.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 12:29

Η SKF κατέστρεψε 15 τόνους «μαϊμού» ρουλεμάν στην Ελλάδα

 

Συνολικής αξίας σχεδόν 1.000.000 ευρώ!

 

Μαϊμού ρουλεμάν της SKF συνολικής αξίας σχεδόν 1.000.000 ευρώ καταστράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επιτυχημένης έκβασης των νομικών διαδικασιών που ξεκίνησαν το 2009 -μια δίκη που κράτησε χρόνια, λόγω των συνεχών αναβολών!

Η SKF πρόσφατα ολοκλήρωσε τις νομικές ενέργειες κατά ενός εμπόρου απομιμητικών ρουλεμάν στην Ελλάδα. Ξεκινώντας το 2009, μια συνολική ποσότητα 15 τόνων «μαϊμού» ρουλεμάν SKF κατασχέθηκαν ως αποτέλεσμα της εφόδου στην αποθήκη εμπόρου στην περιοχή του Πειραιά, με τον οποίο η SKF δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρουλεμάν αναγνωρίστηκαν και επίσημα ως απομιμητικά από τα ελληνικά δικαστήρια και οδηγήθηκαν στην καταστροφή. 

Η έφοδος το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 17.000 «μαϊμού» ρουλεμάν, συνολικού βάρους 15 τόνων και αγοραστικής αξίας πάνω από EUR 1,000,000. Τα ρουλεμάν καταστράφηκαν σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μετάλλου στην Ελλάδα, συνθλίβοντάς τα σε πρέσα μετάλλων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν επανεμφανιστούν στην αγορά. 

Ένα μεγάλο εύρος εταιριών από τη ναυτιλία και άλλους βιομηχανικούς τομείς επηρεάστηκαν από τα «μαϊμού» ρουλεμάν SKF που πωλούνταν από αυτόν τον μη-εξουσιοδοτημένο έμπορο στην περιοχή του Πειραιά. Αντί να παίρνουν το προϊόν ανώτερης ποιότητας που πίστευαν ότι αγοράζουν, οι πελάτες κατέληγαν με προϊόντα απρόβλεπτης ποιότητας και απόδοσης. 

“Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η υπόθεση έκλεισε και επίσημα και οδήγησε σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την SKF και τους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο πρόβλημα των «μαϊμού» ρουλεμάν και των εταιριών που τα εισάγουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι κομβικής σημασίας για εμάς ώστε να προστατεύσουμε τους πελάτες μας και τη δραστηριότητά τους, όπως και τη φήμη του ονόματος της SKF”, αναφέρει η Ράνια Πατσιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SKF Hellas S.A.

Η SKF στηρίζει ενεργά τις αρχές παγκοσμίως για να σταματήσει το εμπόριο των «μαϊμού» προϊόντων SKF. Αυτό το εμπόριο είναι παράνομο και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά πρόστιμα ή φυλάκιση.

“Τα «μαϊμού» βιομηχανικά προϊόντα όπως τα ρουλεμάν δεν αγοράζονται σκόπιμα από τους πελάτες, οπότε ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί το πρόβλημα είναι η ενημέρωση. Οι πελάτες που τυχαία αγοράζουν «μαϊμού» προϊόντα εξαπατώνται οικονομικά και ρισκάρουν βλάβες στον εξοπλισμό τους καθώς και δαπανηρή διακοπή λειτουργίας”, αναφέρει ηTina Åström, Διευθύντρια του τμήματος SKF Group Brand Protection.

Η οικονομική ζημιά που προκαλείται από τα μαϊμού προϊόντα είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Χαμένες πωλήσεις και σημαντική ζημιά της εικόνας της εταιρείας είναι σίγουρα κάποιες από τις συνέπειες. Οι έμποροι που πωλούν μαϊμού προϊόντα ρισκάρουν τόσο μια οικονομική βλάβη όσο και την αξιοπιστία και τη φήμη τους. 

Η SKF παροτρύνει τους πελάτες της να επιλέγουν προσεχτικά τους προμηθευτές τους για τα προϊόντα SKF. Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσουν την γνησιότητα των προϊόντων είναι να αγοράζουν μέσω μεταπωλητών που έχουν εξουσιοδοτηθεί από την SKF. 

Οι τελικοί πελάτες που εγκαθιστούν «μαϊμού» εξαρτήματα θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες. Μια πρόσφατη περίπτωση απέδειξε ακόμη μια φορά ότι σημαντική ζημιά μπορεί να προκληθεί από τη βλάβη ενός ρουλεμάν. Ένας ανώνυμος πελάτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξοδέψαμε 100,000 ευρώ σε ρουλεμάν μεγάλου μεγέθους, που τα αγοράσαμε από έναν μη εξουσιοδοτημένο έμπορο. Χρειαζόμασταν τα ρουλεμάν επειγόντως και ο προμηθευτής ανταποκρίθηκε στον ζητούμενο χρόνο παράδοσης. Η βλάβη τους ήταν γεγονός έπειτα από λίγους μόνο μήνες, ενώ η αναμενόμενη διάρκεια ζωής τους ήταν αρκετά χρόνια. Αντιμετωπίσαμε μια ιδιαίτερα δαπανηρή διακοπή λειτουργίας ενώ δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις προς τους πελάτες μας. Όλο αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, με μεγαλύτερη ενημέρωση και προσοχή στην προμήθεια των ρουλεμάν. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό.” 

Για να ξεχωρίσετε ένα «μαϊμού» από ένα αυθεντικό ρουλεμάν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Οι πελάτες που υποπτεύονται ότι μπορεί να έχουν αγοράσει «μαϊμού» προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή SKF Authenticate για smartphones για να τραβήξουν και να στείλουν φωτογραφίες των ύποπτων προϊόντων στην SKF για εξακρίβωση. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν από το Apple App Store ή το Google Play. Οι πελάτες μπορούν εναλλακτικά να στείλουν με e-mail τις φωτογραφίες των ύποπτων ρουλεμάν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλες οι premium μάρκες επηρεάζονται από τα μαϊμού προϊόντα. Η SKF σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές ρουλεμάν προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτό το πρόβλημα και έχουν δημιουργήσει μια ενημερωτική καμπάνια για τις απομιμήσεις, μέσω ενός γενικού οργανισμού, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ρουλεμάν (WBA). Η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πελάτες για τους κινδύνους και τα προβλήματα των απομιμήσεων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.stopfakebearings.com

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες του τμήματος brand protection της SKF είναι διαθέσιμες εδώ: www.skf.com/group/our-company/organization/skf-care/business-care/anti-counterfeiting/index.html

Η πλήρης λίστα των Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών της SKF μπορεί να βρεθεί εδώ: www.skf.com/group/our-company/find-a-distributor/by-list/index.html

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon