.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 16:50

Test - Husqvarna 701 Enduro 2017

 

Παραγωγή αδρεναλίνης

 

 


Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ξύδης

Το 701 Enduro είναι το "καλώς όρισες" της Husqvarna σε μία νέα εποχή adventure. Σε μία κατηγορία που ξέρει πολύ καλά διαπρέποντας τις προηγούμενες δεκαετίες. Και τώρα, απλά σηκώνει ψηλότερα τον πήχη!

Επιστροφή στα ''ψευδοεντούρο''


Η κατηγορία on/off, ή μικρών adventure, είναι πολύ γνωστή στην Husqvarna, στην χώρα μας, διέπρεψε πολλά χρόνια ως ''ψευδοεντούρο". Αυτές οι μονοκύλινδρες που τις είχες για μουλάρια καθημερινά, για εκδρομές και χωμάτινα ταξίδια σαββατοκύριακου ή μονοήμερης - και γιατί όχι, και πολυήμερων διακοπών.

Με το αειθαλές TE610 στην γκάμα της, η Husqvarna διέθετε μια τρομερή επιλογή για εκείνο τον αναβάτη που ήθελε να κινηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες σε απαιτητικές εκδρομές εκτός δρόμου. Το 701 Enduro, συνεχίζει ουσιαστικά αυτή την παράδοση, προσφέροντας στην αγορά μία μοτοσυκλέτα που έχει φτιαχτεί για να μετακινείσαι καθημερινά, να κάνεις βόλτες σε άσφαλτο ή χώμα και ατελείωτες εξερευνήσεις, με πολύ χωμάτινες βλέψεις.

Βασική διαφορά; Το TE 610 προέκυψε μέσα από τους αγώνες enduro, από τα TE 610/570, και από τα μονοπάτια, τις ειδικές διαδρομές και τα πρωταθλήματα και έτσι κύλισε τους τροχούς του στην άσφαλτο.

Το 701 Enduro ακολούθησε τελείως διαφορετικό δρόμο. Βασίστηκε πάνω στο 690 Enduro της KTM, του οποίου η εξέλιξη ήρθε κυρίως από ασφάλτινη χρήση και μοτοσυκλέτες supermotard. Μάλιστα, η KTM δεν διαθέτει πλέον μονοκύλινδρο ''ψευδοεντούρο'', και αν κάποιος θέλει τέτοιο, το μεγαλύτερο θα το βρει στην γκάμα της Husqvarna.

Το νέο 701 Enduro διαφοροποιείται κυρίως στα πλαστικά περιφερειακά που είναι νέας σχεδίασης, στο τετράγωνο LED πίσω φωτιστικό σώμα, χωνευτό κάτω από το φτερό, στην διαφορετική μάσκα/ φανάρι, το οποίο εξέχει όπως και στα καθαρόαιμα enduro της Husqvarna - το φως είναι αρκετά καλό, όχι όμως ιδιαίτερα δυνατό.

Δυνατό και ροπάτο

To 701 της δοκιμής χρησιμοποιεί τον κινητήρα του KTM 690 Enduro του 2016, χωρίς τις αλλαγές που είχε ο νέος του 2017 (5 άλογα παραπάνω, βελτιώσεις στο κιβώτιο).

Οι σχέσεις του κιβωτίου είναι κοντά κλιμακωμένες ώστε να μπορείς να κινηθείς ''ροπάτα', αλλάζοντας συχνά ταχύτητες, στην χαμηλή κλίμακα των στροφών. Ο κινητήρας βοηθάει σε αυτό, αφού η ροπή και η ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές είναι μοναδική για μονοκύλινδρο κινητήρα, πόσο μάλλον για χωρητικότητας 700 κυβικών εκατοστών.

Το γκάζι ανοίγει ομαλά, η επιτάχυνση έρχεται σχεδόν ηλεκτρικά και η μοτοσυκλέτα κινείται σβέλτα χωρίς να το προσπαθήσεις. Το κιβώτιο ταχυτήτων καμιά φορά χάνει την πρώτη σχέση, ενώ ανάμεσα σε 4η-5η, συνήθως πιάνει νεκρά. Από εκεί προδίδεται η προέλευση του κινητήρα, και απλά πρέπει να συνηθίσεις το ''κούμπωμα'' των σχέσεων, ώστε να εξαλείψεις το φαινόμενο. Στο επόμενο μοντέλο, προφανώς θα υπάρχει ο νέος κινητήρας με τις ανάλογες βελτιώσεις.

Αφού συνηθίσεις το κιβώτιο, μαγεύεσαι από την άριστη λειτουργία του ψεκασμού και μπορείς να κινείσαι με αργές ταχύτητες στην καθημερινότητα σου, πάρα πολύ άνετα. Ο κινητήρας νιώθει φυσικά, το τράβηγμα στο άνοιγμα του γκαζιού ξεκινά από αρκετά χαμηλά, ενώ σκορτσαρίσματα δεν υπάρχουν τέτοια ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα. Νιώθεις την κλωτσιά του μονοκύλινδρου, που μαζί με την αίσθηση της "πιστονιάς", λειτουργούν θετικά. Για την ακρίβεια, μόλις που κρατιέσαι να μην ανοίξεις το γκάζι στο τέρμα, αφού οι 67 (!!!) ανακοινώσιμοι ίπποι, έρχονται ακριβώς την ώρα που θες.

Η επιτάχυνση έρχεται άμεσα, και πανεύκολα μπορείς να κάνεις σούζες - κάτι που αν δεν ήθελες, δεν θα επέλεγες αυτό το μοντέλο. Η ροπή του μπορεί να κρατάει τον μπροστινό τροχό στον αέρα όση ώρα αντέχεις, παίζοντας με το γκάζι. Δεν είναι προτροπή, είναι κάτι που συμβαίνει άνετα. Και το εκπληκτικό στην περίπτωση, είναι πως η ίδια μοτοσυκλέτα που σου βγάζει αδρεναλίνη, είναι τόσο λειτουργική στην καθημερινότητα. Όμως...

Σκληρή και απόλυτη

Σε σχέση με το 690 Enduro, το πλαίσιο χωροδικτύωμα εδώ είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα, τα πλαστικά περιφερειακά είναι λευκά με μπλε πλαστικά ψυγείου, η σέλα ενιαία και αγκαλιάζει στο άνω μέρος τα πλαστικά του ψυγείου. Είναι πολύ σκληρή, με υλικό βινύλιο με γραμμώσεις, το οποίο είναι τετράγωνο στις άκρες της και σε πιέζει πολύ. Επίσης, σε διαδρομή 50 χιλιομέτρων τα μαλακά σου μόρια έχουν συμπιεστεί και έχεις πιαστεί. Αν παρκάρεις λίγο την μοτοσυκλέτα στον ήλιο, το βινύλιο ανεβάζει θερμοκρασία και καίγεσαι - για αρκετή ώρα αφού κάτσεις πάνω. Ένα μπουκαλάκι νερό για δροσιά συνίσταται τους καλοκαιρινούς μήνες!

Το νέο μοντέλο της Husqvarna χρησιμοποιεί διαφορετική σέλα, με νέο πιο μαλακό υλικό και μαλακές "γωνίες" στα πλαϊνά της - φανταζόμαστε όχι άσκοπα. Η σέλα αφαιρείται με ένα κρικάκι στην αριστερή πλευρά και βγαίνει, κι έτσι μπορούν να στην κλέψουν κιόλας - το νου σας! Από κάτω δεν έχει χώρο για αποθήκευση κι έτσι, κάποια πατέντα για ασφάλιση δεν θα ήταν άσχημη.

Η ποιότητα είναι εμφανής σε κάθε σημείο του Husqvarna 701 Enduro, το οποίο δεν είναι απλά ένα μονοκύλινδρο για καθημερινή μετακίνηση. Το βλέπεις στις μαύρες ανωδιομένες πλάκες δεσίματος του μπροστινού συστήματος οι οποίες διαθέτουν και αφαιρούμενα καβαλέτα τιμονιού, σε περίπτωση που θες να προσθέσεις αποστάτες. Αυτά στρίβουν έκκεντρα 180 μοίρες, κι έτσι μεταβάλλουν την θέση του τιμονιού προς τα εμπρός ή πίσω.

Έτσι, σε συνδυασμό με το ίσιο επιθετικό τιμόνι της Neken, η θέση οδήγησης γίνεται απόλυτη, με πολλές επιλογές ρύθμισης. Η θέση οδήγησης λοιπόν, είναι επιθετική και... ψηλή. Το ύψος σέλας στα 910mm, δείχνει δύσκολο ακόμη και για αναβάτες 1,80μ, κι έτσι, η υπόθεση ''πατάω-πόδι-στο-φανάρι'' δεν θα είναι και η πιο εύκολη για όλους.

Βέβαια, αν εξαιρέσεις το ύψος, το κόψιμο τιμονιού είναι μεγάλο, ο συμπλέκτης προοδευτικός, το γκάζι ηλεκτρικό, κι έτσι, όσο έχεις τα πόδια στα μαρσπιέ, δεν θα περιοριστείς σε τίποτα στην καθημερινή σου μετακίνηση.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι δεν είναι μία άνετη travel enduro μοτοσυκλέτα, αν θες κάτι τέτοιο, θα πας σε KTM 1090 και όχι το 701 το οποίο θα σε πάει από χώμα παντού, και δεν θα μπορεί να σε πιάσει κανείς.

Ποιότητα στην οδήγηση

Ως premium μονοκύλινδρο, το 701 διαθέτει ότι καλύτερο μπορείς να βρεις στην αγορά. Το μπροστινό σύστημα που χρησιμοποιεί είναι της WP, 4CS, και είναι η τελευταία τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν μέχρι πέρσι τα αγωνιστικά enduro δίχρονα και τετράχρονα της Husqvarna. Μιλάμε για ένα ρυθμιζόμενο ως προς τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπροστινό σύστημα, σχεδιασμένο για να ανταπεξέρχεται στα μεγαλύτερα δυνατά εμπόδια, σε άλματα, μονοπάτια, ρίζες, λάσπες, βράχια, κλπ. Προφανώς και είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να επιλεχθεί, και είναι και η ουσιαστική αλλαγή που βρίσκουμε από το KTM 690 Enduro.

Το αμορτισέρ της WP είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, με απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, ενώ το ελατήριο του ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση χειροκίνητα, με μαύρο πλαστικό κοχλία - χρειάζεται όμως εργαλεία για να το φέρεις στα μέτρα σου.

Το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από την σέλα όπως και στο 690, μία πρακτική που συναντήσαμε και στο BMW X-Challenge 650, και η τάπα του βρίσκεται στο τέλος της σέλας - στην αρχή του πίσω φτερού. Αυτό ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο φόρτωμα, αφού σχάρα γι' αυτό δεν υπάρχει, ενώ αν τοποθετηθεί σάκος, θα πρέπει να αφαιρείται σε κάθε γέμισμα.

Τα μαρσπιέ του είναι μεγάλα σε διαστάσεις και οδοντωτά, και η θέση τους δημιουργεί μία ξεκούραστη θέση με τα γόνατα να μην κουράζονται. Όταν βρεθείς όρθιος πάνω τους βρίσκεσαι σαν στο σπίτι σου.

Και τα παραπάνω, δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο που έχει επιλέξει αυτή η μοτοσυκλέτα, και δεν είναι άλλος από το τουριστικό enduro - γιατί για αγωνιστικό enduro, προφανώς και υπάρχουν άλλες μοτοσυκλέτες.

Τι κάνεις με το 701 Enduro; Μετακινείσαι χωρίς κραδασμούς, με ταχύτητες των 120 - 140χλμ, με σταθερότητα και ασφάλεια, με μόνο περιορισμό την προστασία από τον αέρα.

Φτάνεις στον προορισμό σου, πατάς στο χώμα, και... απογειώνεσαι!

Χωμάτινα όνειρα


Για να φτάσεις στο χώμα, και να συνεχίσεις με ασφάλεια σε αυτό, έχουν τοποθετηθεί τα ελαστικά της Continental, Twin Duro, με φαρδιά τακούνια που ταιριάζουν μία χαρά στον χαρακτήρα του 701 Enduro. Έχεις σταθερότητα στην ευθεία, φαρδύ τακούνι για αντοχή στα χιλιόμετρα, αρκετό πέλμα στο πλάι για κράτημα. Και καθαρίζει καλά στο χώμα, σε λογικές συνθήκες, για διπλής χρήσης ελαστικό. Τα στεφάνια τροχών είναι της D.I.D., Dirt Star, για αυξημένη αντοχή στις επαφές με τις πέτρες. Και τα φρένα, αποτελούνται από μονό δίσκο μαργαρίτα διαμέτρου 300 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων, και πίσω, πάλι μαργαρίτα, 240mm, αμφότερα από την Brembo, με ABS.

Τα φρένα είναι πολύ δυνατά για τις ανάγκες του 701, σε άσφαλτο και χώμα, με αίσθηση και δύναμη με τα οποία δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς περαιτέρω.Το ABS απενεργοποιείται από κουμπί που βρίσκεται στο ηλεκτρονικό πολυ-όργανο (ίδιο με του KTM 990 Adventure!), για τις στιγμές που θα βρίσκεστε στο χώμα. Και τότε, το παιχνίδι ξεκινάει.

Η ροπή διώχνει τον πίσω τροχό όποτε χρειαστεί, το γκάζι όπως και ο βήχας, δεν κρύβεται. Παρά το γρανάζωμα που δίνει πέραν των 170 χιλιομέτρων τελική ταχύτητα, στο βουνό οι σχέσεις κιβωτίου δείχνουν ιδανικές. Οι τρεις πρώτες είναι κοντά κλιμακωμένες μεταξύ τους κι έτσι μπορείς να κινείσαι άνετα στο βουνό, εκμεταλλευόμενος την διάρκεια απόδοσης. Βάζεις μία σχέση και ελέγχεις το παιχνίδι με το δεξί γκριπ. Το 701 Enduro τοποθετείται με μοναδική άνεση στις ανοιχτές στροφές, αλλάζει κατεύθυνση με ελάχιστη δύναμη, και κάθε νεροφάγωμα γίνεται παρελθόν. Τα 145 κιλά του, τού επιτρέπουν να κινηθεί αρκετά εκτός δρόμου, σε σημείο που με ικανό αναβάτη, να κυνηγά καθαρόαιμες enduro σε μονοπάτια!

Οι αναρτήσεις λειτουργούν υποδειγματικά και πλέον φέρνουν το 701 Enduro, με την απόδοσή τους, κοντά σε μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Η ποιότητα οδήγησης στο χώμα είναι μοναδική, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου - αν θέλεις αυτή τη στιγμή μία μοτοσυκλέτα που να πηγαίνει αέρα πατέρα σε δασικές διαδρομές, αυτή είναι η 701 Enduro. Με αυτήν, ναι, μπορείς να κάνεις τα χωμάτινα σου όνειρα πραγματικότητα!

Politically Correct

Όταν τα όνειρα θελήσουν να επιστρέψουν στην βάση τους, τότε θα εκτιμήσεις τον εξοπλισμό που διαθέτει το 701. Που ναι μεν δεν είναι αντίστοιχος μεγάλης adventure, αλλά είναι αυτός που πρέπει για να κυκλοφορείς. Το μεγάλο τελικό της εξάτμισης είναι ήσυχο για καθημερινή μετακίνηση, κρύβεται πολύ καλά πίσω από τα πλαστικά της ουράς, αλλά προφανώς είναι και το πρώτο που θα φύγει για μείωση βάρους και απελευθέρωση της δύναμης.
Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου και συμπλέκτη της Magura, κεντρική κλειδαριά στο πλαίσιο (;), ενώ χάρτες ρύθμισης ηλεκτρονικής ανάφλεξης ή Traction Control δεν υπάρχει. Τίποτα το extreme συγκλονιστικό δηλαδή.

Από τα κουμπιά που έχει πάνω το minimal πολυόργανο (χωρίς στροφόμετρο), βλέπεις τα χιλιόμετρα, την ώρα, την απόσταση που έχεις κάνει. Αν επιλέξεις από την αριστερή πλευρά σου εμφανίζει την απόσταση distance 2, μέγιστη ταχύτητα, μέση ωριαία, οδόμετρο. Έχει και λυχνίες νεκράς, φλας και μεγάλης σκάλας φώτων που... μπαινοβγαίνουν από την θέση τους. Τέτοια όργανα έχουν και οι αγωνιστικές enduro, οπότε... μήπως θέλει να μας ξεκαθαρίσει λίγο την θέση του;

Τα μαρσπιέ είναι αλουμινένια όπως και η βάση της τρόμπας φρένου πίσω - φήμες λένε ότι η βάση που βρίσκονται μπορεί να σπάσει. Τα μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι στιβαρά με πολύ καλές βάσεις, και μάλιστα, μεταφέρει άνετα δικάβαλλο, αλλά εξαρτάται από την σέλα που θα φτάσεις - αφού κραδασμούς δεν έχει.

Αν θες να ταξιδέψεις με αξιώσεις προστατευμένος από τον αέρα, θα πρέπει να κινηθείς σε μετατροπή τοποθέτησης ζελατίνας ή fairing, μιας και η μαμά Husqvarna δεν έχει φροντίσει γι' αυτό. Υπάρχουν όμως στον λαιμό του πλαισίου τέσσερις υποδοχές με σπείρωμα εκατέρωθεν πάνω στις οποίες θα μπορούσε να τοποθετηθεί ''πύργος'' με όργανα πλοήγησης. Έχουμε δει μετατροπές που τοποθετούν fering με μικρή ζελατίνα όπως στα Rally, και ίσως αυτές οι βάσεις βρίσκονται εκεί γι' αυτό το λόγο. Η Husqvarna βέβαια δεν έχει κάτι έτοιμο γι' αυτό το σκοπό, και ούτε οι τεχνικοί της γνωρίζουν κάποια λεπτομέρεια. Εμείς γνωρίζουμε ήδη δύο κατασκευαστές στην Ελλάδα που κατασκευάζουν τέτοια fairings, με κόστος κοντά στα 2.000euro, που περιλαμβάνει fairing, ζελατίνα και έξτρα μπροστινά ρεζερβουάρ 10 λίτρων που αυξάνουν σημαντικά την αυτονομία. Αν αξίζει η μετατροπή; Κοιτάξτε λίγο προς Dakar μεριά και... ονειρευτείτε!

Κορυφαία εναλλακτική

Ποια είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για να ταξιδέψεις άνετα, να φτάσεις στον προορισμό σου με ασφάλεια, να οδηγήσεις τέρμα γκάζι στο χώμα, και να επιστρέψεις άνετα στην βάση σου; Προφανώς δεν υπάρχει, και όλες θέλουν παραχωρήσεις. Αν η ζυγαριά γέρνει υπέρ της άνεσης και του φορτώματος, με συνεπιβάτη στη σέλα, τότε μπορείς να πας σε μία δικύλινδρη Adventure, με 30 - 100% μεγαλύτερο κόστος κτήσης.

Η Husqvarna 701 Enduro είναι ξεκάθαρη ως προς τις παροχές της. Είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για να κινηθείς αξιοπρεπέστατα καθημερινά, άνετα και παιχνιδιάρικα, και με ασφάλεια, στην πόλη. Να ταξιδέψεις με λίγες παραχωρήσεις, με έμφαση στους επαρχιακούς, και να γυρίσεις όλη την Ελλάδα από χωματόδρομους, όσο εσύ αντέχεις.

Με πλεονεκτήματα το χαμηλό για μικρή adventure μοτοσυκλέτα βάρος, στα 145 κιλά, έχεις του περιορισμούς της φόρτωμα, και προστασία από τον αέρα. Στα 9.690 ευρώ που κοστίζει, ναι, είναι ακριβή και σε βάζει σε σκέψεις για το αν θα κάνεις το βήμα για κάποια adventure των 800 κυβικών, ή μία δικύλινδρη on/off της κατηγορίας 650. Και είναι ένας λογικός προβληματισμός. Όμως, αν ταξιδεύεις μόνος, με λιτό εξοπλισμό, ντυμένος εντουράδικα, με τσάντα πλάτης, είσαι γρήγορος και απαιτητικός αναβάτης, και στο αίμα σου ρέει άμμος από το Dakar, τότε δεν θα βάλεις την Husqvarna 701 Enduro σε καμία ζυγαριά.

Ως premium μοτοσυκλέτα, με μοναδική απόδοση, περιφερειακά και στήσιμο, αλλά και χαρακτήρα, απευθύνεται σε ιδιαίτερους αναβάτες με άποψη και οδηγικές ικανότητες ή βλέψεις για αρκετές εξερευνήσεις. Και ως τέτοια, δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη, αποδεικνύοντας μάλιστα πως τα μηχανήματα παραγωγής αδρεναλίνης, πληρώνονται!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Husqvarna
Μοντέλο 701 Enduro
Αντιπρόσωπος ΚΤΜ SEE
Τιμή 9.690 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 690
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 102 x 84,5
Συμπίεση Δ.Α.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός της Keihin με σώμα 50mm - Ride By Wire
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός APTC - Anti hopping
Μετάδοση Aλυσίδα
Σχέσεις 6
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια - 36:79
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα - 15:45
   
Πλαίσιο  
Τύπος Aτσάλινο χωροδικτύωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1504
Γωνία κάστερ 27
Ίχνος  (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 910
Απόσταση εδάφους  (mm) 280
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 13
Βάρος (kg) 139,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα WP 4CS 48mm, 4860, διαδρομή τροχού, 275mm, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς
Πίσω Mονό αμορτισέρ WP, 4618, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 275mm
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 90/90-21 Continental TwinDuro
Πίσω 140/80-18 Continental TwinDuro
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 300mm με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων της Brembo και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (ίπποι/σ.αλ.) 67/7.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.) 6,7/6.500
Ιπποδύναμη πραγματική (ίπποι/σ.αλ.) Δ.Α.
Ροπή πραγματική (kgm/σ.α.λ.) Δ.Α.

Φωτογραφίες οδήγησης

{gallery}tests/onoff/husqvarna/2017/enduro701/odigika/{/gallery}

Φωτογραφίες λεπτομερειών

{gallery}tests/onoff/husqvarna/2017/enduro701/statika/{/gallery}

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 20:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon