.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 12:00

Triumph Bonneville Bobber 2015

 

Μία εκπληκτική Bobber!

 

Η Bonneville της Triumph είναι μία μοτοσυκλέτα που έχει πέσει πολλές φορές στα χέρια σχεδιαστών που της... έχουν αλλάξει τα φώτα, με τις περισσότερες φορές εκπληκτικά αποτελέσματα!

Τον Μάιο του 2014, δύο ομάδες σχεδιαστών ανέλαβαν να ετοιμάσουν ένα επετειακό μοντέλο βασισμένο πάνω στην Bonevville, με ημερομηνία παράδοσης του project στις 4 Νοεμβρίου, στο σαλόνι μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.
Το ένα από τα δύο μοντέλα που παρουσιάστηκε ήταν το Bobber, στο οποίο συναντάμε απλές γραμμές με λυτό εξοπλισμό και αποτελούσε την πρόταση της πρώτης ομάδας, η οποία έχει βελτιώσει ήδη τρία Bonneville εκτός από τις προσωπικές τους μοτοσυκλέτες. Το Bobber χρησιμοποιεί στην παρούσα μορφή ένα πλαίσιο hardtail με μονό τελείωμα, και ένα διπλό μπροστινό σύστημα με αμορτισέρ της Fox Factory, με ρυθμίσεις από το τιμόνι. Ο κινητήρας έχει αρκετή δουλειά επάνω του με τις κεφαλές να έχουν αντιστρέψει την φορά τους, με την εισαγωγή μείγματος να γίνεται από μπροστά και τις εξαγωγές καυσαερίων στο πίσω τμήμα - οι εξατμήσεις είναι σχεδόν ίσιες και οπτικά αντικαθιστούν το πίσω φτερό!

Οι ακτινωτοί τροχοί και οι ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες monoblock της Brembo διαφοροποιούν κι άλλο το Bobber από ένα κανονικό Bonneville αλλά καταφέρνουν παράλληλα να διατηρούν ένα κλασικό στυλ. Η σέλα είναι παραδοσιακή μονή, για έναν αναβάτη, ενώ το αμορτισέρ της Fox με μοχλισμό φροντίζει για την απόσβεση των κραδασμών και την βελτίωση της πρόσφυσης. Οι απλές γραμμές του Radianz LED φαναριού στο πίσω τμήμα που βρίσκεται τοποθετημένος στο κάτω τμήμα της σέλας, δείχνει την προσοχή στην λεπτομέρεια της ομάδας σχεδιαστών.

Ο ψεκασμός EFI που χρησιμοποιούσε το Bonneville πήγε στο ράφι και στην θέση του ήρθαν τα καρμπυρατέρ ώστε να θυμίζει ακόμη περισσότερο Bonnie του '69 Bonnie - αυτό ήταν το αρχικό πλάνο άλλωστε, όπως και το ρεζερβουάρ US Export, που είναι χωρισμένο στα δύο, με το ένα τμήμα να περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά και το άλλο το καύσιμο, την αντλία και το φίλτρο. Οι διακόπτες εκκίνησης και σβησίματος βρίσκονται πλέον δίπλα στο ηλεκτρονικό όργανο της Motogadget και η μοτοσυκλέτα διαθέτει και σύστημα keyless, εκκίνησης χωρίς κλειδί..
Η δουλειά που έχει γίνει δεν είναι καθόλου απλή, αν σκεφτούμε απλώς πως για να γυρίσει ανάποδα η κεφαλή θα έπρεπε να αλλάξουν θέση οι αυλοί μεταφοράς λαδιού, ο ρυθμιστής της καδένας των εκκεντροφόρων, αλλά και να αλλάξουν χρονισμό οι εκκεντροφόροι, αφού πλέον θα δούλευαν αντίστροφα. Τίποτα δεν ξέφυγε της λεπτομέρειας των σχεδιαστών και το αποτέλεσμα της νέας Bobber - Bonneville είναι σίγουρα εκπληκτικό.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 12:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Speed Triple 1050 - 2016 Triumph Bonneville Scrambler »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon