.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 11:15

Yamaha WR450F 2016

 

Φρέσκο 450 Enduro με γονίδια YZ

 

 

Την προηγούμενη χρονιά, η Yamaha έκανε ξεκάθαρη την επιθυμία της να επιστρέψει στην κορυφή της enduro σκηνής, παρουσιάζοντας το εξελιγμένο WR250F, το οποίο με το καλημέρα πέτυχε τερματισμούς στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro 2015. Τώρα ήρθε η σειρά του μεγάλου αδελφού WR450F.

Το ολοκαίνουργιο WR450F του 2016 βασίζεται στο YZ450F που κέρδισε το Παγκόσμιο ΜΧ του 2015, και χρησιμοποιεί και αυτό την ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή, και τον κύλινδρο με την κλίση προς τα πίσω.


Ας δούμε εν τάχει τα σημαντικότερα σημεία του WR450F του 2016.

  • Βασισμένο στο YZ450F.
  • Ανεστραμμένο design κινητήρα.
  • Συγκέντρωση μαζών για μέγιστη ευελιξία.
  • Γραμμική απόδοση κινητήρα για καλύτερο έλεγχο.
  • Αναρτήσεις ρυθμισμένες για enduro.

Κινητήρας

 
Όπως και στο WR250F και στα μοντέλα YZ-F, κι αντίθετα με τα στάνταρ που ίσχυαν μέχρι πρότινος, μπροστά βρίσκεται η εισαγωγή, πίσω η εξαγωγή -αυτό σημαίνει ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή. Πλεονεκτήματα; Καλύτερη αποδοτικότητα σε εισαγωγή και εξαγωγή, και βελτιωμένη αίσθηση γραμμικότητας από τον κινητήρα. Το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ενώ η εξάτμιση μπορεί να βγαίνει μεν από το πίσω μέρος, κάνει όμως στροφή, και κουλουριάζεται γύρω από τον κινητήρα, για να συνεχίσει από την άλλη μεριά προς το τελικό -ώστε να πετύχει το ιδανικό για καλή απόδοση μήκος του σωλήνα εξαγωγής. Η Yamaha αναφέρει πως το WR450F διαθέτει ένα νέο (σε σχέση με το προηγούμενο WR450F) σώμα ψεκασμού 44χλστ, με αναθεωρημένες ρυθμίσεις, για εύκολη εκκίνηση και βέλτιστες επιδόσεις σε μια ποικιλία συνθηκών, και φυσικά για χρήση enduro και όχι ΜΧ. Νέα είναι τα ψυγεία του WR450F, σε σχέση με το YZ-F, και νέα τα προστατευτικά τους. Τα ψυγεία του WR450F έρχονται εξοπλισμένα και με ελαφρύ ανεμιστήρα στο στάνταρ εξοπλισμό. Νέα είναι και η μίζα, για ακόμη ευκολότερη εκκίνηση, ενώ φυσικά υπάρχει και μανιβέλα για τα δύσκολα. Διαφορετικό φυσικά από του YZ-F σε κλιμάκωση είναι το wide-ratio κιβώτιο 5 σχέσεων. Σε σχέση με το προηγούμενο WR450F, μακρύτερες είναι οι σχέσεις σε 2α, 3η και 4η, ενώ 1η και 5η παρέμειναν ίδιες. Ολοκαίνουργιος είναι ο συμπλέκτης, για ευκολία στο τράβηγμα αλλά και αντοχή.

Yamaha Power Tuner


Στον έξτρα εξοπλισμό του WR450F, μπορεί κανείς να βρει το γνωστό Power Tuner εργαλείο της Yamaha, που επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα. Το εργαλείο διαθέτει εννέα χάρτες ανάφλεξης, ενώ ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει και το ρελαντί αλλά και να δει τις ώρες λειτουργίας του κινητήρα. Το Power Tuner δεν χρειάζεται Η/Υ για να δουλέψει, ενώ συνδέεται με καλώδιο απευθείας στη μοτοσικλέτα.

Πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα


Το πλαίσιο δυο δοκών αλουμινίου βασίζεται σε εκείνο του YZ450F του 2015, ενώ οι βάσεις του κινητήρα είναι διαφορετικές, πάχους 6 χλστ, 2χλστ πιο λεπτές από του ΜΧ μοντέλου, για καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη, υποστηρίζει η Yamaha. Στις αναρτήσεις μπροστά βρίσκουμε ένα πιρούνι KYB AOS (Air-Oil-Separate) -όπως και στο YZ450F- με ξεχωριστά δοχεία αέρα-λαδιού, και με νέες ρυθμίσεις για χρήση enduro. Την ίδια τακτική ακολούθησε και πίσω η Yamaha, χρησιμοποιώντας το αμορτισέρ του YZ, με διαφορετικές ρυθμίσεις. Ο δίσκος μπροστά είναι 270 χλστ, όπως και στα YZ-F, ενώ οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, με ελαστικά Metzeler 6 Days Extreme. Η Yamaha δίνει βάρος 123 κιλά για το WR450F, με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 7,5 λίτρων.

Εξοπλισμός


Λεπτή σιλουέτα, μακριά και επίπεδη σέλα με στενό μπροστινό μέρος για εύκολες μετατοπίσεις του αναβάτη πάνω της. Το τιμόνι ρυθμίζεται σε 4 θέσεις, ενώ η τάπα του ρεζερβουάρ είναι χωμένη στη σέλα, ώστε να μην εμποδίζει τις κινήσεις του αναβάτη. Τα γραφικά είναι in-mould, ώστε να μην φεύγουν / ξεβάφουν από πτώσεις ή στενές επαφές με το έδαφος, κλαδιά ή πέτρες. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και στάνταρ ποδιά για τον κινητήρα, μονό σταντ, φώτα και ψηφιακή οθόνη οργάνων που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και προειδοποίηση ρεζέρβας. Το χρώμα είναι ένα (Racing Blue) και το WR450F αναμένεται να βγει στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2015, ή τον Ιανουάριο του 2016.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Λεπτομέρειες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF - R1 "60th Anniversary" Yamaha YZF-R1S 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon