.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 14:26

Ρεπορτάζ - 1η συγκέντρωση Horizons Unlimited στα Τζουμέρκα

 

 

Το Rideit ήταν εκεί!

 

 



Οι Horizons Unlimited είναι οι αναβάτες που συναντιόνται ιντερνετικά και ανταλλάσσουν απόψεις στο παγκόσμιο forum με την ίδια ονομασία, σχετικά με τα ταξίδια που έχουν κάνει σε όλο τον κόσμο, ή πρόκειται να κάνουν. Η βοήθεια μεταξύ των αναβατών είναι μεγάλη και μπορεί κανείς να μάθει λεπτομέρειες για τοποθεσίες που δεν αναφέρονται πουθενά στους τουριστικούς οδηγούς.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά, η ελληνική κοινότητα των Horizons Unlimited πραγματοποίησε συνάντηση των μελών στα Τζουμέρκα, στο καταφύγιο των Πραμάντων, όπου πάνω από εκατόν είκοσι μοτοσυκλετιστές παραβρέθησαν και πέρασαν ένα μαγευτικό τετραήμερο.
 Οι οργανωτές, Δημήτρης Αραμπατζής και Δημήτρης Κίσσωνας είχαν πάρει την απαραίτητη άδεια από το παγκόσμιο forum έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τον κόσμο στην Ελλάδα, και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και στα Πράμαντα βρέθηκαν αναβάτες ακόμη και από τον Καναδά! Με κάθε λογής δίτροχο, από Vespa, μέχρι R 1200 RT, από KTM 640 Adventure μέχρι και παπί, όλοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στις παρουσιάσεις που ξεκινούσαν το απόγευμα για να τελειώσουν αργά το βράδυ. Ταυτόχρονα, τις ημέρες που έγινε η συγκέντρωση, αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο έκαναν σεμινάρια για αλλαγή ελαστικών, για πρώτες βοήθειες κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα κάτι να δεις και να μάθεις.

Η σχολή Rideit


Η σχολή Rideit – Advanced Riding Courses ακολούθησε το δικό της δρόμο για να φτάσει εκεί. Οι αναβάτες με πλοηγό τον Τάκη Μανιάτη, και ουραγούς τον Βασίλη Μπούδρο και την Πολυτίμη Κυριακοπούλου, ξεκίνησαν από την Αθήνα όπου ενώθηκαν με τους αναβάτες της ΜΑΚΑΝ που πρόσφερε και υποστηρικτικό όχημα, για να φτάσουν στα Τζουμέρκα από χώμα. Ύστερα από συνολικά 750 χιλιόμετρα διαδρομής και δύο μέρες στα ελληνικά βουνά, Παρνασσό, Βαρδούσια, Άγραφα, έφτασαν τελικά στο σημείο της κατασκήνωσης.
Εκεί, οι εκπαιδευτές της σχολής, Τάκης Μανιάτης και Βασίλης Μπούδρος, παρέδωσαν θεωρητικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο χώμα το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και είχε μεγάλη προσέλευση από ενδιαφερόμενους. Έπειτα, οι πιο “μάχιμοι” αναβάτες παρακολούθησαν την πρακτική εξάσκηση για οδήγηση σε χαλίκι, στρίψιμο σε στροφές και φρενάρισμα σε σαθρό έδαφος, μιας και είχε δημιουργηθεί ένας φόβος στους παρευρισκόμενους, στο τελευταίο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής. Οι απορίες λύθηκαν, οι αναβάτες ξεκαθάρισαν τα πράγματα στο μυαλό τους και η βόλτα που ακολούθησε την αμέσως επόμενη μέρα στα γύρω βουνά, από το Συρράκο, στο Ανήλειο, στο Χαλίκι, με επιστροφή από το Ματσούκι, επιστέγασε αυτή την όμορφη εκδήλωση των Horizons Unlimited. Και του χρόνου!

Φωτογραφίες

www.rideit.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon