.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 07:34

BMW Motorrad Days 2012

 

Απλά εξαιρετικά

 



Οι τρεις ημέρες μοτοσικλετιστικής μανίας μόλις τελείωσαν και τα φετινά BMW Motorrad Days κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ακολουθεί η περιγραφή για το πώς εξελίχθηκε ένα ακόμα φανταστικό τριήμερο – πρώτα στο Μόναχο και μετά στο πανέμορφο αλπικό θέρετρο του Garmisch-Partenkirchen...

Το πάρτυ


Οι οργανωτές των ετήσιων BMW Motorrad Days ήταν πρόθυμοι να ξεκινήσουν από νωρίς το πάρτι – συγκεκριμένα μία ημέρα νωρίτερα – αφού οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 2012 ξεκίνησαν για πρώτη φορά το απόγευμα της Πέμπτης με ένα "πάρτι προθέρμανσης" στο Μόναχο.

Τα πλήθη των φίλων της μοτοσικλέτας συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο BMW το οποίο φιλοξένησε αυτή την εκδήλωση για να μεταδώσει σε όλους τη διάθεση για ένα τριήμερο πάρτι σε στιλ BMW. Ούτε καν η καταρρακτώδης βροχή, οι αστραπές και οι βροντές δεν θα μπορούσαν να μετριάσουν τον ενθουσιασμό αυτών που ήρθαν εδώ για να απολαύσουν ζωντανά τη μουσική του Gerry και του Gary, να γευτούν τις νοστιμιές από το υπαίθριο barbecue και να χορέψουν στο ρυθμό της μουσικής που επέλεξαν οι DJ του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Gong.

Ένας από τους πιο απογοητευμένους φίλους ήταν ο Chris Pfeiffer της BMW Motorrad, αφού δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τις εντυπωσιακές του φιγούρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ωστόσο, ο άσος του freestyle αποζημίωσε το ενθουσιασμένο κοινό στο Garmisch-Partenkirchen πραγματοποιώντας τα εντυπωσιακά του ακροβατικά στην αρένα του χώρου εκδηλώσεων, κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι που να μην μπορεί να κάνει αυτός ο τύπος με την F 800 R (και πλέον με την K 1600 GT)...

Πίσω στο Μόναχο, μερικές τυχερές κυρίες συγκεντρώθηκαν στο φημισμένο εμπορικό κατάστημα BMW Motorrad Zentrum για να συναντήσουν το γνωστό αντρικό top model Marcus Schenkenberg. Μετά από τον πρωινό καφέ με τον Σουηδό σούπερ σταρ, επιβιβάστηκαν όλοι στις μοτοσικλέτες BMW και κινήθηκαν νότια προς το Garmisch-Partenkirchen, ακολουθώντας τη γραφική διαδρομή μέχρι το χώρο διοργάνωσης των BMW Motorrad Days.

Κοινός προορισμός


Καθ' οδόν οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με μοτοσικλέτες BMW οι αναβάτες των οποίων είχαν έναν κοινό προορισμό. Αυτοί που έφτασαν νωρίς μπόρεσαν να απολαύσουν τον καλό καιρό και να δουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, μεταξύ αυτών το νέο FMX Show 2012 στο Event Arena, την παγκόσμια πρεμιέρα των νέων σπορ μοτοσικλετών F 700 GS και F 800 GS, να αποκτήσουν αυτόγραφα από τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, να δουν τους προκριματικούς αγώνες για το Διεθνές GS Trophy, αλλά και να απολαύσουν από κοντά μία ανεκτίμητη συλλογή ιστορικών BMW στο Classic Korso...

Με το θρυλικό εναρκτήριο πάρτι να πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες λάτρεις των μοτοσικλετών BMW κατέφταναν από όλη την Ευρώπη για να περάσουν ένα γεμάτο τριήμερο μέσα στον κόσμο του BMW Motorrad. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πάρτι ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις του και όταν ο πρωινός ήλιος έκανε την εμφάνισή του το Σάββατο το πρωί στο γραφικό Garmisch-Partenkirchen, η βαυαρική πόλη ξυπνούσε από τους γνώριμους ήχους των κινητήρων boxer, των δικύλινδρων, τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων που κινούνταν προς το 'Hausbergparkplatz' για μία ημέρα γεμάτη δράση.

Ακροβατικά show

Στο παρασκήνιο, η ομάδα οργάνωσης ήταν αρκετά απασχολημένη με τα 'ζωντανά chat' μέσω του Facebook. Έτσι, όλοι οι φίλοι της μάρκας που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στα BMW Motorrad Days μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις. Τα παιδιά από την Blitz Motorcycles απάντησαν σε ερωτήσεις φίλων σχετικά με τις ειδικές custom μοτοσικλέτες BMW, ενώ ακολούθησε ο θρύλος των stunt Chris Pfeiffer, ο ταξιδευτής Michael Martin και ο πρώην προσωπικός βοηθός του Nelson Mandela, Zelda La Grange, που τυχαίνει να είναι λάτρης της BMW και αναβάτης μίας GS! Όλοι μίλησαν για τις ζωές τους, το πάθος τους και την αγάπη τους για τον τρόπο ζωής BMW.

Παραδοσιακά πλέον, το Σάββατο ο Chris Pfeiffer έδωσε ένα συναρπαστικό ακροβατικό show στους κεντρικούς δρόμους του Garmisch-Partenkirchen, ενώ πίσω στο χώρο εκδηλώσεων των BMW Motorrad Days, οι σταρ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike Marco Melandri, Leon Haslam και Troy Corser υπέγραφαν αυτόγραφα και συζητούσαν με τους οπαδούς. Οι αναβάτες freestyle του FMX εντυπωσίασαν τους θεατές με τις εντυπωσιακές τους κινήσεις και τα οδηγικά κόλπα όπως backflips, 'no handers', 'no footers' και 'fender grabs'.

Πίσω στο 'terra-firma', οι φίλοι του offroad δοκίμασαν τις ικανότητές τους με μία GS στο Enduro Park που κατασκευάστηκε γι' αυτό το σκοπό. Αρκετοί αναβάτες, μεταξύ αυτών και ο κορυφαίος Γερμανός ηθοποιός Hannes Jaenicke, έλαβαν οδηγίες από καταξιωμένους εκπαιδευτές. Η θεματική ενότητα Enduro συνεχίστηκε στην κεντρική αρένα, όπου διοργανώθηκαν οι τελικοί προκριματικοί για το GS Trophy. Εδώ, μερικοί από τους καλύτερους μη επαγγελματίες αναβάτες offroad έδειξαν τις ικανότητές τους μπροστά στο κοινό, ελπίζοντας σε μία ευκαιρία επιλογής για τους προκριματικούς του επόμενου GS Trophy.
Το πιο εντυπωσιακό ίσως σκηνικό ήταν το τεράστιο "καραβάνι" από μοτοσικλέτες BMW που παρατάχθηκαν στο παραδοσιακό Motorrad Corso για να ελιχθούν σε μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές της περιοχής. Οι ασφυκτικά γεμάτοι χώροι στάθμευσης άδειασαν μεμιάς όταν τα 'ενωμένα έθνη' αναβατών BMW ένωσαν τις δυνάμεις τους για να οδηγήσουν όλοι μαζί και να γιορτάσουν τη συντροφικότητα που απορρέει από την κατοχή μίας BMW.

Και όταν άρχισε να νυχτώνει, χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο χώρο για να χορέψουν με τη συνοδεία των μοναδικών ήχων του 'Blechblos'n' αλλά και στον ξέφρενο ρυθμό των DJ του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Gong. Όσοι θέλησαν να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης συγκεντρώθηκαν γύρω από τη φωτιά και απόλαυσαν τη χαλαρή μουσική από το ταλαντούχο ντουέτο 'String Ray'. Αργά το βράδυ, το πλήθος μετακινήθηκε προς το US Lodge για να ακούσει το συγκρότημα 'Dreirad' που συνέχισε να ροκάρει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Χιλιάδες αναβάτες

Την Κυριακή, ο θαυμάσιος καιρός υποδέχθηκε χιλιάδες αναβάτες από όλο τον κόσμο που ήρθαν εδώ για να περάσουν μερικές ώρες στα BMW Motorrad Days πριν ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι της επιστροφής. Ο στόχος: να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες πριν από την αναχώρηση! Αρκετοί απόλαυσαν το υπαίθριο brunch με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Beer Garden. Τα test ride και οι εξορμήσεις ήταν όπως πάντα δημοφιλείς και αρκετοί "οπαδοί" GS εκμεταλλεύτηκαν την τελευταία ευκαιρία για να ζήσουν την εμπειρία στο Enduro Park, τον παράδεισο του off road. Το πλήθος απόλαυσε ακόμα και την παραδοσιακή υπαίθρια εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή.

Πίσω στην κεντρική αρένα, ο Chris Pfeiffer κράτησε μερικά από τα καλύτερα κόλπα του για την τελευταία στιγμή, εκτελώντας πολλαπλούς "κύκλους-wheelie με ελεύθερα χέρια" επάνω στην F 800 R και "πνίγοντας" τους θεατές στον καπνό από τα 'rolling burnouts' και τα 'doughnuts' με την εντυπωσιακή εξακύλινδρη K 1600 GT. Από το πλάι παρακολουθούσε (με σπασμένο πόδι!) ο 18χρονος David Bost, ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός αναβάτης stunt που τελικά κατάφερε να συναντήσει το ίνδαλμά του στα BMW Motorrad Days. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το νεαρό David να εκτελεί το δικό του νούμερο freestyle με μία μοτοσικλέτα BMW στην κεντρική αρένα!

Όλα τα καλά πράγματα πρέπει κάποτε να τελειώνουν τέλος και παρόλο που το τέλος των BMW Motorrad Days αφήνει μία αίσθηση λύπης, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η φετινή διοργάνωση ήταν η μεγαλύτερη και η καλύτερη από ποτέ! Μην ξεχνάτε ότι το 2013, η BMW Motorrad θα γιορτάσει την 90η επέτειο, επομένως το πάρτι θα είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ. Ξεκινήστε ΑΠΟ ΤΩΡΑ να προγραμματίσετε το ταξίδι σας για το 2013, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 07:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon