.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 10:18

Ρεπορτάζ - Enduro Festival στην Σπερχειάδα

 

Τρεις μέρες στον παράδεισο!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Παύλος Κασσίμης

Το Enduro Festival έχει γίνει θεσμός. Τέτοιος που οι αναβάτες enduro περιμένουν πως και πως να συμβεί. Από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του enduro χτυπούσε στην Σπερχειάδα!

Κοντά στους 450 αναβάτες τίμησαν την εκδήλωση - θεσμό, Enduro Festival, που διοργανώνει με επιτυχία ο Δημήτρης Χελιώτης και το Worskbike Shop τα τελευταία χρόνια. Λίγο η αποχή από τις χωμάτινες εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι, λίγο ο τόπος διεξαγωγής που είναι γνωστός για τα μονοπάτια, αλλά και την άνετη προσέλευση από πολλά μέρη της Ελλάδος, και η συνταγή ήταν έτοιμη. Οι αναβάτες ξεκίνησαν να φτάνουν στην πίστα motocross της Σπερχειάδας, από την Πέμπτη, προκειμένου να κατασκηνώσουν στον χώρο των paddock, που βρίσκεται ακριβώς πίσω. Σκιά κάτω από τα τεράστια δέντρα, νερό, καντίνες για φαγητό, τουαλέτες και μπάνια για τις ανάγκες του κόσμου, μουσική υπόκρουση από την RedBull, και το πάρτι μόλις είχε αρχίσει!

Την Παρασκευή έφτασαν οι περισσότεροι αναβάτες για να απολαύσουν δύο μέρες οδήγησης, χωρισμένες σε 90 χιλιόμετρα, ίδιας διαδρομής, ανά μέρα. Μονοπάτια να ξεχαστείς και να γυρνάς όλη μέρα, πυκνά δέντρα τα οποία δύσκολα διαπερνούσε ο ήλιος, διαδρομή enduro με τα όλα της, με δυσκολίες να μην σταματάς να πιέζεσαι όλη μέρα. Διαδρομή η οποία την δεύτερη μέρα τροποποιήθηκε προκειμένου να βγαίνει απ' όλους τους αναβάτες με άνεση, χωρίς όμως να μειώνεται η προσπάθεια που χρειάζεται μία enduro διαδρομή. Κόσμος της οργάνωσης να βοηθάει σε δύσβατα σημεία, κάθε επιπέδου αναβάτες να απολαμβάνουν πίεση ή και χαλαρότητα.

Ανεφοδιασμός στην μέση της διαδρομής με μπιτόνια που μετέφερε η οργάνωση, αλλά και πέρασμα από τα κοντινά χωριά για διάλλειμα και καφέ ή φαγητό στην πλατεία.

Οι παρέες ενώθηκαν στο βουνό, ενώθηκαν στον χώρο του camping, έψησαν, μίλησαν, ήπιαν, διασκέδασαν. Οι πιο τολμηροί επέλεξαν το πιστάκι προπόνησης που είχε στηθεί σε μικρή απόσταση από τον χώρο, ή οδήγησαν στην πίστα motocross που είχε προετοιμαστεί άψογα για την περίσταση. Δεν έλειψαν φυσικά τα test rides μοτοσυκλετών από τις Yamaha, BETA, SWM, TM Racing, Honda, αλλά και της νέας αντιπροσωπείας της Sherco, για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν τα μοντέλα του 2018, αλλά και οι συζητήσεις με πρωταθλητές του χώρου που έφτασαν στην Σπερχειάδα για προπόνηση.

Το φιλικό κλίμα κέρδισε και η παρέα του enduro ενώθηκε για μία ακόμη φορά, σε ένα ωραίο event που έδειξε ξανά τι θέλει ο κόσμος για να περνάει καλά. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, και όταν βλέπεις 450 μοτοσυκλέτες στο βουνό, τότε μπορείς να νιώθεις ότι σε αυτό το χώρο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και του χρόνου!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon