.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:50

EICMA 2017 - Νέα Triumph Tiger 800 XR & XC 2018

 

Δυνατός άνεμος αλλαγών σε όλα τα σημεία

 

Περισσότερες από 200 αλλαγές ανακοινώνει η Triumph για την δημοφιλή σειρά των Tiger 800, αλλαγές που έχουν αγγίξει σχεδόν κάθε τομέα της βρετανικής μοτοσυκλέτας: σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής, ηλεκτρονικά, εργονομία, φρένα και αναρτήσεις, όλα έχουν αναθεωρηθεί με στόχο όχι μόνο να παραμείνει το Tiger επίκαιρο αλλά και να δείξει το δρόμο στην κατηγορία αποτελώντας έναν από τους πρωταγωνιστές, αν όχι το σημείο αναφοράς.

Ο αέρας ανανέωσης ξεκινά από τη σχεδίαση των 800ριών Tiger όπου κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή τους έχει αναθεωρηθεί. Το κοστούμι των βρετανικών μοτοσυκλετών έχει περάσει από φρεσκάρισμα. Φέρινγκ, πλαϊνά πλαστικά, ουρά, όλα έχουν αλλαχθεί χωρίς να χάσει η μοτοσυκλέτα την ταυτότητά της, ενώ νέα είναι και τα full LED φωτιστικά σώματα για μία πιο επιβλητική παρουσία. Νέα είναι τα σήματα αλλά και τα γραφικά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη συνολική ποιότητα κατασκευής, στη συναρμογή και τη συναρμολόγηση αλλά και στην ποιότητα των επιμέρους λεπτομερειών.

Αλλαγές βλέπουμε και στην εργονομία της μοτοσυκλέτας με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα προσφερόμενης άνεσης αλλά και την ταχύτερη πληροφόρηση του αναβάτη. Συγκεκριμένα το τιμόνι έχει τοποθετηθεί 10 χλστ. πιο κοντά στον κορμό, κάτι που σύμφωνα με τους Βρετανούς προσφέρει καλύτερο και ακριβέστερο έλεγχο. Τα χειριστήρια είναι επίσης νέα και φωτιζόμενα πλέον, φέρουν και joystick για ταχύτερες ρυθμίσεις, ενώ νέα είναι και η ζελατίνα η οποία ρυθμίζεται σε ύψος, σε πέντε διαφορετικές θέσεις, χρησιμοποιώντας και επιπλέον διαχύτες για να απομακρύνει τον περιττό αέρα από τον αναβάτη. Μάλιστα η Triumph κάνει λόγο για κορυφαία αεροδυναμική προστασία στην κατηγορία. Μην ξεχάσουμε και την ανασχεδιασμένη σέλα με το νέο αφρώδες που υπόσχεται να σας κρατά ξεκούραστους για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βελτιώσεις είχαμε και στον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Η Triumph δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες αυτή τη χρονική στιγμή, ωστόσο αναφέρει πως η εξάτμιση είναι νέα και ελαφρύτερη από την προηγούμενη και βοηθά το μοτέρ να αναπνεύσει καλύτερα αλλά και να ακούγεται καλύτερα! Η πρώτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων είναι παράλληλα πιο κοντή, για καλύτερο έλεγχο στις μανούβρες με λίγα χιλιόμετρα αλλά και περισσότερη πρόσφυση στο χώμα. Από τα υπόλοιπα που αναφέρει για τον κινητήρα η Triumph αφήνει να εννοηθεί ότι αλλαγές έχουν γίνει και στη χαρτογράφηση για αμεσότερη απόκριση αλλά και αύξηση της ισχύος και της ροπής στο χαμηλό και μεσαίο φάσμα λειτουργίας. Συνολικά έως έξι είναι τα “προγράμματα” οδήγησης που αλλάζουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις επιθυμίες του αναβάτη συμπεριλαμβανομένου και του νέου “Off- Road Pro” που είναι διαθέσιμο στα πιο χωμάτινα XC. Η ισχύς του κινητήρα παραμένει στους 95 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και τα 8,05 χιλιόγραμμα στις 8.050 σ.α.λ.

Στον τομέα της τεχνολογίας και του εξοπλισμού τα Tiger φέρουν ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, ηλεκτρονικό γκάζι, cruise control, θερμαινόμενη σέλα και γκριπ (σε ορισμένα μοντέλα), παροχές για ρεύμα (μία 12V και μία θύρα USB) αλλά και ρυθμιζόμενη σε ύψος σέλα σε δύο θέσεις (810-830mm στα XR, 840-860mm στα XC).

Στις αναθεωρημένες αναρτήσεις και τα φρένα οι προδιαγραφές αλλάζουν ανάλογα με την έκδοση του νέου Tiger 800. Οι εμπρός δίσκοι έχουν διάμετρο 305 χλστ. σε όλες τις εκδόσεις με τη βασική έκδοση XR να χρησιμοποιεί διπίστονες δαγκάνες της Nissin. Οι υπόλοιπες εκδόσεις φέρουν δαγκάνες δύο εμβόλων της Brembo. Για τον πίσω τροχό έχουμε σε όλα μονοπίστονη δαγκάνα της Nissin και δίσκο 255 χλστ, με το ABS να είναι σε όλα τα μοντέλα ρυθμιζόμενο. Στον τομέα των αναρτήσεων οι εκδόσεις XR φέρουν ανεστραμμένο πιρούνι της Showa με διάμετρο καλαμιών στα 43 χλστ. και διαδρομή 180 χλστ. (140 χλστ. στην έκδοση με τη χαμηλότερη σέλα), το οποίο, στην κορυφαία έκδοση XRΤ ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση συμπίεσης αλλά και επαναφοράς. Σε αυτές τις εκδόσεις το αμορτισέρ είναι επίσης της Showa έχει διαδρομή 170 χλστ. (150 χλστ. στην έκδοση με τη χαμηλότερη σέλα) και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου. Στις εκδόσεις XC, οι αναρτήσεις προέρχονται από την WP. Το ανεστραμμένο πιρούνι έχει διάμετρο καλαμιών 43 χλστ. και διαδρομή 220 χλστ. και ρυθμίζεται σε απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, ενώ το αμορτισέρ με το ξεχωριστό ρεζερβουάρ της ίδιας εταιρίας έχει διαδρομή 215 χλστ. και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτισή του. Οι εκδόσεις XC φέρουν ακτινωτούς τροχούς 21 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με τις εκδόσεις XR να έχουν εξοπλιστεί με χυτούς τροχούς αλουμινίου 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Εκδόσεις Tiger 800

Επτά θα είναι οι εκδόσεις του νέου Tiger 800. H γκάμα ξεκινά από το XR, που έχει το βλέμμα του στραμμένο στην ασφάλτινη χρήση, συνεχίζεται με την “μεσαία” εξοπλιστικά έκδοση XRx και ολοκληρώνεται με την κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση XRT. Στις πιο χωμάτινες εκδόσεις, η στάνταρ έκδοση ακούει στο όνομα XCX και η κορυφαία σε εξοπλισμό ονομάζεται XCA. Η Triumph έχει διαθέσιμη και μία έκδοση XRx με ύψος σέλας στα 760 χλστ., 50 λιγότερα από τη στάνταρ έκδοση, αλλά και έκδοση για κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α2.

Φωτογραφίες I

Φωτογραφίες II

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Tiger 2018 - Teaser Video EICMA 2017 - Triumph Tiger 1200 XR & XC 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon