.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 17:28

TEST - BMW G 310 GS 2017

 

Έτοιμο για όλα

 

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας των GS φέρνει στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδέρφια του σε μια κατηγορία κυβισμού από την οποία οι Βαυαροί απουσίαζαν ολόκληρες δεκαετίες. Ευελπιστεί να παίξει τον ρόλο του καθημερινού εργαλείου που είναι έτοιμο για μικρές και για μεγάλες βόλτες εκτός των τειχών της πόλης, ακόμη και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να το καταφέρει.

“Μικραίνει” το GS, μεγαλώνει η γκάμα

bmw g 310 gs bikeit 2017

Το G 310 GS είναι η δεύτερη μοτοσυκλέτα μικρού-μεσαίου κυβισμού που βλέπουμε από την BMW στη σύγχρονη ιστορία της. Το πρώτο είναι φυσικά το G 310 R, με το οποίο το GS μοιράζεται κινητήρα, πλαίσιο αναρτήσεις και φρένα. Έτσι η BMW, μετά από δεκαετίες κατεβαίνει σε κατηγορία κυβισμού προσφέροντας δύο προτάσεις, μία καθαρά ασφάλτινη και μία …γενικής χρήσης. Είναι αλήθεια ότι οι Βαυαροί άργησαν να μεγαλώσουν την γκάμα τους και να παρουσιάσουν μοτοσυκλέτες πιο προσιτές στο κοινό από κάθε άποψη, που θα χρησιμεύσουν παράλληλα ως εισαγωγικά μοντέλα για τις υπόλοιπες σειρές τους. Το κάνουν όμως τώρα και το κάνουν σωστά με στόχο και αναβάτες που ίσως και να μην ονειρεύονταν ποτέ την απόκτηση ενός GS, αφού το κύρος που αποπνέει το σήμα της BMW είναι από μόνος του λόγος για να αγοράσει κάποιος ένα από τα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας.

Μικρό GS με μεγάλες χάρες

Αν ξέρεις λίγα πράγματα για τα GS δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδέψεις το G 310 με κάποιο από τα μεγαλύτερα μέλη της σειράς. Από την άλλη όμως δεν υπάρχει περίπτωση και να μην το αναγνωρίσεις άμεσα ως BMW που ανήκει στην γνωστή οικογένεια με τη σιλουέτα του, με τη σιλουέτα να αποτελεί ουσιαστικά μια μικρογραφία της ναυαρχίδας R 1200 GS. Η μικρή σε κυβισμό μοτοσυκλέτα της BMW ξεχωρίζει, ειδικά στο λευκό χρώμα του μοντέλου της δοκιμής με την κλασική τριχρωμία των Γερμανών και την ίδια στιγμή αυτό καταφέρνει να το κάνει και στον τομέα της ποιότητας. Δείχνει καλοφτιαγμένο με το φινίρισμα των πλαστικών και μεταλλικών του μερών να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και έχει και λεπτομέρειες για να το αποδείξει αυτό. Δείτε για παράδειγμα πόσο άρτιο είναι το μικρό σηματάκι της BMW  στα καβαλέτα του τιμονιού με το προσεγμένο φινίρισμα αλλά και τις αμελητέες ανοχές στα πλαϊνά πλαστικά, στην περιοχή του ρεζερβουάρ.

bmw g 310 gs bikeit 2017 17

Το μακρύ αλουμινένιο ψαλίδι είναι ένα ακόμη highlight του μικρού GS, όπως και η τεράστια και στιβαρή μεταλλική σχάρα με τις ενσωματωμένες χειρολαβές που συνεισφέρει με το δικό της τρόπο και στην αντοχή που αποπνέει το μονοκύλινδρο on-off.

bmw g 310 gs bikeit 2017 34

Μην περιμένετε να ακούσετε περίεργους ήχους, ακόμη και στις χειρότερες λακκούβες, το G 310 GS είναι έτοιμο να τα αντιμετωπίσει όλα.

Φτιαγμένο σε σωστές βάσεις

Το G 310 GS κατασκευάζεται στην Ινδία από την συνέταιρο της BMW, TVS Motor, σε δική του ξεχωριστή γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Bangalore. Την κατασκευή του έχει αναλάβει προσωπικό που ξεκίνησε την εκπαίδευσή του για αυτό το σκοπό, έναν ολόκληρο χρόνο πριν ξεκινήσει η κανονική παραγωγή. Ξεχωριστή για τα G 310 R/GS είναι και η γραμμή παραγωγής του κινητήρα, με την συναρμολόγησή του να πραγματοποιείται σε αεροστεγή  χώρο (!).  Για τον ίδιο λόγο η BMW έχει φέρει από την Γερμανία και μηχανήματα. Αν δεν γνωρίζετε την TVS σε αυτό το σημείο απλά να σας πούμε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό, μέλος του ομίλου TVS με περισσότερες από 90 εταιρίες συνολικά. Η TVS είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής δικύκλων στην Ινδία και κατά συνέπεια ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο με την παραγωγή του να ανέρχεται σε 2,5 εκατ. δίκυκλα τον χρόνο. Τα ποιοτικά στάνταρ που έχει θέσει η BMW για την παραγωγή των G 310 GS/R είναι τα ίδια με εκείνα που ακολουθούνται και στο εργοστάσιο των Βαυαρών στο Βερολίνο, με συνεργαζόμενες ομάδες ποιοτικού ελέγχου να επιβλέπουν τη διαδικασία και από τις δύο εταιρίες.

Ευρυχωρία και άνεση

Το G 310 είναι ένα μικρό GS αλλά αυτό δεν το κάνει και μια μικρή μοτοσυκλέτα. Οι διαστάσεις του βρίσκονται στα μέτρα της κατηγορίας και οι Γερμανοί, ως ένας από τους λαούς που τρώνε όλο το φαΐ τους, έχουν προβλέψει για ένα μεγάλο φάσμα σωματότυπων με τους ψηλούς να μη νιώθουν αδικημένοι. Στη θέση οδήγησης του G 310 GS θα κουμπώσουν με χαρακτηριστική άνεση ακόμη και αναβάτες άνω των 1,85 μ. Τα πόδια φτάνουν άνετα στο έδαφος, λόγω και του αισθητού στατικού sag από τις μαλακές αναρτήσεις και το τιμόνι βρίσκεται χαμηλά και κοντά στον κορμό του αναβάτη. Κάποιοι ψηλότεροι θα προτιμούσαν να βρίσκεται ίσως λίγο πιο μακριά και ψηλά, αλλά ακόμη και έτσι όπως είναι δεν δημιουργεί πρόβλημα ούτε σε όρθια στάση. Η μπάρα του τιμονιού είναι αρκούντως φαρδιά και δημιουργεί ήπιες γωνίες για τους καρπούς δίνοντας παράλληλα πολύ καλό έλεγχο στις μανούβρες με λίγα χιλιόμετρα αλλά και όταν απαιτείται γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης σε στροφιλίκι.

bmw g 310 gs bikeit 2017 24

Τα χειριστήρια είναι λιτά, βρίσκονται στις σωστές θέσεις και έχουν ωραία αίσθηση κατά τη χρήση τους, ενώ ο ψηφιακός πίνακας πληροφοριών είναι ευανάγνωστος και παρουσιάζει ό,τι χρειάζεται να ξέρει ο αναβάτης, μεταξύ των οποίων είναι η μέση αυτονομία και κατανάλωση. Στη σωστή θέση βρίσκονται και οι μανέτες, οι οποίες όμως δεν είναι ρυθμιζόμενες. Για τη μανέτα του συμπλέκτη αυτό δεν είναι πρόβλημα, αυτοί που έχουν όμως σχετικά κοντά δάκτυλα θα βρουν ότι η μανέτα του φρένου βρίσκεται πιο μακριά από το ιδανικό και θα πρέπει να καταφύγουν στη λύση της έξτρα ρυθμιζόμενης.

bmw g 310 gs bikeit 2017 10

Η σέλα είναι άνετη και ευρύχωρη και για τους δύο, με τα οδοντωτά μαρσπιέ, με το αφαιρούμενο λάστιχο για τον αναβάτη, να βρίσκονται στις σωστές θέσεις. Στην τεράστια σχάρα θα βολέψετε άνετα έναν σχετικά μεγάλο σάκο για τις εξορμήσεις σας ή το top case από την σειρά αξεσουάρ των Γερμανών. Η BMW δεν διαθέτει βάσεις και πλαϊνές βαλίτσες για το G 310, τουλάχιστον προς το παρόν, και αυτό περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις αποθηκευτικές του δυνατότητες στο ταξίδι. Κάτι μας λέει όμως ότι σύντομα θα δούμε και after market κατασκευαστές με σχετικές προτάσεις για το μικρό BMW.

Τεχνολογικά προηγμένος

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 313 κ.εκ. με τους δύο επικφαλής εκκεντροφόρους διαφέρει από όλους τους άλλους μονοκύλινδρους. Ο κύλινδρός του έχει κλίση προς τα πίσω ενώ η κεφαλή του έχει περιστραφεί κατά 180 μοίρες με αποτέλεσμα η εξαγωγή να κοιτά τον πίσω τροχό και η εισαγωγή τον εμπρός. Το κέρδος από αυτή την κίνηση σύμφωνα με την BMW είναι η ακόμη καλύτερη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, το χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και η δυνατότητα που προσφέρει αυτή η διάταξη για μικρότερο από το συνηθισμένο μεταξόνιο. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο, το μοτέρ έχει μεταφερθεί λίγο πιο μπροστά μέσα στο πλαίσιο και έτσι φορτίζει περισσότερο τον εμπρός τροχό, βελτιώνοντας την πρόσφυση αλλά και την αίσθηση που φτάνει στον αναβάτη. Πιο άμεσος είναι έτσι και ο τρόπος που φτάνει ο αέρας στο κύλινδρο κάτι που λειτουργεί ευεργετικά και στην απόδοσή του, η οποία ανέρχεται στους 34 ίππους (31,85 στον πίσω τροχό, σύμφωνα και με το δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering) και τα 2,9 κιλά ροπής στις 9.500 και 7.500 σ.α.λ. αντίστοιχα, για ένα συνολικό βάρος που ανέρχεται στα 169,5 κιλά, πλήρες υγρών.

bmw g 310 gs bikeit 2017 6

Στην πράξη ο κινητήρας αποδίδει πολύ φιλικά και δεν πρόκειται να φοβίσει κανένα. Ακούγεται ωραία από το φιλιτροκούτι και η σφιχτή κλιμάκωση του κιβωτίου εκμεταλλεύεται άριστα και την τελευταία ικμάδα δύναμης. Το μοτέρ δεν κρεμάει και συνεχίζει να κατεβάζει δύναμη στο δρόμο σχεδόν μέχρι το όριο περιστροφής του, εκεί όπου οι κραδασμοί γίνονται αισθητοί σε τιμόνι και μαρσπιέ, παρά την ύπαρξη αντικραδασμικού άξονα -όχι όμως και ενοχλητικοί. Θα θέλαμε λίγο πιο ροπάτη λειτουργία στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα λειτουργίας, άλλα αυτό εξισορροπείται σε ένα βαθμό από την σφιχτή κλιμάκωση του κιβωτίου. Ο επιλογέας του κιβωτίου έχει λίγο πιο μεγάλες διαδρομές από το συνηθισμένο και είναι λίγο ασαφής όταν είστε σταματημένοι και ψάχνετε για νεκρά αλλά είναι πολύ μαλακός στη χρήση και συνηθίζεται γρήγορα, όπως και η μαλακή μανέτα του συμπλέκτη που απομονώνει ψηλά. Σε λογικά επίπεδα κυμαίνεται και η μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 4,3 λίτρα ανά 100 χλμ.

Γνωστό "πακέτο" και στιβαρό

Έχοντας ως βάση του το G 310 R, το GS φέρει το ίδιο ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα με το αφαιρούμενο υποπλαίσιο, φτιαγμένο από το ίδιο υλικό. Από το R δανείζεται και το ανεστραμμένο πιρούνι της KYB με διάμετρο καλαμιών στα 41, αλλά και το ιδιαίτερα μακρύ αλουμινένιο ψαλίδι των 650 χλστ. (σχεδόν το μισό μεταξόνιο των 1.420 χλστ.) με το αμορτισέρ -επίσης δανεικό- να εδράζεται πάνω του χωρίς μοχλικό. Οι μόνες αλλαγές στο πλαίσιο αφορούν τα σημεία που δένει το ανασχεδιασμένο και εντελώς διαφορετικό κοστούμι από εκείνο του G 310 R.

bmw g 310 gs bikeit 2017 14

Οι αναρτήσεις φέρουν διαφορετικό set up και μεγαλύτερες διαδρομές σε σχέση με το R, στα 180 χλστ. μπροστά και πίσω αντίστοιχα, έναντι 140 και 131 χλστ. Διαφορετικές είναι και οι μπότες του πιρουνιού με τον άξονα του τροχού να έχει έρθει πιο μπροστά, λόγω του μεγαλύτερου τροχού των 19 ιντσών. Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινίου, ο πίσω είναι 17 ιντσών ενώ τα ελαστικά Metzeler Tourance έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την μοτοσυκλέτα της BMW και είναι διαστάσεων 110/80 και 150/70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Όλα αυτά στο δρόμο μεταφράζονται σε στιβαρότητα, με τις μαλακές αναρτήσεις να απορροφούν με άνεση και μεγάλες ανωμαλίες του οδοστρώματος δείχνοντας άμεσα τις χωμάτινες βλέψεις τους. Οι αναρτήσεις είναι μαλακές ωστόσο το GS είναι βράχος στις στροφές εμπνέοντας τον αναβάτη του να το πιέσει όσο θέλει και να το κάνει αυτό διασκεδάζοντας. Περισσότερα όμως για αυτό σε λίγο.

Στοπ με ασφάλεια

bmw g 310 gs bikeit 2017 15

Στον τομέα των φρένων οι λύσεις είναι επίσης κοινές με το G 310 R. Στον εμπρός τροχό βλέπουμε δίσκο διαμέτρου 300 χλστ. και ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων, ενώ ο πίσω φέρει δίσκο 240 χλστ. και δαγκάνα δύο εμβόλων. Το GS φέρει φυσικά και ABS που απενεργοποιείται εύκολα από σχετικό κουμπί στο τιμόνι, για τις χωμάτινες αναζητήσεις σας. Τα φρένα καταφέρουν να παρέχουν τη δύναμη που απαιτείται για να σταματήσει το GS σε απόσταση ασφάλειας εφόσον αυτό χρειαστεί. Το μπροστά δεν μπλοκάρει σχεδόν με τίποτα και όσο τραβάς τη μανέτα τόσο περισσότερη δύναμη παίρνεις. Η αίσθηση δεν ανήκει στα δυνατά του σημεία, αν και βελτιώνεται σημαντικά στο χώμα, η γραμμικότητα όμως ναι. Το πίσω φρένο είναι αναλογικά πιο δυνατό, η αίσθηση όμως απουσιάζει και το ακούσιο μπλοκάρισμα του τροχού έρχεται πολύ συχνά. Το ABS κάνει καλή δουλειά και είναι γρήγορο στη λειτουργία του. Θα τα κατάφερνε ακόμη καλύτερα στην άσφαλτο, αν οι αναρτήσεις ήταν ρυθμισμένες μόνο για εκεί, μια ωστόσο συνειδητή επιλογή από τους ανθρώπους της BMW και σωστή για τον συγκεκριμένο τύπο μοτοσυκλέτας.

Baby GS για όλους

Το G 310 GS πετυχαίνει άριστο τον στόχο του, ως ένα φιλικότατο καθημερινό commuter που δεν θα διστάσει να μεταφέρει με ευχαρίστηση και ασφάλεια τον αναβάτη του και σε ήπια κακοτράχαλες επιφάνειες. Στην καθημερινότητα είναι απλά ιδανικό και “εφοδιασμένο” με ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για άνετη και απρόσκοπτη μετακίνηση. Η θέση οδήγησης δίνει την εντύπωση ότι οδηγείς μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα, σε μικρότερο πακέτο με τη σέλα να προσφέρει άνεση και το ρεζερβουάρ να σου δίνει τη δυνατότητα να το αγκαλιάσεις με τα γόνατά σου. Πάνω στο μικρό GS ο αναβάτης απολαμβάνει σχεδόν από τα πρώτα κιόλας μέτρα μια αίσθηση κυριαρχίας. Σίγουρα και τα άλλα φιλικά commuters δίνουν παρόμοια αίσθηση αλλά στο μικρό BMW η αίσθηση αυτή είναι εντονότερη και θα εκτιμηθεί εξίσου από αναβάτες με μικρή εμπειρία αλλά και πιο πεπειραμένους. Η πολύ συμπαγής αίσθηση που παίρνεις από τη μοτοσυκλέτα, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και το υποδειγματικό κόψιμο του τιμονιού σου επιτρέπουν να κινείσαι αέρινα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να πραγματοποιείς διαρκώς μανούβρες χωρίς δεύτερη σκέψη. Με την ίδια σιγουριά θα κινηθείς πολύ γρήγορα και σε δρόμο με στροφές με το GS να εμπνέει εμπιστοσύνη και σε αυτό το πεδίο. Οι μαλακές αναρτήσεις επιβάλλουν ρυθμό και ήπιες κινήσεις στην αλλαγή κατεύθυνσης και αν το κάνεις αυτό θα μείνεις έκπληκτος από το πόσο γρήγορα μπορεί να στρίψει το GS με σένα πάνω του να το διασκεδάζεις. Η αρχιτεκτονική του κινητήρα φαίνεται να δουλεύει και στην πράξη και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους Βαυαρούς, χαρίζοντας ουδέτερη συμπεριφορά στο μικρό GS.

bmw g 310 gs bikeit 2017 2

Το ίδιο ισχύει και κατά την οδήγηση στο χώμα. Στη σέλα του 310 οποιοσδήποτε (λογικός) αναβάτης θα καταφέρει να κινηθεί όχι μόνο άνετα αλλά και με αυτοπεποίθηση νιώθοντας ότι εξουσιάζει μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κινηθεί σε κακοτράχαλο έδαφος. Η σχετικά μικρή ιπποδύναμη, το σημαντικά χαμηλότερο βάρος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο adventure/on-off που είναι πάνω από 500 κ.εκ. και οι μαλακές αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές σου επιτρέπουν να βγεις στους χωματόδρομους και να το ευχαριστηθείς. Το μικρό GS δείχνει ικανό για πολλά πράγματα, περισσότερα από όσα υπονοεί η BMW που κάνει λόγο ουσιαστικά για στρωμένους χωματόδρομους. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι και αναβάτες με μικρή εμπειρία όχι μόνο δεν θα κάνουν πίσω αλλά θα περάσουν και καλά, σίγουρα πολύ καλύτερα –και χωρίς άγχος- από το να έρχονταν σε επαφή με το χώμα στη σέλα ενός F750GS, πόσο μάλλον με το R 1200 GS. Και οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες μπορούν να σε πάνε μακρύτερα εκτός δρόμου, αλλά όχι με την ίδια ευκολία και σίγουρα όχι με τα μίνιμουμ επίπεδα εμπειρίας που χρειάζεται κανείς για να οδηγήσει το 310. Οι ικανότητες και οι εξειδικευμένες γνώσεις επιβάλλονται για τα άλλα δύο, για να αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητες που προσφέρουν. Στο G 310 GS όχι.

bmw g 310 gs bikeit 2017 14

BMW και ταξίδι πάνε μαζί και το G 310 GS μπορεί να σας ταξιδέψει με άνεση αρκεί φυσικά να μην βιάζεστε. Η κοντή στάνταρ ζελατίνα δεν συνεισφέρει ουσιαστικά στην κάλυψη του αναβάτη προστατεύοντάς μόνο χαμηλά στον κορμό. Από την άλλη όμως, η έλλειψη ύψους σε αφήνει να οδηγήσεις στο χώμα χωρίς να έχεις το άγχος μη σου καρφωθεί η ζελατίνα στην καρωτίδα. Για αστική χρήση επίσης δεν χρειάζεται κάτι ψηλότερο, ούτε και στο ταξίδι, με τις ταχύτητες που θα κινηθείτε, εκτός και αν θέλετε οπωσδήποτε την έξτρα κάλυψη της ψηλότερης ζελατίνας στη βροχή. Η ταχύτητα ταξιδιού βρίσκεται κοντά στα 120 χλμ./ώρα. Εκεί ο αέρας δεν ενοχλεί, οι κραδασμοί που παράγει το μοτέρ είναι λίγοι και αμελητέοι και το μοτέρ δεν δίνει την εντύπωση ότι ζορίζεται, όπως κάνει πιο ψηλά, λόγω του “κοντού” κιβωτίου. Έτσι μπορείτε να ταξιδεύετε όλη μέρα καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις.

Σου κλείνει το μάτι

bmw g 310 gs bikeit 2017 19

Αυτό λοιπόν είναι το νέο BMW G 310 GS. Ιδανικό για εκείνους που θέλουν να μπουν στον κόσμο των GS αλλά ιδανικό και για εκείνους που θέλουν μια άκρως φιλική μοτοσυκλέτα “για όλα” που να φέρει ωστόσο και το κύρος της BMW. Το 310 GS είναι επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους έχουν μεγάλο GS, αλλά έχουν φτάσει πλέον σε ηλικία, ή επίπεδο υποχρεώσεων, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του και μια μικρότερη μοτοσυκλέτα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Γενικά το 310 GS ταιριάζει γάντι στις ανάγκες του σύγχρονου αναβάτη που κινείται κυρίως στο αστικό περιβάλλον και θέλει να έχει όσο λιγότερους περιορισμούς γίνεται όταν βγαίνει έξω από αυτό. Είναι ευχάριστο, φιλικότατο, πολύ ποιοτικό και το δεύτερο πιο προσιτό BMW που μπορεί να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή, με τιμή μάλιστα άμεσα ανταγωνιστική ως προς τα μοντέλα της κατηγορίας του. Η κατηγορία των μικρών-μεσαίων on-off/adventure έχει επιστρέψει πιο δυναμικά από ποτέ και το G 310 GS είναι ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της.

Φωτογραφίες Κίνησης

 

Φωτογραφίες Στατικές-Λεπτομερειών Ι

 

Φωτογραφίες Στατικές-Λεπτομερειών ΙΙ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής BMW Motorrad 
Μοντέλο G 310 GS
Αντιπρόσωπος BMW Hellas
Τιμή (ευρώ) 5.950
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 313
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 80x62,1
Συμπίεση (:1)  10,6
Τροφοδοσία  Ηλ. ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  1 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος μηχανικός
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση 3.083
1η σχέση 3.000
2η σχέση 2.063
3η σχέση 1.588
4η σχέση 1.286
5η σχέση 1.095
6η σχέση 0.955
Δευτερεύουσα μετάδοση Δ.Α.
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο χωροδικτύωμα 
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) 98
Μεταξόνιο (mm) 1.420
Ύψος σέλας (mm) 835
Μήκος (mm) 2.075
Πλάτος (mm) 880
Ύψος (mm) Δ.Α.
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α.
Βάρος (πλήρες, kg)   169,5
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  11
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ με διάμετρο καλαμιών 41mm, διαδρομή  τροχού 180mm. Χωρίς ρυθμίσεις
Πίσω  Αμορτισέρ χωρίς μοχλικό, διαδρομή τροχού 180mm. Ρυθμίσεις: προφόρτιση ελατηρίου
   
Ελαστικά  
Μπροστά 110/80-ZR19''
Πίσω  150/70-ZR17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 300mm με δαγκάνες Bybre 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 240mm με δαγκάνα δύο εμβόλων
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, δέικτης θερμοκρασίας, καυσίμου, ένδειξη ψεκασμού, ώρας, φώτα, φλας, λάδια, ψεκασμό, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  34/9.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  2,855/7.500

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 18:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon