.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:31

Κοντομάρος και Παπασταύρου στο Misano

 

Τερματίζει 4ος ο Κοντομάρος!

 


Του Δημήτρη Παπανικολάου

Η ομάδα του Μερεμέτη ταξίδεψε στο Misano προκειμένου να λάβει μέρος σε Track Day που έγινε εκεί από την Extreme Track Days και ο Κώστας Κοντομάρος τερμάτισε 4ος στον φιλικό αγώνα! Μεταφέρουμε τις δηλώσεις του team manager Δημήτρη Παπανικολάου:

Αγώνες και δοκιμές

Η μέρα σήμερα ήταν θεωρητικά και η ευκολότερη μια και ο οργανωτής είχε προγραμματίσει κατηγορίες που θα γινόντουσαν αγώνες και ελάχιστες ελεύθερες δοκιμές. Τόσο ο Κώστας όσο και ο Γιώργος θα έτρεχαν σε κατηγορίες χωρισμένες με βάση τη χωρητικότητα, στη κατηγορία του Κώστα υπήρχε και όριο χρόνου. Το αρνητικό ήταν πως για να μπορέσουν να δημιουργηθούν και μερικές ακόμα κατηγορίες αγώνων (οι συμμετοχές μέχρι τη Παρασκευή είχαν ξεπεράσει τις 250) οι γύροι μειώθηκαν στους έξι για κάθε κατηγορία. Εκκίνηση roll όπως και χθές που έτρεξε ο Κώστας.

Ο μικρός επιλέξαμε να μη μπεί για ελεύθερα παρά να παραμείνει ξεκούραστος και χαλαρός ώστε να κάνει τον αγώνα του όσο καλύτερα και όσο πιο συγκεντρωμένα γινόταν. Ο Κώστας μπήκε σε ένα ελεύθερο που κατάφερε εύκολα, με μεταχειρισμένα ελαστικά να γυρίσει στο 1.44.0 χωρίς να πιέσει, να δοκιμάσει και μερικές αλλαγές στη χαρτογράφηση της μοτοσυκλέτας.

12.20 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο αγώνας των 600 που θα συμμετείχαν τόσο ο Γιώργος, απο την 12η θέση όσο και ο Σπύρος Χριστόπουλος, μηχανικός της ομάδας που είχε καταφέρει τη 24η θέση βάση των χθεσινών χρονομετρημένων... ωστόσο, μία σύγχυση που ακολούθησε κατα τη διαδικασία roll οι αναβάτες ξεκίνησαν απο τις τελευταίες θέσεις... Και οι δύο οδηγοί άρχισαν τα αλλεπάλληλα προσπεράσματα με τελικό αποτέλεσμα τις θέσεις κατα την εκκίνηση και απλά να ισοφαρίσουν τους ταχύτερους γύρους που είχαν κάνει κατα τη διαδικασία χρονομέτρησης.
Το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτό που παίζει ρόλο είναι πως ο Γιώργος μπήκε σε μια Ευρωπαϊκή, ταχύτατη πίστα και μπόρεσε και αντεπεξήλθε των δυσκολιών και των απαιτήσεων της με επιτυχία. Το μέλλον ανήκει σ'αυτό το παιδί και είμαστε πολύ ευτυχής που δουλεύουμε μαζί του!

13.00 ήταν η ώρα του Κώστα. Δεδομένου του αποτελέσματος του αγώνα της προηγούμενης μέρας γνωρίζαμε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, σίγουρα να κατεβάσει και άλλο το χρονόμετρο που ήταν κύριος στόχος.
Αυτό που έπρεπε όμως αν ήθελε να τελειώσει όσο πιο μπροστά γινόταν ήταν να μη χάσει λεπτό, οι μοτοσυκλέτες μπροστά του ήταν πολύ δυνατές καλά προετοιμασμένες και οι έξι γύροι αγώνα πολύ λίγοι, οπότε αν θέλαμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα έπρεπε να πιέσει όσο γινόταν περισσότερο... έτσι και έγινε.
Με την εκκίνηση και μέσα σε δύο γύρους με συνεχείς μάχες κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση απο την ένατη που ξεκινούσε. Εκεί ακριβώς, με το που έκλεισε ο δεύτερος γύρος έπεσε κόκκινη σημαία λόγο πτώσης αναβάτη στις πίσω θέσεις.
Όλοι μπήκαν στα πίτ και μέσα σε λιγότερο απο 2 λεπτά ξαναμπήκαν να κάνουν τους υπόλοιπους τέσσερις γύρους. Με την επανεκκίνηση το BMW που ήταν πίσω του τον πέρασε ξανά αλλά στον ίδιο γύρο τον ξαναπέρασε και γρήγορα βρέθηκε πίσω απο τον 3ο. Με μία αποφασιστική κίνηση πέρασε τον 3ο και στον ίδιο γύρο και τον δεύτερο αναβάτη, κι'αυτός με BMW S1000RR... Και στους δύο γύρους που πάλευε με τα BMW γύρισε στο 1.43.7 και με τη προσπέραση του δεύτερου και μέσα σε μόλις δύο στροφές άνοιξε πάνω απο μισό δευτερόλεπτο διαφορά - δείγμα του ρυθμού που είχε... όμως η ατυχία μας χτύπησε ξανά τη πόρτα, ο λεβιές ταχυτήτων του Ducati έσπασε και ο Κώστας εγκατέλειψε.

Εγκατάλειψη αλλά και 4ος!

Σίγουρα η εγκατάλειψη μας στεναχώρησε πολύ, ειδικά τον Κώστα που πίστεψε πως μπορούσε ακόμα και να κερδίσει και το έδειξε μέσα στη πίστα με την αλάνθαστη οδήγηση του. Στον φιλικό αγώνα του Σαββάτου ο οποίος είχε εκκίνηση roll, με τους αναβάτες να βρίσκονται εν κινήσει, ο Κώστας Κοντομάρος έγραψε 1.43.6 best lap, προσπερνώντας τον 4ο αναβάτη στο νήμα, με 1.42.5 ιδανικό. Το πιο σημαντικό είναι πως στον αγώνα ο Κώστας πέρασε και πέντε μοτοσυκλέτες από την εκκίνηση, μιας και δεδομένου του τρόπου εκκίνησης δεν γινόταν να κάνει τα μαγικά του. Ξεκίνησε 9ος, πέρασε γρήγορα τους δύο και πάλεψε για τις άλλες τρείς θέσεις. Ήδη άνθρωποι της οργάνωσης αλλά και αγωνιζόμενοι στο Ιταλικό πρωτάθλημα ρωτάνε για το Κώστα!

Το συνολικό αποτέλεσμα όμως αυτών των τριών ημερών μας έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία. Οι δυνατότητα για το κάτι παραπάνω τελικά υπάρχουν, ομάδα και αναβάτης μπορεί να αντεπεξέλθουν σε αυξημένες απαιτήσεις μιας τέτοιας πίστας, ταχύτατων αναβατών και πολύ καλά προετοιμασμένων μοτοσυκλετών.
Δεν είμαστε ονειροπόλοι, ξέρουμε καλά ότι η πραγματικότητα μας περιμένει με το που επιστρέψουμε πίσω... με αυτό όμως το ταξίδι και με την όλη ατμόσφαιρα που ζήσαμε εδώ, θέλουμε να ελπίζουμε...

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας το Σωτήρη Ζαφειρόπουλο και την Extreme trackdays που έκανε πραγματικότητα αυτό το trackday, για μάς αλλά και για αρκετά ακόμα παιδιά που ήταν στην αποστολή και απόλαυσαν οδήγηση.
Την Fan Motorcycles που μας πιστεύει και μας στηρίζει.
Την Pirelli για τα εκπληκτικά ελαστικά της.
Την Hellinmoto, την αντιπροσωπία της Ducati στην Ελλάδα που όταν πάθαμε ζημιά με το shifter κίνησαν γη και ουρανό σε Ελλάδα και Ιταλία να μας βοηθήσουν και μας έδωσαν λύση και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.
Τα καταστήματα Παπασταύρου.

Και όλους εσάς για τα καλά σας λόγια.
Να είστε όλοι καλά και τα λέμε στην Αθήνα!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ - Rally Albania 2012 BMW Motorrad Days 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon