι ήδη πονούν πολύ με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων στις μοτοσυκλέτες τους, ενώ συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης της χώρας μιλούν για «ξεκάθαρη κίνηση υπέρ του λόμπι των ασφαλιστικών εταιρειών». Φανταστείτε το αναλογικά για την Ελλάδα: Έχεις ένα όχημα σε νόμιμη ακινησία, με τις πινακίδες του κατατεθειμένες, δεν πληρώνεις τέλη και ασφάλεια και το έχεις νόμιμα αποθηκευμένο σε ιδιωτικό χώρο. Με την νέα διάταξη, σου έρχεται κανονικά το «ραβασάκι» της ασφάλειας, την οποία μάλιστα πρέπει να πληρώνεις για όσο διαθέτεις το όχημα στην κατοχή σου.

Αυτός ο κυριούλης που χρησιμοποιεί την 916 ως διακοσμητική, μάλλον θα υποχρεωθεί να την ασφαλίσει, αν μένει στην Ιταλία! Και ας μην την κυκλοφορεί! 

Παράλληλα, η νέα διάταξη υποχρεώνει την ασφάλιση, οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικό χώρο -κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν προβλεπόταν. Ελπίδα για τους αναβάτες που συμμετέχουν σε προπονήσεις σε πίστες ή σε ερασιτεχνικούς αγώνες; Και όμως όχι, όπως λένε τα ρεπορτάζ, καθώς η νομοθεσία... έσπευσε να εξαιρέσει από τις ασφαλιστικές περιπτώσεις, την «αγωνιστική χρήση». Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Η εξέλιξη δεν είναι η φιλικότερη δυνατή, ως προς τους τελικούς χρήστες και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon