.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 13:25

Yamaha YZF-R1S 2016

 

Το πιο οικονομικό R1

 

Το νέο YZF-R1S είναι το οικονομικότερο R1, μείον τα εξωτικά μέταλλα, μείον λίγα αλογάκια και συν μερικά κιλάκια. Είναι όμως και αρκετά φθηνότερο στις Η.Π.Α., από όπου αντλήσαμε και την είδηση, κατά 1.335 ευρώ.


Η Yamaha έκανε κάτι σχετικά ασυνήθιστο, παρουσιάζοντας τη βασική έκδοση του R1 (R1S), ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των R1 & R1M. Πρώτος στόχος της ήταν να ρίξει την τιμή, και για αυτό προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κυρίως όσον αφορά στα εξωτικά μέρη των δύο ακριβότερων R1. Στις Η.Π.Α. η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει το S ως την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της sport οδήγησης σε δημόσιους δρόμους (κάνει λόγο για τα ιδιαίτερα δημοφιλή στις Η.Π.Α. φαράγγια), αλλά και για... commuting!

Οι αλλαγές


Πείτε αντίο στο μαγνήσιο σε κινητήρα και ζάντες, με το αλουμίνιο να έρχεται να το αντικαταστήσει, πείτε αντίο και στο τιτάνιο σε μπιέλες και εξατμίσεις, με τους αντικαταστάτες τους να είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι. Κόστος; Τέσσερα έξτρα κιλάκια. Όμως το νέο R1S χάνει και λίγη από την ιπποδύναμη του R1, λόγω των αλλαγών στις μπιέλες αλλά και λόγω του νέου design στις βαλβίδες. Χαμηλότερα ήλθε λοιπόν το κόκκινο, αν και η Yamaha δεν αναφέρει πόσο χαμηλότερα, και μικρότερη θα είναι η ιπποδύναμη -αλλά και η ροπή- με την εταιρεία των τριών διαπασών να μη δίνει ακριβή νούμερα. Διαφορετικά θα είναι και τα ελαστικά του S, καθώς θα φοράει τα Bridgestone S20, αντί των Battlax RS10 που φοράει το R1.

Yamaha R1 R1S horsepowr torque curve

Διατηρεί τα δυνατά σημεία του R1

 
Αναρτήσεις, πλαίσιο και πακέτο ηλεκτρονικών παραμένουν ακέραια στη μεταφορά τους από το R1 στο R1S, δίνοντας έτσι πολλούς πόντους στη νέα μοτοσυκλέτα. Με το R1S να κοστίζει 1500 δολάρια (δηλαδή 1.335 ευρώ) λιγότερα από το R1 στις Η.Π.Α., η Yamaha δίνει ένα καλό αγοραστικό κίνητρο σε ακόμα περισσότερους αναβάτες, ειδικά σε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται τόσο για τον εξωτισμό των 2 ακριβότερων αδελφών μοτοσυκλετών. Το YZF-R1S θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο του 2016 σε 2 χρωματισμούς. Στον μαύρο / γκρι που είχαμε δει και στο R1, και στον μοναδικό για τo S, πανέμορφο τρικολόρ “Intensity White/Raven/Rapid Red”. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε, ή ακόμα και το αν το S θα διατίθεται και στην Ε.Ε., καθώς την ώρα που γράφαμε το ρεπορτάζ, οι μοναδικές επίσημες πληροφορίες ερχόταν από τη Yamaha Η.Π.Α.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 13:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha WR450F 2016 Yamaha WR 250 2T 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon