.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 10:11

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Piaggio Beverly στην Ιταλία

Το νέο Beverly είναι εδώ! Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία, το Beverly αλλάζει, γίνεται Euro 5, βελτιώνεται σε όλους τους τομείς προκειμένου να συνδυάσει την σχεδίαση που το έφερε μέχρι εδώ, αλλά και την σύγχρονη εποχή και την τεχνολογία. Η παρουσίαση του νέου Beverly 300 - 400 έγινε στο Λιβόρνο της Ιταλίας όπου βρεθήκαμε εν μέσω Covid19, με τα γνωστά μας πλέον μέτρα ασφαλείας και δυσκολίες σε πτήσεις και γραφειοκρατία.

Το νέο Urban Crossover όπως το χαρακτηρίζει η Piaggio μας περίμενε σε μία αίθουσα ξενοδοχείου όπου έγινε και η παρουσίαση, με τους ανθρώπους της εταιρείας να μας αναλύουν τους λόγους γύρω από την νέα σχεδίαση, αλλά και τις αλλαγές.

Νέα σχεδίαση πιο sport, με το πίσω τμήμα να θυμίζει μοτοσυκλέτα, λόγω και του νέου λασπωτήρα που μετακόμισε με νέα βάση στον κινητήρα και πάνω από τον πίσω τροχό.

Νέες αναρτήσεις της Showa, ρυθμιζόμενες πίσω, νέος κινητήρας Euro 5 με αυξημένη ροπή και ιπποδύναμη σε σχέση με τους προκατόχους 300 και 35.

Από τα 20,5 άλογα του προηγούμενου 300 στα 25,5 του νέου, και από τα 29 του 350, στα 34,8 του 400, με ανάλογη αύξηση της ροπής, αλλά και διατήρηση ή και βελτίωση της κατανάλωσης.

Στο νέο Beverly έρχεται η συνδεσιμότητα με την πλατφόρμα MIA της Piaggio και ο αναβάτης βλέπει σε μία νέα οθόνη TFT 5,5 ιντσών, τις πληροφορίες από το κινητό του, μπορεί να απαντήσει κλήση, να δει μηνύματα, πληροφορίες για την οδήγηση, αλλά και live tracking.

Για πρώτη φορά σε scooter της Piaggio τοποθετείται ηλεκτρονικό smart key, ενώ έχουμε και νέους διακόπτες.

Το νέο Beverly θα παραχθεί σε απλή έκδοση και σε Sport, σε χρωματισμούς λευκο, μπλε και γκρι για το πρώτο, και κόκκινο, μαύρο και ασημί, για το δεύτερο.

Παράλληλα με το Beverly, είδαμε και την επετειακή έκδοση των Vespa Primavera και GTS σε κίτρινο - χρυσό χρωματισμό, με την οποία γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου. Σε εμφανή σημεία, υπάρχουν τα λογότυπα ''75'', ενώ χαρακτηριστικό είναι και το στρογγυλό τσαντάκι σε σχήμα ρόδας, στην standard βάση, στο πίσω τμήμα της σέλας.

Περισσότερες λεπτομέρειες οδηγικά, αλλά και τεχνικά, σε επόμενο άρθρο που θα ακολουθήσει σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 14:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon