.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 10:10

Yamaha WR 250 2T 2016

 

Η ιστορία συνεχίζεται!

 

 

Tο WR 250 - το δίχρονο, χωρίς το F στην ονομασία, επανεμφανίζεται!

Μετατροπή στην MOTO SpA

Η καλή είδηση ήρθε αρχικάαπό την Yamaha Αμερικής η οποία βασισμένη σε ένα δίχρονο YZ 250X, κατασκεύασε την enduro εκδοχή, WR 250. Να θυμίσουμε ότι τα WR - Wide Ratio (αναφερόμενο στις μακριές enduro σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων), συγκαταλέγονταν στις καλύτερες μοτοσυκλέτες enduro της δεκαετίας του '90. Με την έλευση των τετράχρονων WR, τα δίχρονα enduro σταμάτησαν την παραγωγή τους.
Η εμφάνιση του YZ 250X έδωσε την βάση για την enduro έκδοση, την οποία επιμελείται η MOTO SpA στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην Λομπαρδία, ώστε η μοτοσυκλέτα να παίρνει έγκριση για έκδοση άδειας κυκλοφορίας.

Βελτιώσεις enduro

Ο κινητήρας έχει βελτιωθεί ειδικά για enduro χρήση με περισσότερη ισχύ και ροπή στις μεσαίες στροφές, κάτι στο οποίο συνέβαλε η μονάδα χαρτογράφησης αλλά και η ρύθμιση της βαλβίδας YPVS - αλλά και η νέα κεφαλή/καπάκι. Αναφέρεται αλλαγή στις σχέσεις κιβωτίου, κάτι που χαρακτήριζε παλιά τα WR σε σχέση με τα YZ, ενώ υπάρχει νέα εξάτμιση για πιο ήπια απόδοση της δύναμης.
Το πλαίσιο προέρχεται από το YZ όπως και οι αναρτήσεις, με το μπροστινό της KYB AOS να έχει νέες ρυθμίσεις, όπως και το αμορτισέρ της KYB. Έχει τοποθετηθεί πίσω τροχός 18 ιντσών και ελαστικά της Metzeler, 6 Days,

Από τον Νοέμβριο του 2015 θα είναι διαθέσιμο στην Ιταλία στην τιμή των
8.190euro.

Φωτογραφίες

{gallery}new_models/yamaha/2016/wr250_2t/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 10:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF-R1S 2016 Yamaha DT-07 concept »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon