.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 10:36

Yamaha NMAX 125

 

Το μικρό sport scooter

 

 

Η Yamaha παρουσίασε το NMAX 125 το οποίο αποτελεί την νέα της πρόταση για καθημερινή μετακίνηση. Πρόκειται για ένα scooter με σχεδίαση που του επιτρέπει να κινείται άνετα μέσα στην πόλη, έχοντας στο μυαλό πάντα τα sport γονίδια της εταιρίας.

Σύστημα VVA

Ο κινητήρας του είναι τετράχρονος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος με χωρητικότητα 125 κυβικών εκατοστών και τροφοδοτείται μέσω ψεκασμού και τεχνολογία Blue Core. Διαθέτει κεφαλή με σύστημα μεταβλητής ενεργοποίησης των βαλβίδων - Variable Valve Actuation - VVA, για πρώτη φορά σε scooter. Αυτό επηρεάζει ανάλογα δύο διαφορετικά κοκκοράκια στην τετραβάλβιδη κεφαλή, ανάλογα το άνοιγμα του γκαζιού, προσθέτοντας έτσι δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με στόχο την επίτευξη επιδόσεων και μικρής κατανάλωσης - η Yamaha ανακοινώνει πως μπορεί να διανύσει 45.7 χιλιόμετρα με ένα λίτρο! Ο κύλινδρος βρίσκεται σε θέση offset σε σχέση με την διαδρομή του εμβόλου που έχει επίστρωση DiASil. Το ψυγείο βρίσκεται στο πλάι, ενώ το πλαίσιο, είναι τελείως νέας σχεδίασης, πάνω στο οποίο εδράζεται ο κινητήρας σε ελαστικές βάσεις για μείωση κραδασμών.

Οι τροχοί του είναι 13 ιντσών με φαρδιά ελαστικά για καλύτερη πρόσφυση, ενώ διαθέτει συμβατικό τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα και δύο αμορτισέρ για πίσω. Το ABS είναι standard στους δίσκους των 230 χιλιοστών τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω.

Η θέση οδήγησης είναι άνετη, με μεγάλη διπλή σέλα, που από κάτω της αποκαλύπτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που χωράει ένα full face κράνος. Θήκες υπάρχουν και στην ποδιά, ενώ η τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της και στο LED μπροστινό και πίσω φανάρι, όσο και στην οθόνη LCD με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες. Θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς, κόκκινο, Frozen Titanium, λευκό Milky White και μαύρο Midnight Black.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZ 250F/ YZ 450F Limited Edition 2016 Yamaha XSR 700 "Faster Sons" 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon