.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 10:39

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Husaberg 2013 στην Ισπανία

Το Bikeit ήταν εκεί!

 




Του Βασίλη Μπούδρου

Η παρουσίαση των νέων μοντέλων της Husaberg για το 2013 έγινε στην Ισπανία, στην Olivia, στην La seu d'urgel, σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Βρεθήκαμε εκεί όπου το νέο τετράχρονο Husaberg FE 350 μας περίμενε στην είσοδο του lobby “φορτωμένο” με όλα τα αξεσουάρ που προσφέρει η εταιρία.

Η παρουσίαση


Μετά το welcome party ακολούθησε η παρουσίαση σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου το πρώτο που ενημερωθήκαμε αφορούσε στο νέο σήμα της Husaberg. Πλέον το Husaberg θα αναγράφεται ως HBG που θα είναι το νέο σήμα που θα συναντάμε πάνω στις μπλε μοτοσυκλέτες. Μαζί με αυτό, άλλαξε και το μότο της εταιρίας από “force stroke power”, σε “Pure Enduro”. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Husaberg θα παράγει μόνο enduro μοτοσυκλέτες πλέον, και οι motocross που είδαμε στο παρελθόν αλλά και οι cross country, όπως η πολύ καλή FX 450, περνάνε στην ιστορία.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή έγινε προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος παραγωγής και να βγαίνουν οι μοτοσυκλέτες από την ίδια γραμμή παραγωγής με αυτές της KTM, έτσι ώστε η μάρκα να είναι βιώσιμη και να μπορεί να εξελιχθεί – κατά τα λεγόμενα των υπεύθυνων της παρουσίασης.
Η μεγάλη έκπληξη βέβαια αφορούσε στην κατάργηση του επαναστατικού “ανάποδου” κινητήρα με κλίση 70 μοιρών, που χρησιμοποιούσαν τα τελευταία μοντέλα Husaberg. Πλέον, τα Husaberg θα μοιράζονται πλαίσιο και κινητήρες με τα τετράχρονα αδελφάκια τους KTM, κι έτσι, οι ομοιότητες θα είναι περισσότερες από δω και στο εξής. Το είδαμε για πρώτη φορά να συμβαίνει από πρόπερσι πέρσι με τα δίχρονα TE 250 και 300 και μετέπειτα με το TE 125, ενώ τώρα, ακόμη και τα τετράχρονα θα κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Τώρα η Husaberg με αυτή την κίνηση θα έχει πλήρη γκάμα στα τετράχρονα ξεκινώντας με το FE 250, FE 350, FE 450 αλλά και την επαναφορά του θρυλικού ονόματος, FE 501, που ήταν το πρώτο μοντέλο που κύλισε τους τροχούς του από την γραμμή παραγωγής όταν το εργοστάσιο ξεκίνησε τις εργασίες του στην Σουηδία στο τέλος του ’80.

Οι διαφορές των οικογενειών


Οι διαφορές όμως μεταξύ των μπλε και πορτοκαλί τετράχρονων θα είναι αρκετές, και εστιάζονται τόσο στο νέο μπροστινό σύστημα close catridge που διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε καλάμι (στο ένα επαναφορά, στο άλλο συμπίεση) και στο βελτιωμένο αμορτισέρ με νέα γωνία τοποθέτησης, στις τιμονόπλακες κατασκευασμένες από ergal, στο “πλαστικό” κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά υποπλαίσιο, σε αλλαγές στους κινητήρες που έρχονται χωρίς μανιβέλες – διατίθενται ως έξτρα, αλλά και στα περιφερειακά.

Τα δίχρονα, έχουν δεχθεί τα νέα πλαίσια της KTM, αυτά που είδαμε και το 2012 στα πορτοκαλί μοντέλα, ενώ και σε αυτά θα υπάρχει “πλαστικό” υποπλαίσιο, μίζες, αλλά και διαφορετικά περιφερειακά, μπροστινά συστήματα, πλάκες τιμονιού κλπ., διαφορές που θα συναντάμε και στα τετράχρονα σε σχέση με τα αντίστοιχα της KTM. Περισσότερα όμως στα αναλυτικά άρθρα που θα ακολουθήσουν σύντομα αναφορικά με τις αλλαγές και τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις από όλα τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα 2013 της Husaberg.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon