.
Κατηγορία SWM
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 11:04

SWM RS 340S 2016

 

Αγωνιστικό enduro!

 

 

Η επιστροφή της ιστορικής SWM που σταμάτησε τις εργασίες της την δεκαετία του '70, έγινε με τα χρήματα της κινεζικής Shyneray, η οποία εξαγόρασε την γραμμή παραγωγής της Husqvarna, όταν αυτή πουλήθηκε στην KTM, δύο χρόνια πριν.

Τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την παραγωγή των βασισμένων στα TE 310 και TE 510, enduro, RS 300R και RS 500R, η SWM παρουσιάζει μία νέα γενιά, αγωνιστικών μοτοσυκλετών.
Το RS 340S, είναι τεχνολογικά πιο προηγμένο από το RS 300R, του οποίου ο κινητήρας χρονολογείται από το 2003 έως και το 2009.

Το θέμα είναι, τι κινητήρα χρησιμοποιεί το νέο RS 340S, αφού, μοιάζει με σύγχρονου τετράχρονου Husqvarna / KTM, αλλά δεν είναι τέτοιος, αφού είναι πιο λεπτός σχεδιαστικά. Η τετραβάλβιδη κεφαλή του με δύο εκκεντροφόρους είναι λεπτότερη και κοντύτερη, η τρόμπα νερού βρίσκεται στο αριστερό της τμήμα, όπως στα παλιά Husqvarna, ενώ το δεξί καπάκι, μοιάζει σαν KTM κατεργασμένο σε CNC.
Η SWM ανακοινώνει πως πρόκειται για μία νέα γενιά κινητήρων δικής της σχεδίασης και κατασκευής, με την κωδική ονομασία X-Lite2!

Οι εσωτερικές διαστάσεις είναι ούτως ή άλλως διαφορετικές από KTM / Husqvarna, με το SWM να έχει διάμετρο x διαδρομή στα 84x58,1 και κυβισμό 321,97 κυβικά εκατοστά, όταν το τελευταίο Husqvarna TE 310 (2010 - 2013), είχε διαστάσεις 82x57,3 χιλιοστά και 302,4 κυβικά εκατοστά.
Η SWM δεν ανακοινώνει ιπποδύναμη, ωστόσο, διαθέτει ψεκασμό της Keihin και εκκίνηση μόνο με μανιβέλα, υδραυλικό συμπλέκτη και 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Τεχνολογικά προηγμένο

Το πλαίσιο μας θυμίζει τελευταίας γενιάς Husqvarna στο σημείο των κάθετων σωλήνων προς τα μαρσπιέ, αλλά οι διαστάσεις είναι διαφορετικές, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 1470 χιλιοστά, έναντι 1482 του Husqvarna. Με ύψος σέλας στα 950 χιλιοστά, βάρος στα λιγοστά 103, φαίνεται ότι μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό!
Το ρεζερβουάρ του νέου RS 340S χωράει 7,2 λίτρα καυσίμου - ακούγεται λίγο για enduro, έχει άμεση σχέση όμως με την κατανάλωση του.
Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Kayaba και αφορούν σε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 48 χιλιοστών και αμορτισέρ μοχλισμού, πλήρως ρυθμιζόμενα. Το ψαλίδι, είναι ίδιο με του Husqvarna / KTM σε σχεδίαση - δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση αν πλαίσιο και ψαλίδι προέρχονταν από αυτά.

Με φρένα της Brembo με δίσκους 260/240 μαργαρίτα, με το μπροστινό να χρησιμοποιεί την ακριβή δαγκάνα της ιταλικής φίρμας, με τροχούς της Excel Takasago, με εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με θάλαμο αντήχησης μπροστά, φαίνεται ότι η SWM δεν αστειεύεται!
Το νέο SWM RS 340S είναι η αγωνιστική πρόταση της νεοσύστατης εταιρίας που δείχνει επιθετική παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα. Μόνο αρνητικό, ότι προς το παρόν, αποτελεί ένα project, που μαθαίνουμε όμως ότι σύντομα θα οδεύσει προς την γραμμή παραγωγής, για την νέα χρονιά.

Φωτογραφίες

{gallery}new_models/swm/2016/rs340s/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 11:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SWM Super Dual Adventure 2016 SWM MC 250S 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon