.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 18:57

Triumph Bonneville Scrambler

 

Δύναμη και εμφάνιση

 


Με την σκηνή των custom μοτοσυκλετών να διευρύνεται συνεχώς, οι original μοτοσυκλέτες της κατηγορίας σχεδιάζονται πιο δυνατές, με εκδόσεις εκτός δρόμου, σε σχέση με μία μοτοσυκλέτα δρόμου απ' όπου τελικά βασίζονται. Η ομάδα TFC2 που ανέλαβε να δημιουργήσει για την Triumph μία διαφορετική Bonnie - μία μεταποιημένη Bonneville, ονόμασε την μοτοσυκλέτα της THE Scrambler. Το project ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 όταν δύο ομάδες σχεδιαστών ανέλαβαν να ετοιμάσουν ένα επετειακό μοντέλο βασισμένο πάνω στην Bonneville, με ημερομηνία παράδοσης στις 4 Νοεμβρίου, στο σαλόνι μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.

Προκειμένου να δημιουργήσουν μία μοτοσυκλέτα δυναμική, προχώρησαν σε αλλαγές στο πλαίσιο και στις διαδρομές των αναρτήσεων που έφτασαν αυτές μίας motocross, ώστε να συνεργάζονται καλύτερα με την αυξημένη δύναμη του κινητήρα. Πρώτα επενέβησαν στο πλαίσιο, που είναι πλέον αλουμινένιο και μέσα του κρύβονται οι ντίζες του γκαζιού αλλά και τα καλώδια γενικότερα. Πάνω σε αυτό εδράζεται το υποπλαίσιο που έχει κατασκευαστεί από τιτάνιο και είναι χειροποίητο. Το βαρύτερο ψαλίδι προήλθε από το Speed Triple και ταίριαξε πάνω στο The Scrambler με διάφορες αλλαγές,αλλά οπτικά έχει συνδεθεί άριστα με το υπόλοιπο σχέδιο. Η ύπαρξη του μονόμπρατσου ψαλιδιού ανάγκασε σε χρήση ενός αμορτισέρ, αντί για δύο, κι έτσι, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στις motocross μοτοσυκλέτες οπτικά. Το αμορτισέρ είναι της Nitron Racing Systems, ρυθμισμένο έτσι ώστε να λειτουργεί ιδανικά μαζί με το νέο ανεστραμμένο ολόχρυσο μπροστινό σύστημα. Η στήριξη της δαγκάνας είναι ακτινική, σε έναν νέο δίσκο wave.

Το επιθετικό σχήμα ενισχύεται από τα περιφερειακά, με υλικά fiberglass και carbon να έχουν δημιουργήσει ένα νέο ρεζερβουάρ, νέα καπάκια αλλά και βάση μπαταρίας. Από μόνο του το ρεζερβουάρ, ζυγίζει μόλις το ένα τρίτο του γνήσιου.
Με το βάρος να έχει μειωθεί συνολικά, το The Scrambler δέχτηκε τις μετατροπές των μηχανικών για να αποδώσει καλύτερα. Η κεφαλή "σκαλίστηκε" και τοποθετήθηκαν μεγαλύτερες βαλβίδες, τα σώματα ψεκασμού του Daytona βρήκαν την θέση τους εκεί, ενώ οι εισαγωγές έγιναν αλουμινένιες. Σειρά είχαν οι αγριότεροι εκκεντροφόροι με προφίλ όπως στο Daytona και συνολικά, η βελτίωση απέδωσε 25% περισσότερη δύναμη σε σχέση με τον standard κινητήρα και το πλαίσιο απέκτησε... λόγο ύπαρξης.

Οι τροχοί άλλαξαν προκειμένου να διευκολύνουν την οδήγηση, και είναι τώρα 17 ιντσών της Kineo με διαστάσεις ελαστικών 180 και 130 για πίσω και μπροστά, ενώ στόχος της ομάδας ήταν να μπορούν να τοποθετηθούν slick ελαστικά για supermoto χρήση.
Η δουλειά ολοκληρώθηκε, το The Scrambler απέκτησε καλύτερο στήσιμο, περισσότερη δύναμη, λιγότερο βάρος, και μοναδική εμφάνιση.

{gallery}new_models/triumph/2015/scrambler/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 19:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Bonneville Bobber 2015 Triumph Thunderbird Nightstorm Special Edition 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon