.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 18:16

Moto Guzzi V850 X - Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για τη νέα έκδοση του V7

Η Moto Guzzi ετοιμάζει μια νέα ειδική έκδοση του V7, με σύγχρονο στιλ, κατασκοπική φωτογραφία της οποίας είχε δημοσιευτεί πρόσφατα στον ιταλικό τύπο. Τώρα μάθαμε το όνομα της αλλά και πληροφορίες για αυτήν, από την ίδια τη φίρμα του Mandello del Lario.

Την κατασκοπική φωτογραφία που είχαμε δει στο Moto.it, είχε τραβήξει ο Oscar Malugani, παρουσιαστής του ιταλικού Πρωταθλήματος Trial.

Σε εκείνη είχαμε δει τον γνωστό εγκάρσια τοποθετημένο V2 των 853 κ.εκ. που γνωρίζουμε από το V7, τροχούς με ακτίνες, διαφορετικά πλαστικά και ένα περίεργο φέρινγκ / κάλυμμα του άνω μέρους του πιρουνιού.

Τώρα, οι συνάδελφοι του αμερικάνικου Motorcycle.com βρήκαν μια πατέντα της Piaggio που είχε κατατεθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του 2021 στην Ιταλία, για το λογότυπο V850X, αποκαλύπτοντας έτσι το όνομα της μοτοσυκλέτας που είδαμε να δοκιμάζεται.

Μετά από λίγο έξυπνο ψάξιμο οι συντάκτες του Motorcycle.com ανακάλυψαν πως η Moto Guzzi έχει ήδη ετοιμάσει μια -ανολοκλήρωτη- σελίδα για το μοντέλο στο site της, ΕΔΩ.

Εκεί ακόμα δεν έχουμε τη φωτογραφία του νέου V850X, αντί για αυτή έχουμε μια από το V100 Mandello, όμως το κείμενο αφορά το καινούργιο μοντέλο, και σε αυτό διαβάζουμε τα εξής:

“V850 X - Δυο Τροχοί, Δυο κόσμοι

Γεννήθηκε για να γίνει το κέντρο της προσοχής, να ξεχωρίσει και να καταπλήξει, να συλλέξει βλέμματα για το εκκεντρικό του design και για την προσαρμοστικότητα του. Το Moto Guzzi V850 X είναι μια πραγματικά μοναδική custom μοτοσυκλέτα παραγωγής με προσοχή στη λεπτομέρεια ανάλογη με συλλεκτικού μοντέλου. Είναι ο απόγονος του V7, που ανυπομονεί να δείξει στον κάθε αναβάτη τον ορίτζιναλ και ανεξάρτητο χαρακτήρα του.

Το Moto Guzzi V850 X είναι αντισυμβατικό, κραυγαλέο, καινοτόμο. Εγκαταλείπει το κλασικό στιλ του V7 για μια πιο μοντέρνα, πιο μοναδική πρόταση, με έμπνευση την καλιφορνέζικη μοτοσυκλετιστική κουλτούρα. Γιατί το V850 X γεννήθηκε στην Δυτική Ακτή των Η.Π.Α., μέσα από τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών του Piaggio Advanced Design Center, υπό τη διεύθυνση του Miguel Galluzzi. Στο κέντρο σχεδιασμού της Pasadena, όπου ξεπηδούν μόδες που ταξιδεύουν στον κόσμο.

Κι όπως η καλιφορνέζικη ταυτότητα ξεπηδά από τη συνάντηση διαφορετικών κουλτούρων, το design του V850 X είναι επίσης μια σύνθεση διαφορετικών κόσμων όπως του flat track και των scrambler. Δεν μπορεί να καταταγεί σε μία μόνο κατηγορία, καθώς συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία διαφορετικών κατηγοριών. Είναι μια μοτοσυκλέτα αφιερωμένη στη διασκέδαση με την ευρύτερη έννοια, ένα σπέσιαλ μοντέλο παραγωγής που δεν θέλει να αποτελεί στολίδι σε βιτρίνα, αλλά να οδηγείται καθημερινά για τη διασκέδαση του αναβάτη.”

Η σελίδα του μοντέλου επιβεβαιώνει επίσης ορισμένες λεπτομέρειες για τη νέα μοτοσυκλέτα. Ο προβολέας διαθέτει ένα LED φωτιστικό σώμα, με DRL φως στο σχήμα του αετού, παρόμοιο με άλλα μοντέλα της Moto Guzzi, ενώ το περίεργο “φέρινγκ” της κατασκοπικής φωτογραφίας θα παραμείνει και στο μοντέλο παραγωγής.

Στα όργανα βρίσκουμε μια στρογγυλή ψηφιακή οθόνη που “θυμίζει τη σιλουέτα του αετού”, φράση που ίσως σημαίνει πως θα έχουμε τον αετό στο κέντρο της. Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται ταχύμετρο, ολικός και μερικός χιλιομετρητής, trip computer, ένδειξη επιπέδου traction control, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, κ.α.

O κινητήρας περιγράφεται ως ένας V2 ενενήντα μοιρών προερχόμενος από το V85 TT, όπως εκείνος του V7. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 66.5 hp, 1.5 hp περισσότερο από το V7, χάρη σε ένα νέο σύστημα εξατμίσεων της Arrow. Επιπλέον η Moto Guzzi θα διαθέσει και έκδοση με χαμηλότερη ιπποδύναμη για τους κατόχους διπλώματος Α2.

Το πλαίσιο έχει ενισχυμένη κεφαλή, όπως εκείνο των V7 III, όμως το V850 X θα έχει μακρύτερο ψαλίδι, πιο αποδοτικές αναρτήσεις της KYB και φαρδύτερο πίσω ελαστικό. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης θα είναι τα διπλής χρήσης Michelin Anakee II.

Το βάρος βρίσκεται στα 213 κιλά, 4,5 κιλά λιγότερα από τα V7 Stone και V7 Special, ενώ δύο θα είναι οι χρωματικές επιλογές για τη μοτοσυκλέτα: Sunshine Yellow κίτρινο και Twilight Gray γκρι.

Από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει η επίσημη παρουσίαση του V850 X, μάλλον στην αρχή της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 18:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon