.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 18:21

Yamaha YZ250F 2019

 

Ανανεωμένη εκ βάθρων σε κινητήρα, πλαίσιο, κ.α. - Το πρώτο 250 με Power Tuner!

Η YZ250F του 2019 διαθέτει ολοκαίνουργια σχεδίαση κινητήρα με ηλεκτρική μίζα, νέα κυλινδροκεφαλή, έμβολο, προφίλ εκκεντροφόρου, γεωμετρία κυλίνδρου, συμπλέκτη με μεγαλύτερη διάμετρο και πολλά ακόμα στοιχεία, τα οποία συνεργάζονται για να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, με ακόμα περισσότερη ισχύ στις μεσαίες και τις υψηλές στροφές.

Το περιμετρικό της πλαίσιο έχει ανανεωθεί πλήρως, με βελτιστοποιημένη θέση στήριξης του κινητήρα που βελτιώνει την ισορροπημένη ακαμψία της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις στις στροφές, αλλά και πρόσφυση. Η ανασχεδιασμένη εργονομία παρέχει πιο ελαφριά και συμπαγή αίσθηση που κάνει τον αναβάτη και τη μοτοσυκλέτα να γίνονται ένα. Η κορυφαία στην κατηγορία της ανάρτηση KYB® με τα ανανεωμένα εσωτερικά εξαρτήματα παρέχει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ άνεσης και επιδόσεων.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, η ολοκαίνουργια YZ250F του 2019 διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό μια μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) που επιτρέπει στους αναβάτες να συνδέονται ασύρματα με τη μοτοσυκλέτα τους και να τη ρυθμίζουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηλέφωνο και την εφαρμογή Power Tuner της Yamaha.

Νέος κινητήρας

2019 yam yz250f eu dpbse det 001 60628

Για το 2019, η Yamaha έχει τελειοποιήσει τη χαρακτηριστική σχεδίαση του κεκλιμένου προς τα πίσω κυλίνδρου για τον κινητήρα της YZ250F. Ο υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας ψεκασμού καυσίμου με 2ΕΕΚ διαθέτει σύστημα εισαγωγής από τη μπροστινή μεριά, που αναρροφά τον αέρα με κατεύθυνση προς τα κάτω με συμμετρικές θυρίδες εισαγωγής και εξαγωγής. Το καύσιμο τροφοδοτείται από ένα ελαφρύτερο σώμα πεταλούδας 44 χλστ., μέσω ενός νέου μπεκ Denso® 12 οπών.

Ένα νέο σφυρήλατο έμβολο υψηλότερης συμπίεσης με επίπεδη επάνω επιφάνεια διαθέτει σχεδίαση "bridge-box", για πρόσθετη ισχύ με ελάχιστο βάρος. Το έμβολο, οι δακτύλιοι και ο πείρος εμβόλου με επικάλυψη DLC, σε συνδυασμό με την offset διαμόρφωση των κυλίνδρων, μειώνουν τις απώλειες λόγω τριβής και συμβάλλουν στη γρήγορη ανταπόκριση της μηχανής. Ο ελαφρύτερος κύλινδρος της YZ250F που έχει τοποθετηθεί σε πιο κατακόρυφη θέση, οι νέες θυρίδες εισαγωγής, τα προφίλ εκκεντροφόρου, η υψηλής αντοχής ράβδος σύνδεσης, καθώς και ο βελτιστοποιημένος στρόφαλος και το αντίβαρο παράγουν όλα μαζί υψηλότερη ισχύ στις μεσαίες και υψηλές σ.α.λ., με φιλική προς το χρήστη απόδοση και εξαιρετική αξιοπιστία.

2019 yam yz250f eu dpbse det 005 60632

Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο συμπλέκτης έχουν ανασχεδιαστεί για πιο άμεση σύνδεση και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Το κιβώτιο ταχυτήτων διατηρεί τις ίδιες δοκιμασμένες σχέσεις με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά τα γρανάζια έχουν κατασκευαστεί από ένα νέο κράμα που προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στους κραδασμούς. Λόγω της αυξημένης αντοχής, τα δόντια των γραναζιών έχουν μικρότερο πάχος, γεγονός που οδήγησε στη μείωση του βάρους και στις μικρότερες διαστάσεις Ο συμπλέκτης στην YZ250F διαθέτει δίσκους που είναι τώρα1,6 χλστ. παχύτεροι. Η αύξηση του πάχους επέτρεψε στους μηχανικούς να μειώσουν τον αριθμό των δίσκων κατά έναν, φτάνοντας τους 8.

Τα ψυγεία και η εξάτμιση έχουν τροποποιηθεί επίσης για βελτιωμένες επιδόσεις και κατανομή βάρους. Τα ανανεωμένα ψυγεία είναι μεγαλύτερα και σχηματίζουν γωνία που επιτρέπει την πιο άμεση είσοδο του ρεύματος αέρα για βελτιωμένη ψύξη στις απαιτητικές συνθήκες αγώνων. Ο καινοτόμος καλυμμένος σωλήνας της εξάτμισης βελτιώνει τη συγκέντρωση των μαζών και την ανάπτυξη της ισχύος, με ανανεωμένη γεωμετρία στο μοντέλο του 2019. Με αυτήν τη διάταξη, το πίσω άκρο του σωλήνα της εξάτμισης μετακινείται ακόμα περισσότερο προς τα εμπρός και επιτρέπει την τοποθέτηση του σιγαστήρα πιο κοντά στο κέντρο βάρους.

Η πρώτη στον κόσμο εφαρμογή Power Tuner στα 250 κ.εκ.

2019 yam yz250f eu dpbse det 007 60633

Η YZ250F του 2019 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα motocross παραγωγής 250 κ.εκ. στον κόσμο με ασύρματη μέθοδο βελτίωσης της απόδοσης του κινητήρα μέσω smartphone. Με τη χρήση της αποκλειστικής εφαρμογής Power Tuner της Yamaha, είναι εύκολο να επιλέξετε ακριβώς το προφίλ ισχύος που χρειάζεστε για βέλτιστα αποτελέσματα στους αγώνες σε κάθε πίστα.

Μέσω της αυτόματης σύνδεσης με την ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της YZ250F, οι αναβάτες και οι τεχνικοί μπορούν να προσαρμόζουν γρήγορα και εύκολα το μίγμα αέρα/καυσίμου και τους χάρτες χρονισμού ανάφλεξης για να ρυθμίζουν τις επιδόσεις του κινητήρα για διάφορες συνθήκες πίστας, να καταγράφουν πληροφορίες για τους αγώνες και να παρακολουθούν μια σειρά δεδομένων όπως τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, τη θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής, την πίεση του αέρα, τα στατιστικά στοιχεία της μπαταρίας, αλλά και δεδομένα που σχετίζονται με τη συντήρηση, όπως ο συνολικός χρόνος λειτουργίας και άλλα.

Η εφαρμογή Power Tuner της Yamaha - που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με την YZ450F του 2018 - επιτρέπει την τροποποίηση της χαρτογράφησης του κινητήρα με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ άλλοτε. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να μοιράζονται ρυθμίσεις με την ομάδα ή τους φίλους τους (μαζί με άλλες πληροφορίες), εξελίσσοντας έτσι το σύστημα σε ένα εργαλείο που βοηθά στη διευκόλυνση της επικοινωνίας.

Δύο χάρτες κινητήρα

2019 yam yz250f eu dpbse det 002 60629

Οι δύο χάρτες του κινητήρα επιτρέπουν στον αναβάτη να ρυθμίζει τη συμπεριφορά του κινητήρα με το πάτημα ενός κουμπιού, διευκολύνοντας τη ρύθμιση της YZ250F για διαφορετική πίστα ή καιρικές συνθήκες.

Ολοκαίνουργια, ελαφριά ηλεκτρική μίζα 

2019 yam yz250f eu dpbse det 003 60630

Η YZ250F του 2019 διαθέτει μίζα με ηλεκτροκινητήρα μικρών διαστάσεων και πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου, προσφέροντας την άνεση της εκκίνησης με πάτημα ενός κουμπιού για γρήγορες και εύκολες επανεκκινήσεις υπό πίεση, αλλά και πιο χαλαρή οδήγηση όταν δεν μετρά ο χρόνος. Το σύστημα παίρνει ρεύμα από μια πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και προσθέτει ελάχιστο βάρος στη μοτοσυκλέτα.

Νέο πλαίσιο και βελτιωμένη εργονομία 

2019 yam yz250f eu dpbse det 004 60631

Το πλαίσιο μικρών διαστάσεων της YZ250F του 2019 είναι εντελώς καινούργιο, βελτιώνοντας ευελιξία και αντιδράσεις. Το ολοκαίνουργιο περιμετρικό πλαίσιο μικρών διαστάσεων προσφέρει ανασχεδιασμένη ενίσχυση του πλαισίου, του υποπλαισίου και του ψαλιδιού, καθώς και ολοκαίνουργιες βάσεις του κινητήρα που εξασφαλίζουν τη συγκέντρωση της μάζας και αυξάνουν την ακαμψία στον πλευρικό, οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα, παρέχοντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην αίσθηση της κίνησης στις στροφές και την ακαμψία κατά την κίνηση σε ευθεία.

Με απλά λόγια, το νέο πλαίσιο σχεδιάστηκε για βελτίωση της πρόσφυσης, και παροχή της καλύτερης δυνατής ισορροπίας της ακαμψίας, για απορρόφηση των κραδασμών και αυξημένη ευελιξία.

Νέα σχεδίαση πλαισίου και σέλας με μικρότερες διαστάσεις 

2019 YAM YZ250F EU DPBSE STU 002 60641

Γύρω από αυτό το πλήρως ανασχεδιασμένο πλαίσιο, η YZ250F του 2019 διαθέτει νέα, πιο ελαφριά πλαστικά μικρότερων διαστάσεων. Τα καλύμματα του ψυγείου ενσωματώνουν έναν νέο αγωγό αέρα με κοίλο σχήμα που δεν βελτιώνει μόνο το στυλ αλλά είναι επίσης πιο στενός για καλύτερη στήριξη των γονάτων και συνολική κίνηση του αναβάτη. Το ύψος της σέλας έχει μειωθεί κατά 8 χλστ. προς τα μπροστά και κατά σχεδόν 20 χλστ. προς τα πίσω, προσφέροντας στον αναβάτη μεγαλύτερη ευκολία ελιγμών με τη μοτοσυκλέτα.

Εύκολα ρυθμιζόμενη ανάρτηση με σπειροειδές ελατήριο KYB® 

2019 yam yz250f eu dpbse det 008 60634

Το κορυφαίο στον κλάδο, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με σπειροειδές ελατήριο KYB® έχει ανανεωμένες ρυθμίσεις, μεγαλύτερα έμβολα και νέα στηρίγματα πιρουνιού/αξόνων, ώστε να προσφέρουν εξαιρετική ισορροπία μεταξύ του χειρισμού και της απόσβεσης των κραδασμών για νικηφόρες επιδόσεις. Το αμορτισέρ KYB® διαθέτει νέα χαρακτηριστικά απόσβεσης προσαρμοσμένα στο νέο πλαίσιο καθώς και νέο ελατήριο μικρότερου βάρους. Το μέγεθος του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί κατά 30 κ.εκ.

Ελαφρύτεροι τροχοί

2019 yam yz250f eu dpbse det 010 60636

Οι ζάντες της EXCEL βελτιώθηκαν με τη βοήθεια Η/Υ, εξοικονομώντας πολύτιμο, μη αναρτώμενο βάρος χωρίς υποβάθμιση της ανθεκτικότητας, ενώ τα πιο άκαμπτα κολλάρα στον μπροστινό τροχό παρέχουν βελτιωμένη αίσθηση της επαφής με το έδαφος κατά το φρενάρισμα, αλλά και καλύτερη πληροφόρηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της YZ250F

2019 yam yz250f eu dpbse act 004 61048

• Ολοκαίνουργιος υγρόψυκτος τετράχρονος κινητήρας 250 κ.εκ. με 2ΕΕΚ
• Εφαρμογή Power Tuner για smartphone, για βελτίωση της απόδοσης ανάλογα με τις συνθήκες
• Δύο χάρτες οδήγησης
• Ελαφριά ηλεκτρική μίζα με μπαταρία ιόντων λιθίου
• Λεπτή και μικρών διαστάσεων νέα εξωτερική σχεδίαση και σέλα
• Νέο, ισχυρότερο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο
• Νέο πιρούνι Air-Oil-Separate μεγαλύτερης διαμέτρου
• Ελαφρύτερο πίσω αμορτισέρ με βελτιωμένες επιδόσεις απόσβεσης
• Νέος συμπλέκτης υψηλής αντοχής με ελαφρύτερη αίσθηση στο μοχλό
• Νέα σχεδίαση ψυγείου υπό γωνία υψηλής απόδοσης
• Ανασχεδιασμένο κιβώτιο φίλτρου αέρα
• Πιο άκαμπτος βραχίονας στερέωσης μπροστινού άξονα για καλύτερη αίσθηση
• Νέα αλυσίδα

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 10:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon