.
Κατηγορία SWM
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 20:09

SWM Super Dual Adventure 2016

 

Έτοιμη για ταξίδια!

 

 

Μετά το R650RS που παρουσίασε πέρσι η SWM, ήρθε η ώρα να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, με την νέα Super Dual Adventure!

Έτοιμη adventure

Νέα γκάμα λοιπόν, που ονομάζεται Adventure - το R 650RS ανήκει στην Enduro, με την νέα Super Dual Adventure να βασίζεται πάνω στην μονοκύλινδρη R 650RS.
Ουσιαστικά, είναι μία R 650RS η οποία έχει δεχθεί εξοπλισμό για χωμάτινα ταξίδια περιπέτειας, δικαιολογώντας πλήρως το όνομα της.
Μεγαλύτερη διαφορά; Ο μπροστινός τροχός, που είναι 19 ιντσών από 21, με ελαστικό 110/80 αλλάζοντας και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας σε περισσότερο on/off - adventure, με χωμάτινα ελαστικά διπλής χρήσης, ήδη τοποθετημένα! Ο πίσω τροχός παραμένει 17 ιντσών, με ελαστικό 140/80 ενώ τα φρένα, έχουν διαφορά στο μπροστινό τμήμα, με τον δίσκο να έχει διάσταση 320 χιλιοστά, με δαγκάνα της Brembo με δύο έμβολα.
Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 20 λίτρων (!!), η σέλα έχει ύψος 860 χιλιοστά, το μπροστινό σύστημα είναι της Marzocchi, 50 χιλιοστών και πλήρως ρυθμιζόμενο και το αμορτισέρ της Sachs, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο.
Περιφερειακά, η νέα Super Dual Adventure έχει δεχθεί ζελατίνα για προστασία από τον αέρα, προβολάκια ομίχλης, κλειστές προστατευτικές χούφτες, προστατευτικά κάγκελα σε κινητήρα και ρεζερβουάρ, προστατευτική ποδιά κινητήρα, διπλό σταντ, πλαϊνές αλουμινένιες βαλίτσες της Givi, tank bag και tail bag!

Προορισμός τα ταξίδια

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αν όλος αυτός ο εξοπλισμός θα βρίσκεται στην στάνταρ μορφή της μοτοσυκλέτας - λογικό να μην ανήκει - αλλά η SWM την παρουσιάζει έτσι επίσημα - μόλις έχουμε νεώτερα θα επανέλθουμε άλλωστε.
Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα η οποία προορίζεται για αναβάτες που ταξιδεύουν και οδηγούν και σε χωματόδρομους, τους οποίους φαίνεται η SWM Super Dual Adventure, να "τους έχει" για τα καλά!
Με κυβισμό στα 630 κυβικά εκατοστά και βάρος στα 158 χωρίς καύσιμο, αναμένεται ιδιαίτερα χρηστική. Από ομορφιά πάντως, σκίζει!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 00:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SWM SM 450 R - 2015 SWM RS 340S 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon