.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 13:08

Test - Ducati Hyperstrada 820 - 2013

 

Πολυμορφική και πολυδιάστατη


Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε ο Θανάσης Μαρινόπουλος

Ένα νόμισμα με δύο διαφορετικές πλευρές, με sport και τουριστική χροιά, με χαρακτήρα supermoto και ρουχισμό τουρίστα. Και όλα αυτά σε μικρές διαστάσεις και ένα όνομα που σε προδιαθέτει για πολλά παιχνίδια: Hyperstrada!

Η προσγείωση


Οι μικρές διαστάσεις του νέου Hyperstrada σε συνοδεύουν σε κάθε σου μετακίνηση, ακόμη και αν αυτή περιορίζεται στην κίνηση της πόλης, ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και “πηγμένους” δρόμους. Η στενή σιλουέτα του νέου sport touring μοντέλου της Ducati, είναι υπεύθυνη για την “διάτρηση” της κίνησης και την ευκολία στην οδήγηση με αργές ταχύτητες. Είναι και το μεγάλο κόψιμο τιμονιού στις 70 μοίρες, που συμβάλλει στους ελιγμούς, αλλά και η όρθια θέση οδήγησης, που φροντίζουν ώστε ο αναβάτης να μπορεί να στρίβει άνετα το 820 Hyperstrada και να το ελέγχει πλήρως.

Το βάρος του; Φτάνει τα 181 κιλά, αλλά είναι τόσο καλά ζυγισμένο που αυτά δεν φαίνονται, και μπορείς έτσι να κινείσαι με αργούς ρυθμούς, χωρίς να αισθάνεσαι ότι ανάμεσα στα πόδια σου φωλιάζει ένας κινητήρας 820 κυβικών και απόδοσης 110 ανακοινώσιμων ίππων. Η Ducati, με το νέο Hypermotard 820 προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο στην καθημερινή μετακίνηση, τοποθετώντας το sport τουριστικό on/off μοντέλο της σε μία κατηγορία στην οποία μέχρι πρότινος, υπήρχε μόνο το KTM SMT 990 – το μεταποιημένο σε “τουριστικό” supermotard 990 της αυστριακής εταιρίας.

Άλλωστε, όπως και στην περίπτωση της KTM, και το νέο Hyperstrada 820, δεν προσγειώθηκε ξαφνικά στην Γη ως ένα σχεδιασμένο εκ νέου σε λευκό χαρτί μοντέλο, αλλά βασίστηκε σε ήδη υπάρχον, από το οποίο πήρε και τα χαρακτηριστικά του: Το ολόφρεσκο Hypermotard 820. Το 2013 επιφύλασσε μία σημαντική αλλαγή στο παλαιότερο Hypermotard 796, την οποία κάλυψε άριστα το νέο 820, με νέο πλαίσιο, αναρτήσεις αλλά και σύγχρονο υγρόψυκτο κινητήρα διάταξης L, τον Testastretta 11 μοιρών. Και πάνω σε αυτό το σύγχρονο πακέτο, “στήθηκε”, - διαμορφώθηκε θα λέγαμε καλύτερα, το νέο Hyperstrada. Θέλετε και εξήγηση για το δεύτερο συνθετικό του ονόματος;

Το συνθετικό


H Ducati, με μικρές αλλαγές, πρόσθεσε ένα νέο τελικό στο συνθετικό του ονόματος Hyper, κι έτσι, δημιούργησε μία νέα πρόταση για την μεσαία κατηγορία τουρισμού – παλιά, είχε το Multistrada 620. Πλέον, με την σειρά Multistrada να περιορίζεται στα 1200 κυβικά, το Hyperstrada, είναι το μοναδικό “ψηλό” τουριστικό μοντέλο που διαθέτει η εταιρία κάτω από τα 1000 κυβικά. Η αναφορά στον “τουριστικό” χαρακτήρα, πάντως, μπορεί να είναι και σχετική, μιας και, το Strada, διαφέρει ελάχιστα από το Motard.

Αυτές οι μικρές διαφορές μεταξύ των μοντέλων όμως, είναι ικανές να επεκτείνουν τον χαρακτήρα μίας κορυφαίας μοτοσυκλέτας, προς την τουριστική χρήση. Το Hyperstrada διαθέτει ήδη τα χαρακτηριστικά του Hypermotard 820, που αφορούν στο νέο πλαίσιο, τον νέο κινητήρα, τους νέους τροχούς, τα δυνατά ακτινικής τοποθέτησης φρένα με monoblock τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo, αλλά και τις εξατμίσεις τοποθετημένες στο πλάι, δεξιά, με μοναδικό ήχο – όχι και τόσο ήρεμο για τουριστική ή καθημερινή χρήση θα λέγαμε. Διαθέτει επίσης και πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων, να προσθέτουν μπόνους στην ασφάλεια. Το νέο Hyperstrada, είναι εξοπλισμένο με τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας που η Ducati προσφέρει ως “Safety Pack”, το οποίο “πακέτο” περιλαμβάνει το ρυθμιζόμενο σύστημα ABS της Bosch, 9MP, σύστημα Traction Control ρυθμιζόμενο σε οκτώ σημεία, αλλά και ανάλογες ρυθμίσεις αναφορικά με την απόδοση της μοτοσυκλέτας – Sport / Touring / Urban, με αντίστοιχη μείωση αναφορικά με την ιπποδύναμη, και τον τρόπο απόδοσης αυτής.

Το ηλεκτρονικό γκάζι, Ride by Wire, το σύστημα μονόδρομης λειτουργίας του συμπλέκτη μέσω σεβρομηχανισμού, η γρήγορη γεωμετρία του πλαισίου, οι δεκάκτινοι τροχοί, το μονόμπρατσο ψαλίδι, δημιουργούν ένα σύνολο πρωτόγνωρα εξοπλισμένο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ας τονίσουμε όμως ξανά, ότι βασίζεται στην πλέον εξελιγμένη Hypermotard 820, και το συνθετικό του ονόματος, είναι αυτό που έφερε και τις απαραίτητες αλλαγές για να δημιουργήσει την νέα κατηγορία.

“Τουριστικοποιημένο”


Θέλοντας να διατηρήσει αναλλοίωτο τον sport χαρακτήρα της Hypermotard, η Ducati επενέβη στην Hyperstrada σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να την κάνει “Strada”. Το μεταξόνιο, είναι διαφοροποιημένο κατά 10mm στα 1490mm από 1500mm, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται και στο τράβηγμα του τροχού – αλυσίδας, λίγο πιο μπροστά, μιας και επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει σχετικά. Το ίδιο συνέβη και στο συνολικό μήκος, που μειώθηκε στα 2.090mm από τα 2.100mm. Η γωνία κάστερ παρέμεινε ίδια, όπως και το ίχνος, αλλά το ύψος αυξήθηκε από τα 1150mm στα 1320mm – και σε αυτό υπεύθυνη είναι η νέα ζελατίνα του fering, μιας και εκεί γίνεται η μέτρηση. Η τουριστική φύση επέβαλλε καλύτερη προστασία η οποία ήρθε από μία μικρή αλλά αεροδυναμική και καλοσχεδιασμένη ζελατίνα, που δένει όμορφα οπτικά με το λεπτό σύνολο. Το συνολικό πλάτος αυξήθηκε από τα 860mm στα 920mm, λόγω των standard πλαϊνών βαλιτσών, που αυξάνουν την μέτρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι βαλίτσες, ταίριαξαν άριστα στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας μιας και είναι σκληρές υφασμάτινες, με φερμουάρ και κλειδαριά με συνδυασμό, ελαφριές ώστε να μην επηρεάζουν τις επιδόσεις, και τοποθετούνται κουμπωτά σε ειδικές βάσεις – πανεύκολα με μία κίνηση. Το βάρος με όλο τον εξοπλισμό, αυξήθηκε κατά 7 κιλά, φτάνοντας στα 181 από 174kg, και ψάχνοντας να βρούμε από πού ήρθαν αυτά τα κιλά – συμπεριλαμβάνονται και οι βαλίτσες σε αυτά, ανακαλύψαμε και τα μακρύτερα φτερά, μπροστά και πίσω, για επιπρόσθετη προστασία από τα νερά. Ωστόσο, οι διαφορές με το Hypermotard δεν σταματούν εδώ, αφού το μπροστινό σύστημα της Marzocchi, διατηρεί την ίδια διάμετρο των 43mm, αλλά μειώνεται η διαδρομή του στα 150mm από 170mm του Hypermotard. Και αντίστοιχα, συναντάμε και μείωση στο ύψος της θέσης οδήγησης, στα – ρυθμιζόμενα 830 έως 850mm του Hyperstrada, από τα – σταθερά – 850mm του Hypermotard.

Διαφορές στην πράξη


Σημαντικότερη διαφορά που διαπιστώνεις σε σχέση με το Hypermotard 820, είναι αυτή της θέσης οδήγησης. Με το ύψος να είναι διαφορετικό, η Hyperstrada γίνεται πιο προσιτή σε μέσου ύψους αναβάτες, ενώ ακόμη και μέσα στην κίνηση, ελέγχεται πανεύκολα. Μπορείς να στρίβεις γρήγορα ανάμεσα από αυτοκίνητα, να πατάς στο έδαφος με ασφάλεια, ενώ έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στο μπροστινό σύστημα που φορτίζεται περισσότερο με βάρος. Το Hyperstrada είναι τόσο στενό που μέσα στην πόλη γίνεται παιχνιδάκι, ενώ ακόμη και οι βαλίτσες του, είναι ενσωματωμένες στο πλάτος τόσο καλά, που τις ξεχνάς μιας και περνάνε και αυτές άνετα. Κι εδώ που τα λέμε, αν ακουμπήσουν κάπου, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα – ζημιά, όπως οι αντίστοιχες πλαστικές. Η δυνατότητα να βγαίνουν με μία απλή πίεση τους προς τις βάσεις, αφήνει σε κοινή θέα τις βάσεις τους στο υποπλαίσιο, οι οποίες φυσικά είναι προτιμότερες από οποιαδήποτε κάγκελα στήριξης συναντάμε σε άλλες μοτοσυκλέτες.

Τα ελαστικά της Pirelli, Scorpion Trail, που χρησιμοποιεί το Hyperstrada σε αντίθεση με τα Pirelli Diablo Rosso II του Hypermotard, δείχνουν να ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα του, έχοντας πιο ήπια “κορώνα” για την καθημερινή χρήση. Λειτουργούν σίγουρα πιο θετικά στις χαμηλές ταχύτητες και ομαλότερα στις καμπές, αργούν όμως να ζεσταθούν στους γλιστερούς δρόμους, και απαιτούν προσοχή – ειδικά το μπροστινό. Αυτό που χρειάζεται περισσότερη συνήθεια όμως, είναι ο μηχανικός συμπλέκτης, ο οποίος είναι απότομος σε λειτουργία και αποσυμπλέκει νευρικά. Είναι και το μοναδικό που σε ενοχλεί στην πρώτη επαφή και χρειάζεσαι χρόνο εξοικείωσης ώστε να συνηθίσεις την κίνηση της μανέτας η οποία, περιορίζει την σύμπλεξη – αποσύμπλεξη μέσα σε ελάχιστα χιλιοστά της διαδρομής της. Μεγάλο παιχνίδι ωστόσο θα αποδειχθεί το σύστημα του μονόδρομου συμπλέκτη, αφού όπως και αν κατεβάζεις σχέσεις, ο τροχός δεν θα μπλοκάρει, και η μοτοσυκλέτα θα διατηρήσει την πορεία της επιτρέποντας πλαγιολισθήσεις αν έχεις – που θα έχεις – όρεξη.

Sport χαρακτήρας


Ως μεταποιημένο Super Motard, το Hyperstrada διαθέτει την υποδομή ώστε να το απολαύσεις σε όποιες συνθήκες θες. Όντας ένα άκαμπτο σύνολο το οποίο γίνεται εύχρηστο λόγω των μαλακών αναρτήσεων που λειτουργούν προοδευτικά, γίνεται εύκολο οδηγικά σε κάθε διαδρομή. Παρά την ύπαρξη ζελατίνας και βαλιτσών, κάθεσαι επιθετικά και είσαι έτοιμος να πλαγιολισθήσεις στα φρένα στην στροφή που έρχεται, ή να πλαγιάσεις αναζητώντας τα προσωπικά σου όρια. Το πλαίσιο συμφωνεί, το ίδιο και οι αναρτήσεις, και όποιο στυλ οδήγησης και αν επιλέξεις, θα συνεχίσεις την οδήγηση με ένα τεράστιο χαμόγελο να σου κοσμεί το πρόσωπο.

Το μαζεμένο σύνολο θα δείξει τις δυνατότητές του σε σφιχτές διαδρομές, θα αλλάξει κατεύθυνση με ελάχιστη δύναμη, αλλά και αν το πλαγιάσεις γρήγορα, δεν θα σου κουνήσει καθόλου. Παραμένει σταθερό, στιβαρό και σου μεταδίδει εμπιστοσύνη, και είναι αξιοπερίεργο πως ένα τόσο εύχρηστο σύνολο, μικρό σε μέγεθος και στενό, καταφέρνει να προσφέρει και μία ακλόνητη συμπεριφορά στην “πίεση”. Τα φρένα του δεν χρειάζονται συστάσεις, αλλά αρκεί να αναφερθεί ότι αν ρυθμίσεις το ABS στην sport θέση, θα μπορέσεις να πατήσεις απότομα φρένο, να ξεγελάσεις τον αισθητήρα και να κάνεις endo – ανάποδη σούζα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαιτητικό πακέτο που προσφέρει δύναμη με αγωνιστική αίσθηση και θα σε καλύψει σε κάθε χιλιόμετρο οδήγησης.

Αυτό που διαφοροποιεί σημαντικά την οδήγηση όμως, είναι η επιλογή χάρτη στην ηλεκτρονική ανάφλεξη: Από τους 99 πραγματικούς ίππους στην ρύθμιση Sport με άμεση απόκριση για απόλυτη διασκέδαση, στους ίδιους ίππους με μικρότερη ταχύτητα απόκρισης, για Urban χρήση, αλλά και στους 71 ίππους για Touring, - αντίστοιχα με το Wet πρόγραμμα που διαθέτει το Hypermotard 820 – με ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό στην απόκριση. Κάθε πρόγραμμα προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες του αναβάτη, ο οποίος έχει στην διάθεση και το Traction Control, με οκτώ διαφορετικές ρυθμίσεις – που για να δεις την διαφορά, πρέπει να παίξεις αρκετά ανάμεσα στα επίπεδα. Όπως και να έχει, αυτή η τουριστική Motard, θα σε καλύψει άνετα σε κάθε παιχνίδι, πριν αποφασίσεις να ταξιδέψεις μαζί της.

Ταξιδεύοντας με στυλ


Κι εκεί που πλαγιολισθαίνεις με άνεση στους γλιστερούς δρόμους, εκεί που κάνεις σούζες άνετα με 2η σχέση στο κιβώτιο, εκεί που απολαμβάνεις ομαλότητα στις αντιδράσεις του πλαισίου και των αναρτήσεων, εξερευνάς τις δυνατότητες του δικύλινδρου Testastretta σε κάθε χρήση, και χαίρεσαι για μία ακόμη φορά. Ο νέος 820 κυβικών κινητήρας, είναι γραμμικός από το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, με γεμάτες μεσαίες στροφές και ξέσπασμα στις “ψηλές” που τον κάνει να θυμίζει μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Χαρακτηριστικά, ο κινητήρας του Hypermotard 1100, αλλά και των on/off 1200 κυβικών, αποδίδουν λιγότερα πραγματικά άλογα στον τροχό! Δύναμη υπάρχει σε όλη την καμπύλη, αδιάκοπα, έλεγχος υπάρχει από τα ηλεκτρονικά συστήματα, και ο κινητήρας καλείται να αποδείξει τις δυνατότητές του και στην τουριστική χρήση.

Ταξιδεύοντας με 140-160χ.α.ω., ο νέος κινητήρας χασμουριέται, δεν δείχνει σημάδια κόπωσης όσο και αν ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, ενώ και οι κραδασμοί απουσιάζουν. Κάποιοι υψίσιχνοι που εμφανίζονται στα μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη φιλτράρονται από τα λάστιχα που βρίσκονται τοποθετημένα εκεί, και τελικά, δεν ενοχλούν. Οι δυνατότητες του κινητήρα ωθούν το Hyperstrada να “ταξιδεύει” ακόμη και με ταχύτητες πάνω από τα 200 χ.α.ω. με την τελική του να ξεπερνάει ελαφρώς τα 220 – ειδικά αν σκύψεις λίγο. Αλλά εντύπωση ωστόσο μας κάνει η δυνατότητα να ανοίγεις το γκάζι από τα 100χ.α.ω. και να φεύγει επιθετικά μπροστά, χωρίς σκορτσαρίσματα.

Το μικρό μέγεθος της μοτοσυκλέτας προστατεύει καλά από τον αέρα – για τις διαστάσεις του πάντα, ενώ και η ζελατίνα είναι λειτουργική. Για το 1.80m του ύψους μου, ήταν καλή σε προστασία, αλλά θα θέλαμε ωστόσο το εύκολο σύστημα ρύθμισης που διαθέτει το Multistrada 1200 για να αυξηθούν τα επίπεδα προστασίας. Το στενό Hyperstrada λειτουργεί σαν σφήνα που σκίζει τον αέρα, και παρά τις βαλίτσες, δεν σε επηρεάζει αρνητικά στις ριπές του αέρα. Δεν μπορεί βέβαια σε προστασία στα πόδια, να συγκριθεί με κάποια μεγαλύτερη τουριστική μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμη και η εξαιρετική σέλα σε κρατάει πάνω της ξεκούραστα για πολλά χιλιόμετρα.

Πολυμορφική και πολυδιάστατη


Η γραμμική απόδοση, η δύναμη των 99 πραγματικών ίππων, η λεπτή σιλουέτα και οι δυνατότητες για άνετη, εύκολη και απολαυστική καθημερινή μετακίνηση, συνδυάζονται άνετα με τις τουριστικές δυνατότητες της νέας Hyperstrada 820. Όντας μικρή σε μέγεθος – δείτε τις φωτογραφίες με τον 1.87cm /120 κιλά Θανάση για να καταλάβετε, αποτελεί ένα ιδανικό μέσο για καθημερινή μετακίνηση, ενώ θα καλύψει κάθε ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, με άνεση. Δεν θα συγκριθεί με μεγάλες adventure μοτοσυκλέτες – δεν έχει τέτοιο σκοπό, αλλά θα αποτελέσει έναν τέλειο συνδυασμό για μία μοτοσυκλέτα με πολλαπλή προσωπικότητα. Ούτε όμως θα προσπαθήσει να στο παίξει V-Strom ή Transalp, αφού δεν είναι τόσο ήρεμο και φιλικό όσο αυτά. Θα σε πάει όμως και στον καλοστρωμένο χωματόδρομο με άνεση αν την σεβαστείς, με περιορισμό στην εξάτμιση που βρίσκει στο έδαφος, αλλά και τους 17άριδες τροχούς να δείχνουν αντιπάθεια. Με χαμηλή κατανάλωση – που φτάνει και τα 5 λίτρα στο ταξίδι, κορυφαίο εξοπλισμό, ένα τεράστιο FUN στην οδήγησή της, φαίνεται ότι μόνο εμπόδιο θα σταθούν τα 12.990euro που κοστίζει (1000euro περισσότερα από το Hypermotard 820), αλλά και οι κάπως δύσχρηστοι διακόπτες… που αν είχαμε τα 12.990euro για την απόκτησή της, θα το ξεπερνούσαμε στο λεπτό!

Διάγραμμα δυναμομέτρησης

H παρακάτω δυναμομέτρηση αφορά στο Hypermotard 820SP του οποίου ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν του Hypermotard 820, αλλά και του Hyperstrada 820. Στο πρώτο δυναμοδιάγραμμα φαίνεται καθαρά η διαφορά των δύο κινητήρων, του νέου 820 και του παλιού 796, με το πρώτο να απέχει περισσότερα από πραγματικά 24 άλογα. Στο δεύτερο δυναμοδιάγραμμα, παρουσιάζεται ο κινητήρας του 820 με μετρήσεις στο πρόγραμμα Race / Sport, όπου δεν υπάρχουν διαφορές στην απόδοση των 98,93 ίππων, και στο Wet, όπου φτάνει τους 71 ίππους. Να σημειωθεί ότι ο κινητήρας είχε μόλις 1500 χιλιόμετρα, και σύμφωνα με την Ducati, στα 5.000χιλιόμετρα έχει στρωθεί όσο πρέπει για να βγάλει την ιδανική απόδοση. Η δυναμομέτρηση έγινε στο power house, www.power-house.gr 

 

Διαφορές Hyperstrada 820 - Hypermotard 820

Μοντέλο Hyperstrada 820 Hypermotard 820
Τιμή 12.990euro 11.990
Πλαίσιο
Μήκος (mm) 2.090 2.100mm
Πλάτος (mm) 860 (920 με βαλίτσες) 860
Υψος (mm) 1320mm 1150
Ύψος σέλας (mm) 830 - 850mm 850-870mm
Μεταξόνιο (mm) 1490 1500
Βάρος (kg) 181Kg 174kg
Αναρτήσεις
Μπροστά Διαδρομή τροχού 150mm Διαδρομή τροχού 170mm
Ελαστικά Pirelli Scorpion Trail Pirelli Diablo Rosso II

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Ducati
Μοντέλο Hyperstrada 820
Αντιπρόσωπος Kosmocar
Τιμή 12.990euro
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Testastretta 11°, διαμήκης V2, 4-χρονος, 4-βάλβιδος, δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης, υγρόψυκτος
Κυβισμός 821.1cc
Διάμετρος/Διαδρομή 88 x 67,5 mm
Συμπίεση 12,8:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός της Magneti Marelli με σώματα διαμέτρου 45mm ride-by-wire
Καταλύτης / Εξάτμιση 1 σε 1
Τύπος συμπλέκτη Yδραυλικός πολύδισκος 
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση 1.85:1 (33/61)
37/15
30/17
28/20
26/22
24/23 
23/24
Τελική σχέση μετάδοσης Γρανάζια / αλυσίδα: 15/45 
Πλαίσιο
Τύπος Χαλύβδινο χωροδικτύωμα τύπου Trellis, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Μήκος (mm) 2.090
Πλάτος (mm) 860 (920 με βαλίτσες)
Ίχνος (mm) 104mm
Υψος (mm) 1320mm
Ύψος σέλας (mm) 850 - 850mm
Γωνία κάστερ (μοίρες) 25,5
Μεταξόνιο (mm) 1490
Βάρος (kg) 181Kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 16lt
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Marzocchi, διαμέτρου 43mm, διαδρομή τροχού 150mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ της Sachs, διαδρομή  150mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm, με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων Monoblock της Brembo και ABS της Bosch 9MP
Πίσω  Δίσκος διαμέτρου 245mm με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo και ABS της Bosch 9MP
Ελαστικά
Μπροστά Pirelli Scorpion Trail 120/70 ZR 17
Πίσω Pirelli  Scorpion Trail 180/55 ZR 17
Εξοπλισμός
Ducati Safety Pack (ABS + DTC), Riding Modes, Power Modes, ABS, Traction Control - DTC, RbW, υφασμάτινες πλαϊνές βαλίτσες 50 λίτρων, ψηλή ζελατίνα fering, τουριστική σέλα, χειρολαβές συνεπιβάτη, κεντρικό stand, μεγαλύτεροι λασπωτήρες μπροστά και πίσω, προστατευτική ποδιά, δύο πρίζες φόρτισης 12 V, ετοιμότητα για αντικλεπτικό σύστημα, θερμαινόμενα grip και navigation
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/στροφές)  110hp / 9250σ.α.λ
Ροπή εργοστασίου (χλγμρ/στροφές)  89 Nm / 7750σ.α.λ
Ισχύς πραγματική (ίπποι/στροφές)  Race / Sport - 98,93, Wet - 71,16 / -
Ροπή πραγματική (χλγμρ/στροφές)  -

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 13:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon