.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 21:58

EICMA 2017 - Triumph Tiger 1200 XR & XC 2018

 

Ανανέωση εκ βάθρων, μικρότερο βάρος, νέα ηλεκτρονικά

 

Με μικρές αλλά και μεγάλες αλλαγές μας έρχεται το Tiger 1200 για το 2018 που το κάνουν μία συνολικά καλύτερη μοτοσυκλέτα από το υπάρχον μοντέλο. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι Βρετανοί, στα τέσσερα χρόνια που χρειάστηκαν για να εξελίξουν το μοντέλο τους, πρόσθεσαν δεκάδες αλλαγές αλλά αφαίρεσαν περίπου από δύο έως έντεκα κιλά (!) από τη μοτοσυκλέτα τους, ανάλογα με την έκδοση. Το βάρος ξεκινά από τα 242 στεγνά κιλά.

Όλο το κοστούμι του Tiger 1200 έχει ανασχεδιαστεί, χωρίς να χαθεί όμως η γνωστή ταυτότητα της μοτοσυκλέτας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας κατασκευής, αλλά και στην προσοχή στις λεπτομέρειες. Νέοι είναι και οι τροχοί, τα σήματα, τα γραφικά αλλά και τα χρώματα που έχει επιλέξει η Triumph για το μεγάλο της adventure.

Στον τομέα της εργονομίας η Triumph αναθεώρησε στο μεγάλο Tiger πολλά πράγματα με στόχο την βελτίωση της άνεσης αλλά και του ελέγχου. Νέα θέση για το τιμόνι και ανασχεδιασμένη σέλα φροντίζουν πρωτίστως στο να κάνουν τον αναβάτη να νιώσει πιο άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στην άνεση φυσικά συνεισφέρει και η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Νέα στοιχεία που βλέπουμε για πρώτη φορά στα μεγάλα βρετανικά adventure είναι το Triumph Shift Assist, το quickshifter των Βρετανών που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, το Adaptive Cornering Lighting που βοηθά στον καλύτερο φωτισμό του εσωτερικού της εκάστοτε στροφής, τα full LED φώτα, η TFT οθόνη των πέντε ιντσών που αποτελεί και τον πίνακα πληροφοριών της μοτοσυκλέτας, τα νέα και φωτιζόμενα χειριστήρια, η εκκίνηση της μοτοσυκλέτας που γίνεται πλέον χωρίς συμβατικό κλειδί. Παράλληλα βλέπουμε και ένα έξτρα οδηγικό πρόγραμμα  “Off-Road Pro” που προσαρμόζει τη μοτοσυκλέτα για οδήγηση …απαιτήσεων στο χώμα απενεργοποιώντας tracrion control και ABS. Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το cruise control, το οποίο πλέον λειτουργεί από ένα κουμπί για ευκολότερη και ταχύτερη λειτουργία.

Άλλα στοιχεία που κάνουν το μεγάλο Tiger να ξεχωρίζει είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της WP, οι ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo που συνεργάζονται με ABS της Continental και το σύστημα Hill Hold Control που επεμβαίνει στα φρένα, ακόμη και αν τα αφήσετε και συγκρατεί τη μοτοσυκλέτα σταθερά στη θέση της όταν είστε σε ανηφόρα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκριπ και η σέλα, ο υπολογιστής ταξιδιού αλλά και δύο παροχές ρεύματος (12V και θύρα USB)

Οι αλλαγές στον κινητήρα έγιναν με στόχο την βελτίωση της απόδοσης στο χαμηλό φάσμα λειτουργίας αλλά και στην βελτίωση του soundtrack, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Βρετανοί! Η ισχύς του εν σειρά τρικύλινδρου ανέρχεται στους 141 ίππους και τα 12,4 χιλιόγραμμα ροπής στις 9.350 και 7.600 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Στις αναρτήσεις αξίζει να τονίσουμε ότι μόνο η “βασική” έκδοση XR δεν έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, αλλά μηχανικές πολύ-ρυθμιζόμενες. Και στις δύο περιπτώσεις οι αναρτήσεις προέρχονται από την WP με το ανεστραμμένο πιρούνι να έχει διάμετρο καλαμιών στα 48 χλστ., ενώ η διαδρομή ανέρχεται στα 190 και 193 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα, εκτός από την χαμηλή έκδοση που περιορίζεται στα 168 και 158 χλστ. αντίστοιχα.

Έξι συνολικά εκδόσεις έχουμε και για το 1200, όπως είδαμε και για τα 800άρια Tiger. Η στάνταρ έκδοση είναι η XR, με την XRx να ακολουθεί και της XRT να τοποθετείται στην κορυφή. Στις πιο χωμάτινες εκδόσεις XC ονομάζεται το βασικό μοντέλο με το XCx να αποτελεί την μεσαία εξοπλιστικά πρόταση και το XCA την κορυφαία. Έκδοση με χαμηλότερη σέλα και αναρτήσεις έχουμε και για το Tiger 1200.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 09:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Νέα Triumph Tiger 800 XR & XC 2018 EICMA 2017 - Triumph Tiger 800 XC & XR 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon