.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 10:14

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο smartphone!

Από μια συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο περιοδικό «Νομικός Παλμός» ξεχωρίσαμε την ανακοίνωση για ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης που θα έρθουν σύντομα στα smartphone των Ελλήνων πολιτών!

Συγκεκριμένα, όταν ο Υπουργός ρωτήθηκε για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες ψηφιακές, απάντησε ως εξής:

"Στόχος μας είναι να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να ταυτοποιούνται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Ως εκ τούτου, στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η δυνατότητα να «περάσουν» πολλά έγγραφα σε εφαρμογές wallet. Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τη φοιτητική ταυτότητα, η οποία αγκαλιάστηκε από τους φοιτητές ως μια λειτουργία η οποία τους διευκολύνει στην καθημερινότητά τους. Το ίδιο υπό μια ευρύτερη έννοια ισχύει και με τα πιστοποιητικά Covid-19, τα οποία πλέον χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Τα κυριότερα έγγραφα ταυτοποίησης τα οποία θέλουμε να περάσουμε στο wallet του κινητού μας είναι το δίπλωμα οδήγησης και, ιδίως, η αστυνομική ταυτότητα."

Το ψηφιακό δίπλωμα και η ψηφιακή ταυτότητα θα μας διευκολύνουν πολύ στις κινήσεις μας εντός της Ελλάδας, καθώς το πορτοφόλι μας θα ελαφρύνει από τη χαρτούρα, αλλά και θα πάψουμε να ανησυχούμε αν ξεχάσαμε κάποιο χαρτί, αν το χάσαμε και αν πρέπει να το αντικαταστήσουμε πληρώνοντας παράβολα, φωτογραφίες, κλπ.

Αυτό που θέλουμε να δούμε, είναι αν τα εν λόγω ψηφιακά έγγραφα θα έχουν και ευρωπαϊκή ισχύ, κάτι που θα λύσει τα χέρια όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2022!

Παράλληλα, ψηφιακά θα γίνονται και οι ανανεώσεις διπλωμάτων, όπως είχε δηλώσει ο κ. Πιερρακάκης σε προηγούμενη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Εκεί ο Υπουργός είχει πει ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 210.000 ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης με μια μη τυποποιημένη διαδικασία. "Όλα αυτά τώρα θα γίνονται ψηφιακά, μέσω μιας πλατφόρμας. Θα συναντούν φυσικά οι οδηγοί άνω των 65 ετών τους γιατρούς για τις εξετάσεις, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα γίνονται ψηφιακά με sms, ενημερώσεις των πολιτών κλπ".

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon