Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 11:42

Παρουσίαση - Ηonda Crosstourer 1200 2012

 

Η νέα V4 Adventure Sports Tourer 

 Premium adventure sports tourer, κινητήρας 1.237cm3 V4, πλαίσιο all-road, Μετάδοση Διπλού Συμπλέκτη και Combined ABS

Η Honda επέκτεινε την προηγμένη γκάμα V4 μοντέλων της λανσάροντας τη νέα Crosstourer, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πρωτότυπη έκδοση στην Έκθεση Eicma 2010. Η  Crosstourer θα συνδυάζει την απόλαυση και τη συγκίνηση μιας σπορ μοτοσικλέτας τουρισμού με την άνετη, όρθια θέση οδήγησης και την ευελιξία μιας μηχανής ιδανικής για ... περιπέτειες! Σημαντική συμβολή σ’ αυτό έχει η τεχνογνωσία της Honda  στις V4 και η Μετάδοση Διπλού Συμπλέκτη με νέες λειτουργίες.

Με χαρακτηριστικά sports touring


Η ομάδα εξέλιξης, με επικεφαλής τον Yosuke Hasegawa (Large Project Leader), θέλησε να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα χαρίζει στον αναβάτη την αίσθηση της πρόκλησης και της περιπέτειας. Τα Ιαπωνικά μότο που ενέπνευσαν τη δημιουργία και εξέλιξη του πρωτοτύπου ήταν σε ελεύθερη μετάφραση ‘Μπορώ να το κάνω αυτό. Μπορώ να πάω σε ένα μέρος σαν αυτό. Το ‘αυτό’ μπορεί να ήταν ένα μεγάλο ταξίδι σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, ή μία περιπέτεια σε κάποιο μακρινό, ορεινό προορισμό. Η ομάδα εξέλιξης της Crosstourer ήθελε να δημιουργήσει μία μοτοσικλέτα, κατάλληλη για κάθε χρήση, τον τέλειο σύντροφο στο ταξίδι, που να συνδυάζει μία premium, μοναδική σχεδίαση με προηγμένες τεχνολογίες.
 
Η Crosstourer συνδυάζει χαρακτηριστικά sports touring, όπως ο ισχυρός κινητήρας V4 της VFR1200F με στοιχεία που συναντάμε σε on-off μοτοσικλέτες όπως  αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές και μία όρθια θέση οδήγησης για προβλέψιμη συμπεριφορά και πρόσφυση. Αυτός  ο συνδυασμός των δύο φιλοσοφιών κάνει την Crosstourer μία μοναδική και ευέλικτη πρόταση. Οι αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές των μοτοσικλετών on-off για ομαλή κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη παρέχουν πλεονέκτημα σε δρόμους με ανωμαλίες. Τέτοια συστήματα ανάρτησης προσφέρουν επίσης άριστη οδηγική ποιότητα και ακριβή έλεγχο. Η όρθια θέση οδήγησης εγγυάται άνεση, έλεγχο και εξαιρετική ορατότητα για τον αναβάτη.

Νέα πρότυπα

Όπως η Crossrunner που παρουσιάστηκε στην Έκθεση EICMA το 2010, η Crosstourer προσφέρει ισχύ V4 στις διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας crossover. Το σύστημα Μετάδοσης Διπλού Συμπλέκτη της Honda (Dual Clutch Transmission) εναρμονίζεται με το προηγμένο πνεύμα της Crosstourer. Η μετάδοση διπλού συμπλέκτη προσφέρει μηχανικές αλλαγές μέσω μπουτόν στο τιμόνι, αλλά και μία άνετη, αυτόματη λειτουργία που μπορεί να παρακαμφθεί με το χέρι όποτε ο αναβάτης το θελήσει. Η μηχανή εφοδιάζεται επίσης με το TCS (Traction Control System), που αυξάνει την αυτοπεποίθηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, φροντίζοντας ο κινητήρας να μην παράγει ποτέ περισσότερη ισχύ από εκείνη που μπορεί να διαχειριστεί ο πίσω τροχός. Βελτιώσεις όπως το Combined ABS της Honda υπογραμμίζουν τις παντός καιρού, παντός εδάφους ικανότητες της μοτοσικλέτας – αυτό το εργαλείο είναι πραγματικά έτοιμο για όλα.    

Η Crosstourer θέτει νέα  πρότυπα στις μεγάλες adventure μοτοσικλέτες σπορ τουρισμού. Προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων κινητήρα V4 με προηγμένη τεχνολογία (Combined ABS, TCS, Dual Clutch Transmission) για σταθερότητα και συμπεριφορά με έναν ή δύο αναβάτες, ανεξαρτήτως τύπου οδοστρώματος ή απόστασης ταξιδιού. Η περιπέτεια ξεκινά εδώ.
    
Στην ελληνική αγορά η Crosstourer είναι άμεσα διαθέσιμη από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. - Επίσημος Εισαγωγέας Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τόσο η έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στην τιμή €15,830 όσο και η έκδοση με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη-DCT στην τιμή €17,130.

Βασικά χαρακτηριστικά

Ο κινητήρας 1.237cm3 V4, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα περιπέτειας σπορ τουρισμού της Honda, έχει βελτιστοποιηθεί με στόχο τις ισχυρότερες επιδόσεις στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, προσφέροντας ομαλή ισχύ για μεγαλύτερη άνεση σε μεγάλες διαδρομές.

Η Μετάδοση Dual Clutch της Honda διασφαλίζει ακόμα πιο ομαλές αλλαγές ταχυτήτων σε όλα τα προγράμματα οδήγησης, κάνοντας την Crosstourer μία εξαιρετικά ευέλικτη μοτοσικλέτα. Χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, το σύστημα παρέχει δυνατότητα επιλογής χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων και δύο πλήρως αυτόματων προγραμμάτων, ένα για γενική χρήση (D-mode) και ένα για σπορ επιδόσεις (S-mode). Το Dual Clutch Transmission της Crosstourer χρησιμοποιεί νέο λογισμικό με πρόσθετες λειτουργίες.

Έχοντας επιλεγεί για την άριστη ισορροπία βάρους/ακαμψίας, το πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο της Crosstourer φιλοξενεί σύστημα ανάρτησης με μεγάλη διαδρομή μπροστά και πίσω για μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία και άνεση στο ταξίδι, ακόμα και σε ανώμαλους δρόμους.

Το Traction Control System (TCS) και το Combined ABS της Honda υπογραμμίζουν τις ικανότητες της μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως οδικών και καιρικών συνθηκών. Και τα δύο παρέχουν ξεγνοιασιά στον αναβάτη, ακόμα και σε περιπτώσεις χαμηλής πρόσφυσης.

Στυλ

Το στυλ της Crosstourer υποδηλώνει δύναμη και πολιτισμένο σπορ χαρακτήρα. Επαναλαμβανόμενα σχεδιαστικά θέματα όπως οι πολλαπλές ακμές τονίζουν το adventure style.

Η έλλειψη όγκου στο εμπρός τμήμα της μοτοσικλέτας αποπνέει μία αίσθηση ελαφρού βάρους. Η διάταξη των προβολέων είναι κάθετη με τη μεσαία σκάλα πάνω από τη μεγάλη. Οι προβολείς και η ζελατίνα τοποθετούνται στο κέντρο της μοτοσικλέτας για καλύτερη συγκέντρωση των μαζών και μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα. Οι αεραγωγοί στο εμπρός φέρινγκ μειώνουν τη μετωπική επιφάνεια διοχετεύοντας παράλληλα αέρα ψύξης στα ψυγεία. Το πίσω τμήμα της μοτοσικλέτας είναι πολύ λειτουργικό με ενσωματωμένη τη σχάρα αποσκευών και χειρολαβή στην οποία εδράζονται απευθείας οι προαιρετικές πλαϊνές μπαγκαζιέρες. Τα φλας τύπου LED, που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε μία Honda μεγάλου κυβισμού, διασφαλίζουν βέλτιστη ορατότητα.

Ο προηγμένος πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών είναι ελκυστικός και ευανάγνωστος. Η οθόνη βρίσκεται  ακριβώς κάτω από τη γραμμή της ορατότητας του αναβάτη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του από το δρόμο, με κυρίαρχο στοιχείο ένα μεγάλο ψηφιακό ταχύμετρο. Αυτό πλαισιώνεται από δείκτες καυσίμου και θερμοκρασίας κινητήρα. Στην κορυφή της οθόνης βρίσκεται ένα στροφόμετρο με μπάρες, που κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά όσο οι στροφές του κινητήρα αυξάνονται. Περισσότερες πληροφορίες παρέχουν ένας συνολικός χιλιομετρής, δύο χιλιομετρητές ταξιδιού, δείκτες υπόλοιπου καυσίμου στον ρεζερβουάρ, κατανάλωσης καυσίμου (στιγμιαία και μέση), αυτονομίας, σχέσης κιβωτίου, ένα ρολόι και επιλογή του Dual Clutch Transmission mode (εάν υπάρχει). Ο πίνακας οργάνων έχει επίσης ρυθμιζόμενη φωτεινότητα.

Εργονομική Σχεδίαση

Σημαντικό στοιχείο στη γοητεία της Crosstourer είναι η όρθια θέση οδήγησης εμπνευσμένη από μοτοσικλέτα off-road, τέλεια για οδήγηση σε συνωστισμένους δρόμους της πόλης και επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Η Crosstourer προσφέρει αυτοπεποίθηση στην οδήγηση. Η μελετημένη εργονομία του προσφέρει σε αναβάτη και συνεπιβάτη μεγάλο βαθμό ελευθερίας. Η φυσική στήριξη στο βάρος του σώματος του αναβάτη ανάμεσα στα μαρσπιέ, τη σέλα και το τιμόνι παρέχουν άνεση ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές. Η θέση οδήγησης επιτρέπει επίσης άριστη ορατότητα πάνω από τα γύρω οχήματα. Τέλος, η ελευθερία της θέσης οδήγησης, σε συνδυασμό με τη μεγάλη γωνία στροφής του τιμονιού, τη συγκέντρωση των μαζών γύρω από το κέντρο βάρους και το φαρδύ τιμόνι με τις τέλειες κλίσεις εγγυάται καλό έλεγχο στις μικρές ταχύτητες.

Η Crosstourer διαθέτει προστατευτικές 'χούφτες' εμπνευσμένες από μηχανές off-road που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τον αέρα και την κακοκαιρία. Η προσαρμοζόμενη ζελατίνα έχει διαμορφωθεί μέσω υπολογιστικής ρευστοδυναμικής ανάλυσης (CFD) προκειμένου να αποκτήσει το ιδανικό σχήμα για προστασία από τον αέρα – η σχεδίαση επιτρέπει στον αναβάτη να νιώθει τον άνεμο, που αποτελεί μέρος της οδηγικής απόλαυσης μιας μοτοσικλέτας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την κόπωση.

Κινητήρας

Η Crosstourer είναι μία μοτοσικλέτα σχεδιασμένη για να προσφέρει στον αναβάτη την αίσθηση ότι τα πάντα είναι εφικτά: κανένα ταξίδι δεν είναι τόσο μεγάλο ούτε τόσο δύσκολο, κανένας δρόμος και κανένα οδόστρωμα δεν είναι απροσπέλαστα. Σ’ αυτή την αίσθηση σημαντική συμβολή έχει ο κινητήρας V4 της Honda, τώρα στις διαστάσεις μιας adventure σπορ μοτοσικλέτας τουρισμού που αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ και ροπή, άριστα ελεγχόμενα και με άμεση απόκριση.

Η διάταξη του V4 είναι λεπτή και συμπαγής, μειώνοντας τη μετωπική επιφάνεια και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πλαισίου με συγκέντρωση μαζών γύρω από το κέντρο βάρους, για άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, ο κινητήρας έχει ένα πολύ στενό ζεύγος πίσω κυλίνδρων, που τον καθιστά λεπτότερο στο πίσω τμήμα. Το αποτέλεσμα είναι μία λεπτή και ευκολοοδήγητη μοτοσικλέτα. Εκείνο που συντελεί κυρίως στις συμπαγείς διαστάσεις του κινητήρα είναι η επαναστατική τεχνολογία της Honda Unicam, δανεισμένη από την οικογένεια των μονοκύλινδρων μοτοσικλετών motocross CRF. Αυτή χρησιμοποιεί διάταξη με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής για μείωση του μεγέθους και του βάρους των κυλινδροκεφαλών και βελτιστοποίηση του σχήματος του θαλάμου καύσης, προς όφελος των επιδόσεων.

Ομαλή λειτουργία κινητήρα

Ο κινητήρας της Crosstourer χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό περιεχόμενης γωνίας κυλίνδρων 76° και χρονισμό κομβίων στροφάλου 28° για εξάλειψη των κραδασμών. Επειδή αυτό καταργεί την ανάγκη για έναν ενεργοβόρο αντικραδασμικό άξονα, το αποτέλεσμα είναι υψηλότερη ισχύς με απουσία κραδασμών. Είναι ένας κινητήρας που τον χρησιμοποιείς καθημερινά, για εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς κόπωση.
 
Βασισμένη στον κινητήρα της VFR1200F, η κινητήρια μονάδα της Crosstourer έχει τροποποιηθεί για να ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Για περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, έχει γίνει αναθεώρηση των εκκεκτροφόρων και του χρονισμού των βαλβίδων. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τον αναβάτη, ακόμα και από τις πολύ χαμηλές στροφές.
 
Κύριο χαρακτηριστικό των V4 κινητήρων της Honda είναι εδώ και πολλά χρόνια η ανομοιόμορφη σειρά ανάφλεξης. Η Crosstourer υιοθετεί την ίδια φιλοσοφία που βοηθά τον αναβάτη να νιώθει συνδεδεμένος με τον κινητήρα, προσφέροντάς του την αυτοπεποίθηση να εκμεταλλεύεται τις επιδόσεις μαζί με μία απολαυστική αίσθηση από τον κινητήρα.

Τα εξαιρετικά επίπεδα ελέγχου και φιλικότητας προς το χρήστη του V4 οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο προηγμένο σύστημα ride-by-wire, που ικανοποιεί με ακρίβεια τις απαιτήσεις του οδηγού με τις κατάλληλες επιδόσεις - τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
 

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Προϊόν της συνεχούς προσπάθειας της Honda στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που προσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση και άνεση στην ανθρώπινη καθημερινότητα, το Dual Clutch Transmission χρησιμοποιεί λειτουργία αυτόματου συμπλέκτη και αλλαγών σχέσεων συνδυάζοντας την απολαυστική αίσθηση ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση του αυτόματου. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το σύστημα χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες: έναν για τη Νεκρά και την 1η, 3η και 5η σχέση και έναν για τη 2η, 4η και 6η. Προεπιλέγοντας την επόμενη σχέση μέσω του συμπλέκτη που δεν χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή, το σύστημα μπορεί να αλλάζει ηλεκτρονικά τους συμπλέκτες όταν χρειάζεται για γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων χωρίς διακοπή ισχύος. Αυτή η ομαλή λειτουργία παίζει σημαντικό ρόλο όταν υπάρχει συνεπιβάτης.

Διατίθενται τρία προγράμματα λειτουργίας για μεγαλύτερη ευελιξία ανάλογα με το διαφορετικά οδηγικά στυλ και τις συνθήκες. Το MT mode παρέχει πλήρως χειροκίνητο έλεγχο, επιτρέποντας στον αναβάτη να αλλάζει ταχύτητες από τα μπουτόν στο τιμόνι. Επίσης, διατίθενται δύο πλήρως αυτόματα προγράμματα αλλαγών σχέσεων. Το D mode είναι ιδανικό για την πόλη και τον αυτοκινητόδρομο και τη διατήρηση της οικονομίας καυσίμου. Η ECU παρακολουθεί αρκετές βασικές παραμέτρους και μπορεί να επιλέγει μεταξύ δύο χαρτογραφήσεων: μία για νορμάλ συνθήκες, που ελαχιστοποιεί τις αλλαγές σχέσεων για ομαλή προοδευτικότητα και μία δεύτερη για χρήση σε υψηλά φορτία που αλλάζει σχέσεις πιο άμεσα για αυξημένη επιτάχυνση και ισχυρότερο φρένο κινητήρα. Σε σπορ S mode, το κιβώτιο αφήνει τον κινητήρα να ανεβάσει λίγο ψηλότερα στροφές πριν την επιλογή της μεγαλύτερης σχέσης, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων, ενώ κατεβάζει ταχύτερα σχέση στην επιβράδυνση. Σε D ή S mode, το Dual Clutch Transmission προσφέρει άμεση χειροκίνητη παρέμβαση αν χρειαστεί. Ο αναβάτης απλά επιλέγει την απαιτούμενη σχέση, χρησιμοποιώντας τα μπουτόν αλλαγής σχέσης. Με τις αλλαγές στο σύστημα λογισμικού, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα στο αυτόματο πρόγραμμα.

Το Crosstourer εφοδιάζεται με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS. Αυτό παρακολουθεί την ταχύτητα περιστροφής του πίσω τροχού, αναζητώντας διακυμάνσεις που μπορεί να υποδηλώνουν άμεση απώλεια πρόσφυσης και ελέγχου της μοτοσικλέτας. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει επικείμενο σπινάρισμα του τροχού, η κινητήρια ισχύς μειώνεται για λίγο, ώστε να διατηρηθεί η πρόσφυση. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν το επιθυμεί ο αναβάτης σε ορισμένες συνθήκες.  

Πλαίσιο - περιφερειακά

Το πλαίσιο της Crosstourer κατασκευάζεται από χυτό αλουμίνιο τεσσάρων κομματιών με δύο πλευρικούς δοκούς. Αυτή η τεχνική επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της πολύ σημαντικής ισορροπίας βάρους/ακαμψίας κάθε εξαρτήματος του πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική συμπεριφορά με αίσθηση σταθερότητας, ανεξάρτητα από το είδος του δρόμου. 

Έχοντας εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι ζάντες με ακτίνες της Crosstourer έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν τους κραδασμούς που παράγονται σε ανώμαλες επιφάνειες σε συνεργασία με τα συστήματα ανάρτησης, με στόχο μία αίσθηση άνεσης και οδηγικής ποιότητας. Διαστάσεις ελαστικών – 110/80-R19 μπροστά, 150/70-R17 πίσω – έχουν επιλεγεί για διατήρηση της ευελιξίας και της καλής πρόσφυσης.   

Σχεδιασμένα για να αντεπεξέρχονται σε ένα μεγάλο εύρος οδικών συνθηκών στην Ευρώπη, τα συστήματα της εμπρός και της πίσω ανάρτησης έχουν μεγάλες διαδρομές που απορροφούν ελεγχόμενα τους κραδασμούς. Το άκαμπτο, ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι 43mm προσφέρει έλεγχο, ακρίβεια διεύθυνσης και σταθερότητα, ακόμα και όταν η μοτοσικλέτα στρίβει πολύ γρήγορα ή φρενάρει δυνατά. Από την άλλη, η διάταξη της πίσω ανάρτησης Pro-Link συνδυάζει υψηλή πρόσφυση με άνεση. Τόσο το πιρούνι όσο και το πίσω αμορτισέρ ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση και την επαναφορά, επιτρέποντας στους αναβάτες να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του πλαισίου σύμφωνα με το οδηγικό στυλ και τη χρήση της μοτοσικλέτας.  

Για εύκολη συντήρηση όσο και οδήγηση, η Crosstourer χρησιμοποιεί άξονα τελικής μετάδοσης χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Η σχεδίαση αυτού του απλού συστήματος μετάδοσης είχε σαν γνώμονα την αντοχή και τον αθόρυβο χαρακτήρα, ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες.

Η Crosstourer εφοδιάζεται με Combined ABS που διασφαλίζει ισορροπημένο φρενάρισμα εμπρός/πίσω για πιο σταθερή επιβράδυνση με την πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας ενός ABS. Εάν κάποιος από τους τροχούς τείνει να μπλοκάρει, το Combined ABS στιγμιαία μειώνει την υδραυλική πίεση που ασκείται στο σχετικό τροχό και κατανέμει την ισχύ άριστα μεταξύ των φρένων για ισχυρό και ασφαλές φρενάρισμα σε όλες τις συνθήκες.

Ιστορία Μοντέλου

Για να ελέγξει την αξιοπιστία μιας νέας φιλοσοφίας μοτοσικλέτας που θα έχει την άνεση, ισχύ και ικανότητα να πηγαίνει οπουδήποτε ώστε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς φίλους της περιπέτειας, η Honda παρουσίασε τη V4 Crosstourer concept στην έκθεση 2010 EICMA (Esposizone Internazionale Ciclo Motociclo Accessori) στο Μιλάνο. Παίρνοντας θέση δίπλα στο μικρότερο Crossrunner, το πρωτότυπο αντιπροσώπευε μία off-road εκδοχή βασισμένη στο πλαίσιο και τον ισχυρό V4 1.237cm3 της VFR1200F.

Η φιλοσοφία της νέας μοτοσικλέτας παρέκλινε ελαφρώς από την πρωτότυπη στην έκδοση μαζικής παραγωγής. Η πρωτότυπη μοτοσικλέτα ήταν μία μηχανή περιπέτειας με έμφαση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για όλες τις οδικές συνθήκες. Η Crosstourer παραγωγής είναι ένα πιο ευέλικτο πακέτο, εξίσου αποτελεσματικό στην πόλη για καθημερινές μετακινήσεις και στον ανοιχτό δρόμο. Για το σκοπό αυτό, η μοτοσικλέτα είναι ανανεωμένη σχεδιαστικά , έχοντας λιγότερο όγκο και όντας πιο ευέλικτη. Οι προδιαγραφές του πλαισίου άλλαξαν επίσης, με τη υιοθέτηση π.χ. ενός ανάποδου πιρουνιού μπροστά για καλύτερο έλεγχο στο δρόμο.

Η Crosstourer αποτελεί την τέλεια πλατφόρμα για να προβληθούν τα πολυάριθμα τεχνικά πλεονεκτήματα ενός κινητήρα V4: υψηλή απόδοση ισχύος με συμπαγείς, κεντρικά κατανεμημένες μάζες για καλή οδική συμπεριφορά και μικρή μετωπική επιφάνεια για μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση. Ο χαρακτηριστικός ήχος του V4 είναι ένα ακόμα σημαντικό συστατικό της γοητείας που ασκεί η μοτοσικλέτα.

Προαιρετικός εξοπλισμός

Η ευελιξία της Crosstourer μπορεί να αυξηθεί με τη γκάμα των Γνήσιων Αξεσουάρ Honda, που αναδεικνύουν το στυλ και αναβαθμίζουν τις επιδόσεις. Μεταξύ αυτών είναι:

- Κιτ Συναγερμού Averto: Συμπαγής συναγερμός με σειρήνα 118dB και εφεδρική μπαταρία. Χαμηλής κατανάλωσης sleep mode που προστατεύει τη μπαταρία από αποφόρτιση. Περιλαμβάνει ανιχνευτή κινήσεων και κραδασμών με 8 προγράμματα ευαισθησίας.

- Πάνω αναδιπλούμενη μπαγκαζιέρα 38-λίτρων: Χωράει 1 κράνος full face σε πλήρη έκταση. Λειτουργία 1 κλειδιού (μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με το κλειδί της μοτοσικλέτας). Ασορτί με τις πλαϊνές μπαγκαζιέρες.

- Πλαϊνές μπαγκαζιέρες (σετ): Ειδικά σχεδιασμένες και πλήρως ενσωματωμένες πλαϊνές μπαγκαζιέρες 35L (RH) και 39L (LH).  Η αριστερή χωρά τα περισσότερα κράνη. Εδράζονται απευθείας στη μοτοσικλέτα. Λειτουργία 1 κλειδιού (μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με το κλειδί της μοτοσικλέτας). Ασορτί με την πάνω μπαγκαζιέρα.

- Εσωτερικός σάκος μπαγκαζιέρας (πάνω/πλάι): Φορητή εσωτερική τσάντα με μαύρα φερμουάρ και γκρι λογότυπο Honda. Ιμάντας μεταφοράς και λαβή περιλαμβάνονται. Χωρητικότητα 21-L. Η ίδια εσωτερική τσάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις πάνω/πλαϊνές μπαγκαζιέρες.

- Κεντρικό σταντ: Επιτρέπει πιο ασφαλές παρκάρισμα και διευκολύνει το καθάρισμα και τη συντήρηση του πίσω τροχού.

- Διακοσμητικό κιτ πλαισίου: Κιτ από ανοδιωμένο αλουμίνιο που προάγει τη σκληροτράχηλη εμφάνιση της μοτοσικλέτας. Επίσης εδράζει τους εμπρός προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED.

- Εμπρός προβολείς ομίχλης LED (κιτ): Ζεύγος προβολέων ομίχλης LED που εδράζεται στο διακοσμητικό κιτ πλαισίου. Συνδυάζει μία πολύ λαμπερή δέσμη με ελάχιστη κατανάλωση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπουτόν ελέγχου ενσωματώνεται αρμονικά στο φέρινγκ της μοτοσικλέτας.

- Ζελατίνα touring: Πολυκαρβονική ζελατίνα 145mm ψηλότερη από τη στάνταρ.

- Σετ  πλαϊνών αεροτομών: Αεροτομές δεξιά και αριστερά που προστατεύουν τον αναβάτη και το συνεπιβάτη από τα στοιχεία της φύσης και μειώνουν το στροβιλισμό. Κατασκευάζονται από μαύρη πολυουρεθάνη.

- Θερμαινόμενα γκριπ: Το κιτ περιλαμβάνει ενσωματωμένο εγκέφαλο. Πολύ λεπτά και μέγιστη άνεση και σχεδιαστική ενσωμάτωση. 3 θέσεις θερμοκρασίας.

- Κιτ παροχής 12V DC: Για την τροφοδοσία πρόσθετου ηλεκτρικού εξοπλισμού. Τοποθετείται κάτω από τη σέλα.

- Κουκούλα: Προστατεύει τη μοτοσικλέτα από τα στοιχεία της φύσης.

-  Κλειδαριά 123/217 σχήματος U: Τοποθετείται κάτω από τη σέλα.

- Κάλυμμα ρεζερβουάρ: Προστατεύει το ρεζερβουάρ από γρατζουνιές.

Χρώματα
Η 2012 VFR1200X Crosstourer λανσάρεται στην ελληνική αγορά σε δύο χρώματα.   

- Digital Silver Metallic
- Pearl Sunbeam White

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda
Μοντέλο Crosstourer 1200
Αντιπρόσωπος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ
Τιμή 15.830euro (απλή έκδοση) / 17.830euro (DCT)
Εγγύση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, τετρακύλινδρος σε διάταξη V 76°, 16βάλβιδος
Χωρητικότητα 1,237cm3
Διάμετρος x διαδρομή 81 x 60mm
Συμπίεση 12:01
Τροφοδοσία PGM-FI electronic fuel injection με σώματα ψεκασμού 44mm
Ανάφλεξη Ψηφιακή
Εκκίνηση Μίζα
Μπαταρία 12V/11AH
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος (ή υδραυλικός, DCT)
Μετάδοση 6 σχέσεων (DCT- αυτόματο)
Πρωτεύουσα 1.74
Σχέσεις ταχυτήτων
1 2.6
2 1.6
3 1.26
4 1.08
5 0.96
6 0.9
Δευτερεύουσα σχέση 1.06
Τελική μετάδοση Άξονας
Πλαίσιο
Type Τύπου διαμάντι, αλουμινένιο, δύο δοκών
Μήκος 2.285
Πλάτος 915
Ύψος 1.335
Μεταξόνιο 1,595mm
Γωνία κάστερ 28°
Ίχνος 107mm
Πλήρης στροφή 2,7m
Ύψος σέλας 850mm
Απόσταση εδάφους 180mm
Βάρος 275kg (F: 132kg; R: 143kg), *285kg (F: 138kg; R: 147kg)
Ρεζερβουάρ 21.5litres
Κατανάλωση 16.1km/l (WMTC mode** - D-mode: 16.7 km/l)
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, διάμετρος 43mm,προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση επαναφοράς
Πίσω Μονό αμορτισέρ με μοχλισμό, ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου και επαναφοράς
Τροχοί
Μπροστά Ακτινωτοί 19x2,5
Πίσω Ακτινωτοί 17x4
Ελαστικα
Μπροστά Tubeless 110/80-17
Πίσω Tubeless 150/70-17
Φρένα
Μπροστά Δίσκοι διαμέτρου 310mm με δαγκάνες τριών εμβόλων και C-ABS
Πίσω Δίσκος 276mm με δαγκάνα τριών εμβόλων και C-ABS
Ιπποδύναμη 127/7,750σ.α.λ.
Ροπή 12,8/6,500σ.α.λ.

Φωτογραφίες


BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 18:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Honda VFR 800 X Crossrunner 2011 Πρώτο Test! – Honda Crosstourer 1200 - 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT